Şimdi Ara

İşçi hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba günaydın arkadaşlar benim bir maruzatım var bilen biri ya da arkadaşı falan varsa bilgilendirirse çok memnun olurum. Benim işyerimde giriş çıkış saatimiz 8 buçuk 5 buçuktu. Ama müdürler sadece 3 bölümün çıkış saatini 6 buçuk olarak değiştirdiler. Buraya kadar her şey güzel haftalık 45 saati tamamladılar çünkü cumartesi pazar tatiliz. Ancak bunu şirketin bir bölümünü 6 buçuk geri kalan bölümünü 5 buçuk yapma hakları var mı? Çünkü şirket servisleri 5 buçukta hareket ediyor ve biz yarından itibaren mağdur olacağız ama beyaz yaka eski sistem devam edecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Size göre servis hizmeti ya da yol yardımı ayarlamaları lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Yani şirket içerisinde atıyorum a kişilerine 40 saat b kişilerine 45 saat çalıştırma hakkı var değil mi? Ben burada ayrımcılık var gibi düşünmüştüm. Bilgi için teşekkür ederim işveren ile yol yardımı hakkında akşam görüşeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrımcılık için iş ilişkisinde aynı durumda olan kişilere ayrımcılık (yaş cinsiyet vs) kastıyla farklı koşullar uygulanması lazım.

    Benim anladığım siz mavi yakalısınız , koşulları sabit olanlar beyaz yakalı gruplandırma ölçütü uygulanmış olabilir bu durumda işveren haklıdır. Sizinle aynı statüde bazı işçiler eski sistemde devam ediyorsa bu durumda ayrımcılık olur.



    Çalışma süresi değişiklikleri doktrinde kural olarak esaslı niteliktedir. Sizin durumunuz zorlaştığı için burda ücretiniz artsa bile bence aleyhe bir durum var. Yazılı olarak yapılmalı be sizinde 6 iş günü içinde kabul ederseniz sizin için bağlayıcıdır. Yeni kurala uymazsanız ve bu sebeple fesaih olursa haksız bir fesihtir.

    Bana sorarsan işverenle bir görüşme yapıp size servis çıkarmasını istemeniz. İşten çıkmaya ve hukuk mücadelesine ihtiyaç duymadan anlatırsanız istediğiniz saate servis getirebilir. Veya yol ücreti talep edin anlaşamazsanız buradan yönlendirmeye çalışırız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok teşekkür ederim. Bu akşam görüşeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayrımcılık eşit konumdakiler için söz konusu olabilir. Sizin olayınızda çalışma şartlarının işçi aleyhine değişimi söz konusu.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Aslında durum şu. Biz bu zamana kadar haftada 45 saati zaten doldurmuyorduk. Sabah 8 bucuk aksam 5 bucuk cumartesi pazar tatil, dolayısıyla haftada 40 saat çalışıyorduk. Yasal olarak 45 saat çalışmamız gerekiyordu ve artık oldu. Ama anlam veremediğim durum daha önce söylediğim gibi sadece mavi yakaya geçerli olacağı söylendi. Ve bu da bana garip geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hukuki olarak yanlış bir durum göremiyorum.

    ama yol gösterme konusunda bilgi isterseniz servisin bir anda kaldırılmasından yola çıkabilirsiniz daha önceden yargıtayın almış olduğu kararlar mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.