Şimdi Ara

Rusya, hipersonik silahı “Avangard” için karbon fiber tedarikinde sıkıntı yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018 yılının Mart ayında hipersonik hızlarda (30.000km/s) uçabilen ve ABD füze savunma sistemlerini tarafından tespit edilemeyeceğinin iddia edildiği Avangard adlı füze sistemini duyurmuştu. 2019 yılı içinde Rus Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi beklenen silah sisteminin tesliminde yaşanan gecikmeler ise akıllara bazı parçalarda tedarik sorunu mu yaşanıyor sorusunu getirmişti.

    CNBC’de çıkan bir haber ise silah sisteminin tedarikinde yaşanan sorunun ne olduğunu ortaya çıkarmış gibi görünüyor. Medya kuruluşu tarafından bilgiler doğru ise Kremlin’in Avangard sisteminde kullandığı karbon fiber malzeme, sorunun kaynağını teşkil ediyor.

    Rusya’nın elinde bulunan karbon fiber malzemenin hipersonik uçuş sırasında ortaya çıkan yüksek sıcaklıklara dayanamadığı ve ülkenin bu yüzden farklı karbon fiber temini kaynaklarına yöneldiği ifade ediliyor. CNBC’nin Amerikan istihbarat yetkililerinin ifadelerine dayandırdığı bilgilere göre Rusya, karbon fiber malzeme temini için ciddi bir arayış içinde ancak bu çaba henüz karşılığını bulamamış durumda. Aynı yetkililer, malzeme temini yapılsa bile silah sisteminin yarattığı yüksek maliyet sebebiyle 60 roketten fazlasının üretilemeyeceğini belirtmişler.

    Nükleer başlık taşıma kabiliyetine sahip bir silah için 60 sayısının oldukça fazla olduğu vurgulayan Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Araştırmaları Enstitüsü görevlisi Pavel Podvig, “Ben, Rusya’nın bir düzine roketten sonra üretimi bırakacağını düşünürdüm.” ifadelerini kullanmış.

    Rus Haber Ajansına göre yaşanan bu kriz sonrası Rusya’nın ilk harekât kabiliyetine 2020 yılında ulaşması bekleniyor. Hedefler arasında ise 2027 yılına kadar 12 roket üretmek var.








  • 30.000 km\s burdaki s saat heralde ? saniyede 8,3 km yapıyor. İstanbul-İzmir yolunu 4,5 saniyeye indiriyor..

    Edit: 4,5 değil gençler, 45 saniye olucak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 3 Temmuz 2019; 20:21:28 >
  • Kardeşim 2023 te biz İstanbul-İzmir'i 1 saniyede geçecek roketi sunacağız halkımıza

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Gokhan başlıkta yazım hatan var dostum. Numaranı bilmediğim için burdan yazdım.
    Tedari"K"inde değil. TedariĞinde olması lazım.

  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    S400 roketleri 17280 km/saat yani 4.8 km/saniye hıza sahip

  • Haber, ABD'nin algı operasyonu olabilir. Rusya'nın elindeki böyle bir teknoloji; kendileri açısından prestij kaybı demektir. Medyayı kullanarak Rusya'yı "yetersiz" göstemek istemişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 3 Temmuz 2019; 15:50:55 >
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    hocam bu mesajı neden özelden yazmadın merak ettim.

    saniyede 8,3km' yi düşününce aklıma ağzı çözülerek bırakılan ve sağa sola delice uçuşan balonun yaptığı hareket geldi. yer için acaba hipersonik hızdaki son nokta ne olacak acaba? 8,3 oldukça iyi bir rakam. hedef olmaktan da kaçabiliyor ise tadından yenmez.
  • O ne be? 20 dakikada Amerika’dasın.

    Gerçi evrenin boyutunu hesaba katarsak o kadar da fazla bir hız değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • moslevon kullanıcısına yanıt
    Merhaba," tedarik" kelimesi ünsüz yumuşamasına uğramıyor. Dolayısıyla doğru olarak bilinen yanlış aslında sizin söylediğiniz.Yine de hatırlatma için teşekkürler.http://diksiyondersi.com/?c=page&ID=997&t=kgunsuzyumusamasiolmayankelimeler

  • 8,3x4,5=37,35 İstanbul İzmir arası 37 km mi?

    Matematik öğretmenine selam olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharparrow -- 3 Temmuz 2019; 18:30:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    öyle deme, sıcak çarpmıştır belki de. deniz, güneş, kum, serin esen bir rüzgar, etrafta hatunlar cirit atarken dh' ye mesaj atmanın zorluğunu da düşünmek lazım. ben de bir tuhaflık var diyordum ama gözden kaçmış. mewluth olsaydı yakalardı bu hatayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty3535123

    30.000 km\s burdaki s saat heralde ? saniyede 8,3 km yapıyor. İstanbul-İzmir yolunu 4,5 saniyeye indiriyor..

    Edit: 4,5 değil gençler, 45 saniye olucak.
    Yok hocam ışık hızının %10'u ile gidiyor. Yakında warp yapıcaklar.
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul İzmir yolu karadan 493, havadan yaklaşık 350km civarı olmalı. Yani 42 saniyede falan ulaşır gibi yaklaşık. Tabi yinede muazzam hızlar. Ve en önemlisi şu anda hiç bir ülkenin savunma sisteminin bu hızdaki bir roketi durduramayacak olması. Rusya doğudaki Vladivostok şehrinden San Francisco'ya ya da Los Angeles'a bunu göndermeye kalksa yaklaşık 8500km mesafe, 17dk da kat edilir.(dünyanın dönüş hızı avantajını hesaba katmıyorum) Ki eğer bir şekilde nükleer denizaltından gönderebilirlerse daha yakınlardan daha kısa sürelerde ulaştırabilirler. 12 tane de zaten major şehirleri indirmeye yeter.

  • Hocam mı? Sen bu adama hocam mı dedin? Şu hocam kelimesini ayaklar altına almayın yeter.. 3le 5i çarpamayan bir ergene hocam demeyin.. hatta kimseye demeyin.. ileride üniversiteye başladığınızda orada olacak gerçek hocalarınız onun haricinde başka kimseye demeyin.. hele buralardaki ergenlere :))) ya bi gidin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharparrow -- 3 Temmuz 2019; 23:0:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    Ben üniversiteleri geçeli çok oldu da, ağız alışkanlığı işte. Belki çarpımı esnasında dalgınlığına gelmiştir diye düşündüm :) Hemen öyle bir ergen olabileceği aklıma gelmedi açıkçası.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    editleme gelmiş. 4,5 değil 45 saniye. hemen astınız üyeyi he
  • Alın size Avangard!

    Mermi gibi be.


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ışık hızının 10 da 1 ine ulaşmışlar ne güzel :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    Hocam mı? Sen bu adama hocam mı dedin? Şu hocam kelimesini ayaklar altına almayın yeter.. 3le 5i çarpamayan bir ergene hocam demeyin.. hatta kimseye demeyin.. ileride üniversiteye başladığınızda orada olacak gerçek hocalarınız onun haricinde başka kimseye demeyin.. hele buralardaki ergenlere :))) ya bi gidin...
    malesef yurdum insanı bazen ne dediğini kendi bile bilmiyor..

    ister inanın ister inanmayın, yaşım 29, üniversite mezunuyum, 2 gündür ofisten 11 de çıkıyorum, buraya arada kafa dağıtmaya giriyorum ve bir hesap hatası yapmışım.

    adam kalkmış bir mesajdan roman çıkarmış, kurgulamış, oynamış..

    tamam hocam, sensin..
  • aslinda hipersonik silahlar balistik fuzelerden daha hizli degil. mevcut balistik fuzeler 20 hatta 30 mach hizlara kadar ulasabiliyorlar. hipersonik fuzeyi tehlikeli kilan rotasini degistirebilmesi, ucak gibi ucabilmesi. balistik fuze her ne kadar cok hizli olsada terminal fazda inis sirasinda rotasini degistiremiyor, yakitini tuketmis serbest dusus halinde oluyor. bir balistik fuzeyi kalkis aninda radarda yakalarsaniz nereye hangi rota ile incegini dakikalar icinde hesapliyabilirsiniz. keza malatya kurecikdeki radarin yapilis amacida bu. iran yada rusyadan firlatilcak bir fuzenin rotasini hedefine varmadan tespit etmek. rotasi hesaplanabildigi icin balistik fuze hava savunma sistemleriyle vurulabilir hale geldi. ozellikle gelisen teknoloji ile balistik fuzeleri durdurabilmek mumkun olacak. rusyanin en buyuk korkusuda bu. cunku balistik nukleer fuze gucu olmadan amerikayi dengeleyebilcek hic bir seyleri yok. amerikanin sadece ucak gemilerindeki hava gucu bile rusyanin tum hava gucunden daha fazla. bu yuzden hipersonik fuzelere boyle hirsla yatirim yapiyorlar. hipersonik fuze sadece firlatma degil, sehir esnasindada jet ucagi gibi itis gucune sahip oldugu icin rotasi kesinlikle tahmin edilemez. radarlarin kor noktalarindan yilan gibi siyrilarak hic beklenmeyen yonden, kuzeyden guneyden dogudan her yerden gelebilirler, tespit edilse bile hava savunma roketlerini korkunc hizlari ve keskin manevralariyla kolaylikla savusturabilirler. su an bir hipersonik fuzeyi durdurabilcek hic bir savunma sistemi yok. dakikalar icinde dunyanin her yerini durdurulamaz sekilde vurabilir. bu sebebden rusya hipersonik fuze yaparak soguk savasdan beri gelen nukleer guc dengesini koruma gayretinde.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.