Şimdi Ara

Zoom Halkası Tutukluk Yapıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013'te Canon 650D almıştım. ama çok kullanılmadı açıkçası sıfır ayarında duruyor. Dün 18-55 lensin 30-35 arasında tutukluk yaptığını fark ettim. 55'e çok zor ve sürtünerek geçiyor. Netleme halkasında bir arıza yok, sadece zoom halkası. Zoom halkası ile netleme bileziği arası toz girmiştir diye okudum ama öyle de geçecek bir şey gibi değil. Neden olabilir böyle bir şey, düşme sarsıntı falan da olmadı, gül gibi yatıyordu evde çantasında. Ne yapmam lazım?



  • Biri sana çaktırmadan düşürüp yerine geri koymuş olabilir. Öyle ciddi bir zorlanma var ise içinde mekanizmada bir yerinden çıkma - kayma gibi bir vaka olabilir. Ne ise ki o lens çok pahalı bir lens değil. Tabi can sıkıcı mesele de çok da sıkma canını.

    Öyle ne makinalar yatıyor evlerde. Teknoloji ürünü bir de bunlar 2 yıl sonra pek bir değeri kalmıyor. Çıktığında bir hevesle onca para verilip kullanılmayan ürünler... Bence kullanmak gibi bir planınız ve durumunuz yok ise ya acilen satın yada kullanacak birisi var ise etrafınızda verin kullansın. Bir açıdan bunlar çürüyen milli servet aslında. Belki kuzen, kardeş vs. foto çekmeyi öğrenir falan onunla hani. Bari öyle bir faydası olur.

    Servise bi uğraması lazım o lensin. Geçmiş olsun...
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanılmıyor değil elbette kullanıyorum, önerileriniz için teşekkürler.
    Servise götüreyim ben en iyisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.