Şimdi Ara

Microsoft, Cortana’yı ayrı bir uygulama haline getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Cortana sesli asistan, Windows 10 ile birlikte gelen önemli özelliklerden biri. Ülkemizde aktif olmadığı için Windows kullanıcıları Cortana’yı fark edemiyorlar ancak normalde işletim sistemiyle oldukça iç içe bir servis. Hatta varsayılan olarak görev çubuğu üzerinden ulaşılabilir halde geliyor. Microsoft Store’da, Cortana’nın Beta sürümü ortaya çıktı. Firma, sesli asistanını işletim sistemi içerisinden ayırmak istiyor olabilir.

    Güncellemeler mağaza üzerinden


    Bildiğiniz üzere Cortana kişisel asistanın güncellenmesi için Windows güncellemelerini kullanması gerekiyor. Microsoft Store üzerinden ulaşılabilir olması sayesinde, büyük güncellemeleri beklemek yerine, mağaza üzerinden güncellenecek. Cortana’nın ayrı bir uygulama haline getirilmesindeki öncelikli amacın bu olduğu tahmin ediliyor. Böylece eklenecek yeni özelliklerin ve düzeltmelerin hız kazanması mümkün.


    Ayrı uygulama haline gelmesinin kullanıcıları sevindirecek bir yönü de mevcut. Henüz kesin bir şey söyleyemesek de ayrı uygulama haline gelen Cortana’yı kaldırmanıza izin verilebilir. Daha önce belirttiğimiz gibi Cortana ülkemiz için açık olmadığından böyle bir çözüme ihtiyaç duymuyoruz. Ancak zorunlu olarak işletim sistemi içerisinde gelmesi pek çok kullanıcıyı rahatsız ediyor.


    Ayrıca Bkz.Eski CIA çalışanı:"Bitcoin'in en büyük sorunu gizlilik"

    Cortana bir yandan da gelişmesine devam etmekte. Hatta iOS ve Android cihazlardaki yerini bile uzun zaman önce aldı. Firmanın sesli asistanı hakkında planları zamanla belli olacaktır. Haberimiz içeisinde bahsettiğimiz Cortana - Beta listelemesine bu bağlantıdan göz atabilirsiniz.




  • Microsoft gerçekten vizyon yoksunu bir dinozor.

  • Çekirdek ile arayüzü ayırmak istediklerini biliyoruz.. Bu durumda Cortana gibi hem arayüz hem çekirdek karması uygulamalar için belirli standartlar belirlenmesi gerekiyor.

    Cortana'nın ayrı bir uygulama olmasını tercih ederim. Hiçbir zaman kullanmadım, en azından boşu boşuna yer kaplamasın. İsteyen de tek tıkla kurabilsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala Türkçe öğrenmedi!

  • Ayrıca ileriki güncellemelerin birinde Windows artık çoğu arayüzü Microsoft Store üzerinden günceller hale gelecek. Yani büyük güncellemeler Microsoft Store yüklenen uygulamalar, Microsoft Edge tarayıcısı ve Windows 10 özel ayarlar menüsü daha seri bir güncelleme alacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.