Şimdi Ara

Ipad Pro 10.5 vs Ipad Air 2019

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
5.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversitede kullanmak üzere not alabileceğim bir tablet arıyorum. Hali hazırda Samsung Note 8 kullandığım için Android işletim sistemli bir tablet almak istemiyorum. Yeni çıkan Ipad Pro da bütçemi oldukça açmakta.
    Tableti kullanacağım alanlar ise şunlar:
    - PDF'lerimi görüntülemek ve üzerlerinde not almak.
    - Kitaplarımın elektronik versiyonlarını kullanarak kitap taşıma zahmetinden kurtulmak.
    - Derste defterle vakit kaybetmeden, tablet ile hızlı şekilde notlar almak.
    - Çizim yapmak (Amatör)
    - Amatör şekilde çektiğim fotoğraf ve videoları düzenlemek.

    Şimdi kafamda dönüp dolaşan ve bu iki cihaz arasında karar verememe yol açan gerekçeleri aşağıda yazıyorum. Sizce hangi tableti almalıyım? 2017 model ile 2019 model tablet arasında ne gibi farklar olabilir ? (güncelleme,kalite,ekran farkları vs...) Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Ipad Pro 10.5'in artı ve eksileri (Ipad Air 2019'a göre) :
    - Promotion ekran özelliği(120hz) ile yumuşak geçişler ve Apple pencila daha hızlı tepki verme.
    - Daha iyi bir kamera ve dahili flash.
    - Daha yüksek ram.
    - Usb 3.0 desteği, Daha hızlı disk okuma ve yazma kapasitesi.

    -İşlemcisi A10x, Ipad Air'in işlemcisine göre daha yavaş.
    -Ipad Pro 2017 model, Ipad Air 2019 model. Ipad Pro 2 sene daha eski. Bu ilerki yıllarda alacağı güncellemelerde sorun çıkartır mı bilmiyorum ?
    -Biraz fazla kamera çıkıntısı.

    Ipad Air 2019'un artı ve eksileri (Ipad Pro 10.5'e göre) :
    -Yeni bir cihaz ve güncellemeler açısından daha avantajlı gibi duruyor.
    -İşlemcisi A12x oldukça başarılı bir işlemci.
    -0 kamera çıkıntısı.







  • Sadece Ama Sadece ProMotion İçin iPad Pro Alınır Bana Güvenin Gerisine Bakmayın Bile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlör sayısı Pro´da 4 Air´de 2 adet. Ben de benzer durumdayım. Ancak seçimim Pro olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwtr -- 29 Haziran 2019; 21:7:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parlaklık airde 500nits 10.5 proda 600nits (çok farkı yok)
    Hoparlör 4 tane diğerinde 2 tane ( ama ben hep kulaklık kullanırım pcde bile böyle herhangi bir durumda 2 de yeterli bence)
    Asıl kararı bence; 10,5 olan proda ProMotion 120hz varken, airde maalesef yok büyük ihtimal sonraki airde bunu getirecekler diye düşünüyorum bence bu eksiklik. Diğer önemli etken ise bir yanda 2,5 yıllık bir cihaz evet hala yeterli ancak aldığımızda 4-5 yıl performans kaybı olmadan kullanım vaadiyle alıyoruz bu cihazları. Yeni gelecek iOS 13 de iPad’lerin işletim sisteminin değişmesi Air de a12 işletim sisteminin olması promotion dan daha önemli diye görüyorum ben açıkçası. Nitekim günlük kullanımda bunu hissetmezsiniz bile diyorlar sadece pro modellerle yan yana koyunca farkına vardığımızı söylüyorlar nitekim gerçekten öyle de.

    Yeni sistem iOS13 de kalemin gecikmesi 20ms den 0,9 a düşüyor ki genelde zaten kalem açısından bakıldığında, ProMotion da kalemdeki akıcılıktan dolayı övülmekte bu öne çıkıyor; yalnız yine de airde gayet hızlı yan yana koyup ağır çekim modunda izlersen evet farkı göreceksin ve hissedeceksin gecikmeyi ( mili saniyelik bir gecikme çünkü)
    ancak zaten farkına varmıyorsun aynı anda yazıyor gibi gelecek her ikisi de. Nitekim yeni güncelleme ile 2 kattan fazla hızlanan bir tepkime var.

    Ben aslında alacaksam daha yeni işletim sistemini tercih ederdim nitekim almayı da düşünüyorum, 2018 Pro modelini de düşünüyorum aslında ama gereksiz pahalı olduğundan ve bükülme sorunundan da dolayı air düşünüyorum.
    Nitekim eski Smart Keyboard çizim açısı vs var arkayı korumasa da bu yönden artı farklı açılarla kullanılması açısından da ben daha çok beğeniyorum.

    Yani çantamdan bükülecek diye korkarak taşımaktansa air alırım daha iyi 4-5 yıl kullanacağız sonuçta edit vs de yapmıyorum ki yapanlar da testlerde çokta fark olmadığını gösteriyor sürelerde bu da a12 olmasının etkisi diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porthos. -- 8 Temmuz 2019; 15:53:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her türlü 120 hz ekran ve ses deneyimi için Pro alınır. Bende var ekrandan çok memnunum ayrıca iPad'lerde işlemci telefonlardaki gibi eskimiyor yıllar boyu desteklenip kasma gibi problemler yaşamıyorsunuz
  • Porthos. P kullanıcısına yanıt
    Hocam Yanlış Bilgilendirme Yapmayalım Lütfen ProMotion Olan Ekranı Direk Farketmemek İçin Kör Olmak Gerekiyor. Günlük Hayatta Fark Yok Diyenlere İçtenlikle Söylüyorum En Kısa Sürede Göz Doktoruna Uğramaları Lazım

    Diğer Yazdıklarınız İle Konuyu Renklendirdiğiniz İçin Minnettarım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Hocam tabii ki iki cihazı da deneyimleme fırsatım oldu, yan yana koyunca farkı görüyorsunuz özellikle ana ekranda sağ sol yaparken ancak uygulamalar içinde örnek YouTube da 120hz olması bir fark yaratmıyor ikisi de aynı bahsedilen 120hz Apple’ın kendi sisteminde işe yaramakta uygulamalar mesela oyunlar 120hz’e zaten uygun değil zaten. Evet Safari’de çok hızlıca aşağı yukarı kaydıracaksanız, sıkıldıkça ana ekranda sağ sol yapacaksanız sizin için ilk tercih olmalı.
    Kalemde de arada milisaniyelik bir fark var 120hz olduğu için, bunu da kullanımda yan yana koyup aynı anda iki kalemle çizdiklerinizi farkı anlamak için bile “ağır çekim” ile çekmek gerekiyor. Nitekim artık 20msden 0,9 a düşüyor bu farkı görmek çok zor olacağa benziyor.

    Bence de promotion olsun ancak ben a12 yi tercih ediyorum promotiondan daha önemli bulduğumu söylüyorum a10x yerine lütfen önce siz bir kendiniz okuduğunuzu anlamaya çalışın insanlara saldıracağınıza. Çünkü iPad yıllarca kullanılmakta 4-5 yıl tam performans diyoruz 10,5 inçte bunun 2,5 yılı dolmuş olmakta diyorum. Perfonmansıda veren promotion değil cihazdaki işlemcidir bilginiz olsun. Şu an bir fark gözlememek 4 yıl sonrasında gözlemlemeyecek olmamızı göstermiyor nitekim iOS13 ile daha bir sürü iPad e özel güncellemelerin geleceği sürecek bundan da işlemci daha da değerlenmekte.
    Bu forumda sıkıntı herkes kendi aldığı ürünü övmekten diğerlerini gömmekten başka bir şey yapmıyor.
    Her iki cihazın farkları açıkça yazılmış ben onlara rağmen işlemciyi önde tuttuğumu söylüyorum anlaşılmayacak bir durum yok.
    Nitekim iPad Pro 10,5 inchte “white spot issue” yazarsanız kronik beyaz nokta sorunu var bu sorunun da yeni aynı kasa cihazda çözüldüğünü söylemekteler. Belki parlaklık 600nits yerine bu sebeple 500nits kim bilir. (?) ( ki bu da farkedilir bir fark değil tekrardan)
    Kulaklık (AirPods) kullanan bir insanım kulağımdan zor çıkarıyorum zaten, hoparlörün daha iyi olması önem arz etmiyor bana.
    iPad’den foto çekmekle uğraşmam telefondan çekerim, hadi diyelim bir not vs çekmek için lazım oldu ki o zaman zaten normal bir kamera da yeterlidir airde olan da bu.
    Ayrıca testlere bakarsanız a12 vs a10x farkların çok küçük olmadığını göreceksiniz (ki iPad pro10,5 4gb rami var airde 3gb)

    Bu gibi nedenlerle işlemciyi seçerim demekteyim herkesin kişisel sebepleri farklıdır forumda bunjn için vardır, kimseyi yanlış bilgilendirmiyorum aksine açıklıyorum tek tek okumasını anlamasını bilene, yoksa çoğu özellik 10,5 proda daha iyi eğer işlemciyi dert etmiyorsanız bunu zaten belirtmekteyim. Başka bir şey yazmama da gerek yok diye düşünüyorum iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porthos. -- 9 Temmuz 2019; 11:46:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

    Apple Eğitime Destek Kampanyasından Ipad Air 3 + Apple Pencil + Beats Solo3 Wireless kulaklık 3988 TL'ye aldım.

    Umarım doğru bir tercih yapmışımdır. Yenında hediye gelicek olan kulaklık ve 200 TL daha uyguna alıcak olmam aklımı biraz çeldi ve beni Pro modelden Air modele yönlendirdi.
  • Hocam merhaba, şuanda kullandığınız süreç boyunca deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? Bende iki cihaz arasında kaldım. Şu fark var benim durumumda; ben ipad pro 10.5'i ikinci el olarak apple pencil ile birlikte 4000tl ye alacağım. Bu fiyat durumunda ne önerebilirsiniz? Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabarra

    Hocam merhaba, şuanda kullandığınız süreç boyunca deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? Bende iki cihaz arasında kaldım. Şu fark var benim durumumda; ben ipad pro 10.5'i ikinci el olarak apple pencil ile birlikte 4000tl ye alacağım. Bu fiyat durumunda ne önerebilirsiniz? Teşekkür ederim
    hocam aldınmı 10.5 almadı ısen amazon 4g 4000tl... onın dısında ben cok memnun kaldım pro 2 den senın deneyımınıde merak ettım
  • catik kullanıcısına yanıt
    Hocam 10.5 ipad pro 2 modelini 3850 tl'den apple pencil ile birlikte aldım. Çok memnunum. Öncelikle aldığım kişi çok temiz ve az kullandığı için sıfır cihaz almış oldum resmen. Ekranı gerçekten fark yaratıyor 120hz olması. İnternetten ekranı açıklayan videoları izlediğimde bu kadar fark gözüme çarpmamıştı. 256 GB olanından aldığım için kapasite sorunum da yok. Cihazın beni en az 4 sene götüreceğini düşünüyorum. Bu süreçte gerek olması halinde belki batarya değişimi yapabilirim 2 sene sonra ama şuanda kullanım, kapasite ve ekran anlamında çok memnunum cihazımdan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabarra

    Hocam 10.5 ipad pro 2 modelini 3850 tl'den apple pencil ile birlikte aldım. Çok memnunum. Öncelikle aldığım kişi çok temiz ve az kullandığı için sıfır cihaz almış oldum resmen. Ekranı gerçekten fark yaratıyor 120hz olması. İnternetten ekranı açıklayan videoları izlediğimde bu kadar fark gözüme çarpmamıştı. 256 GB olanından aldığım için kapasite sorunum da yok. Cihazın beni en az 4 sene götüreceğini düşünüyorum. Bu süreçte gerek olması halinde belki batarya değişimi yapabilirim 2 sene sonra ama şuanda kullanım, kapasite ve ekran anlamında çok memnunum cihazımdan.
    hocam bende 512gb aldim birde sim kartli ya... niyetim 6-7 yil kullanmak :)

    enistem ipad 2 7 yildir kullniyor ve hala evin demir basi

    sanirim bizdeki pro 2 lerde. 6-7 yil donma vs yapmaz ki bu sebeble dizüstü bilgisayar parasi berip ipad aliyoruz ya


    bende kalem ve orjinal klavyeli kilifi bir arkadasdan bugun aldim bakalom gelsin merak ediyorum kalem olayini

    5 dk birinin kalemini kullanmıştım inanilmaz hosuma gitmisti onceki cihazım tab s6 ile kiyaslanmaz bunun kalemi sanirm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bu arada ipad pro konusuna aldigim kilifi resmi ile attim kesinlikle öneririm bu kadar kaliteli ve şık kilif bulduğum icin mutluyum 😀

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı ikilemdeyim fiyatlar yüksek ve yakın
    biri yeni teknoloji biri iki yıllık ama daha yüksek değerler
    ipad air 3 64gb 3300
    ipad pro 2 64gb + kalem veya klavye aksesuar vs 3500-4500 arası
    tavsiye bekliyorum
  • hogokce kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben ikileme bir de air11 ilave ettim oldu 3 model. Ama air 3 64 gb da karar kıldım ama daha almadım.Oyun neredeyse hiç oynamıyorum kalem ile de hiç işim yok zaten. İnternet, film, video için alacağım. Ondan dolayı bir önceki proyu ve yeni proyu eledim. Air 3 eski proya göre daha yeni ve daha güçlü bir işlemci var. Pronun artısı ise 4 hoparlör ve ekranın 120 hz hızı. Bana pek lazım olan özellikler değil. ondan dolayı air 3 yöneldim ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün aksam bi tane air 3 64gb aldım. Çocuk için aldım ama sanırım kendim de baya kullanırım. Pro 10.5 in ekranı ve haporlorü daha iyi başka bir artısı yok araştırdığım kadarıyla. Benim tercihim air 3 oldu çünkü onu denk getirdim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hogokce

    aynı ikilemdeyim fiyatlar yüksek ve yakın
    biri yeni teknoloji biri iki yıllık ama daha yüksek değerler
    ipad air 3 64gb 3300
    ipad pro 2 64gb + kalem veya klavye aksesuar vs 3500-4500 arası
    tavsiye bekliyorum
    1 aydır pro 2 kullanıyorum oldukca ıyı bır cıhz...4 hoparlor farkı dızı fılm ızlıceksen cok onemlı...120hz ekranda kullanan anlar dırek tercıh sebebı

    air 3 onde olan tek kısmı yenı ıslemcı... ama pro 2 o kadar guclu kı 4-5 yıl farkı hıssetmezsın

    pro 2 ram 4gb air 3 3gb

    pro 2 kamera konusunda onde air 3 den ayrıca flash var

    bence oldukc onde pro 2


    sadece pro 3 den gerıde pro 2 :)
  • catik kullanıcısına yanıt
    hocam bu ipad 2 pronun 12,9" ekran olanı da varmış onun bir artısı eksisi var mı?
    piyasada değişim ve teşhir cihazları dolanıyor temiz bir ikinci el mi yoksa 2 yıl garantili bir teşhir cihazı mı alınır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hogokce

    hocam bu ipad 2 pronun 12,9" ekran olanı da varmış onun bir artısı eksisi var mı?
    piyasada değişim ve teşhir cihazları dolanıyor temiz bir ikinci el mi yoksa 2 yıl garantili bir teşhir cihazı mı alınır?
    hocam bütçe nedir... beklentir nedir...

    pro 2 12.9 var ama 12.9 biraz buyuk kullnimi sinirli olur gibi geliyor bana tasina olmicrk evde kullncksan 12.9 olur tabi...

    ben pro 3 almadgima pismanim aslinda 5000 pro 3 vardi alabilrdim

    ama 4g olsun hafiza yuksek olsun diye pro 2 tercih ettim suan emin degilim iyimi oldu kotu mu oldu :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • catik kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçe olarak air3 diye girdik 3200 gözden çıkardık kullanım amacı olarak liseye giden kızıma hediye olacak.
    Çizim konusunda hevesli teşvik için kalemle beraber alacağım. Fakat hafıza biraz büyük olsun, cellular olsun, üst versiyonu olsun derken ipin ucu kaçtı.
    Şahsen android tercih ettiğimden anladığım bir konu da değil maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.