Şimdi Ara

DisplayPort 2.0, 8K monitörleri destekleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DisplayPort 2.0, 8K monitörleri destekleyecek
    Video Elektronik Standartları Birliği (VESA) onaylandığı ilk günden bu yana dijital görüntü arayüzü DisplayPort'a en büyük güncellemeyi yaptığını açıkladı. DisplayPort 2.0 olarak adlandırılan yeni arayüz, 8K ve üzeri monitörleri destekleyecek.
     

    2020 yılında kullanıma sunulacak

    8K ekranlara ek olarak, bant genişliğinde bir artış, daha yüksek yenileme hızları, yüksek çözünürlükte HDR desteği ve ayrıca çoklu ekran kurulumları için geliştirilmiş özellikler sunacak. 2020'nin sonlarında üretilecek olan monitörlerde gelmesi beklenen DisplayPort 2.0, standart DisplayPort konnektörü veya USB-C üzerinden sunulacak.
    DisplayPort 2.0, 8K monitörleri destekleyecek
    Ayrıca DisplayPort 2.0, Intel'in telif ücreti almadığı Thunderbolt 3 teknolojisini de içerecek ve bu da yeni görüntü arayüz standardının test edilmesini daha da kolaylaştıracak. DisplayPort 1.4'ün neredeyse üç katı olan 80Gbps bant genişliği sunacak olan DisplayPort 2.0, 120Hz'de çalışan iki adet HDR destekli 8K monitörü çalıştırabilecek.
      







  • 48 Gbps Hdmi 2.1 ne zamandır söyleniyor ama hala yaydınlaşmadı 80 Gbps UHBR 20 standartının yaygınlaşması baya bir uzun sürer.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.