Şimdi Ara

Faraday Future işten çıkarmalara devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tesla katili olarak piyasaya çıkmasına ve önemli yatırımlar almasına karşın Faraday Future iş yönetiminde sıkıntıları bir türlü aşamadı. Bunun da üzerine şirketin işten çıkarmalar yaptığı ifade ediliyor.


    Büyük hayal kırıklığı


    Elektrikli aracı FF91 ile Tesla’ya meydan okuyan Faraday Future firması 2017 başlarında dikkatleri üzerine çekmişti. Önemli yatırımlar almasına karşın mali olarak sıkıntı yaşayan firmanın FF91 hayali de gecikti.


    Ayrıca Bkz.Steam yaz indirimleri başladı

    Geçen yılın ortalarında Çinli Evergrande firması 2 milyar dolar civarında bir yatırım sözü vererek ortak olmuştu. Sonrasında Çinli The9 firması 600 milyon dolar yatırım yaparak Çin’de elektrikli araç üretimi için ortaklık kurdu. ABD’li Birch Lake Associates ise ülkedeki fabrikaya kısa vadeli 225 milyon dolarlık kredi vermişti.


    Ne var ki Faraday Future’ın strateji zaafiyeti FF91 modelini seri üretimden oldukça uzaklaştırdı. Firma seri üretimden vazgeçmediğini sürekli dile getirse de ABD fabrikasında işten çıkarmalar devam ediyor. Geçen yıldan bu yana onlarca işçisini kısmi ücretsiz izinli olarak dışarıda tutan firma yavaş yavaş bunları işten çıkarmaya başladı.


    Gelen bilgiler geçen yıl üretim tesislerinde mevcut olan 1000 kişilik işçi sayısının bu yıl 350 civarına düştüğü söyleniyor. Zaten bir süredir tesiste üretim sıkıntısı olduğu biliniyordu. Ayrıca üretimden sorumlu başkan yardımcısı Jeff Risher’ın da yılın başlarında görevini bıraktığını belirtiyor. Yine üretim tesisi kurmak için tutulan bir arsa nakit sıkıntısı nedeniyle rehin bırakılmıştı. Faraday Future’ın bu denli büyük yatırımlara karşın bir türlü çizgiyi tutturamaması endişeleri de arttırıyor.


     







  • Şu anda yazılım konusunda Tesla’nın eline kimse su dökemez. Deli gibi veri tabanları var, üstüne üstlük Musk müşterilerinin isteklerini de Twitter üzerinden takip ediyor ve bazılarını da hayata geçirmeye çalışıyor. İnovasyon dediğin bu işte. İleride illa biri geçebilir. Fakat şu an bu mümkün görünmüyor.
  • 3 milyar dolar yatırıma rağmen bi araba bile üretememek nası bi beceriksizliktir.. Elon Musk olayı fazla basitleştirdi sanırım önüne gelen elektrikli araba yapacağını zannediyor..

  • carloska kullanıcısına yanıt
    1 Otomobil bu, otomobil için bu yatırım çok çok az. Beceriksizlik zaten yatırılan miktara bakınca çok çok olası görünüyor.
    2 Çok haklısın, Musk'ın ekibi o arabayı yapana kadar ne ayrıntılara önem verdi, pil ile motoru bağlayınca elektrikli araba yapılıyor sanıyor herkes. Pil şarj dengesi, verimlilik hak getire. Bizim haber programlarında bu yüzden belediye otobüsünden çıkma koltuklarla yapılmış yerli arabalar boy gösteriyor. Oysa milyonlarca kilometrelik veri toplayıp analiz etmek gerekiyor.

  • teslanın da pek geleceği yok bence büyük otomobil firmaları geliyor yavaş yavaş

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Şu anda yazılım konusunda Tesla’nın eline kimse su dökemez. Deli gibi veri tabanları var, üstüne üstlük Musk müşterilerinin isteklerini de Twitter üzerinden takip ediyor ve bazılarını da hayata geçirmeye çalışıyor. İnovasyon dediğin bu işte. İleride illa biri geçebilir. Fakat şu an bu mümkün görünmüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • torenbolen T kullanıcısına yanıt
    Yazılım önemli yeni araçlarda ama sonuçta elektromekanik bir alet ve çok başka teknolojiler, birikimler, pazarla ilgili, üretimle ilgili vs vs işin farklı farklı yanları var. Kaldı ki diğer firmalar da epeydir çalışıyor, ürünleri olanlar var ve hatta belki duyulmasa da tesladan önce başlayanlar bile vardır. Diğer firmalar tüm güçleri ile girdiklerinde ve tüm pazar buna kaydığında her faktör önemli olacak. Sadece üretme kapasitesi bile, kendinden üstün bir aracı yenmene yeterli olabilir. O yüzden daha konuşmak için erken. Tahminim birkaç seneye ciddi hareketlenme başlayacak. Yıllardır çalışmalar devam ediyor. Ha teslanın yolu açmadaki payı yadsınamaz, o ayrı.
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi dünya sultan Süleyman’a kalmamış, Tesla’ya da kalmayacak elbette. Ama şu anda piyasada en üstteler. Menzili de arttırdılar mı tadından yenmez araçları. Keşke fiyatları daha uygun olabilseydi bizim ülkelerde. Adamlar otonom seviye 4’e 5’e geçecek yakında. Direksiyon opsiyonel olacak. Diğer çoğu firma Tesla’ya göre daha emekleme aşamasında. Üretmede sıkıntıları var o doğru. Yetiştiremiyorlar araçları. Talep çok olunca. Adamlar reklam bile yapmadan o kadar satıyor düşün. İleride ne olur tabi bilemeyiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu Faraday Future'un yöneticilerinin isimleri tek tek internette paylaşıp farkındalık oluşturulmalı, geniş kitleler tarafından.

    Bunlara gütmesi için koyun sürüsü versen hepsini kaybederler, böyle beceriksiz boş beleş adamlar.

  • Teslanın fişi çekilcek bir sürü büyük araba firmaları elektriğe geçti ve gittikçe ilerletiyorlar bknz:jaguar ipace,renault zoe,mercedes EQC

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “Jet Fadıl Amerika’da”

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normalde batması gereken firma çok uzun yıllar ayakta kaldı. Zaten firmanın en başta balon olduğunu bilenler biliyordu.

  • "Deli gibi veri tabanları var" :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.