Şimdi Ara

Ağır hasarlı bu araç alınır mı arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba forumdaşlar. araç konusunda tecrübem fazla yok. bir aracım oldu o da admire 1.6 lpgli. şuanda bir araç almak istiyorum 60-65 civarları. istediğim tek model ise 2013 üstü astra j kasa. max 130 binde 1,4t yada 1,6 dizel. şöyle bir araç gözüme carptı. alınabilitesi nedir sizce?
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-firsat-araci...eski-kasa-fiyatina...2014-astra-otomatik-629106880/detay/

    önerileriniz varsa açığım. şimdiden teşekkür ederim.







  • Bu araçlara sigorta şirketleri kasko yapmak istemiyor. Pert araçlarda kaskoda hasarsızlık indirimi uygulanmıyor kaskosu her zaman üst sınıra yakın çıkıyor sigorta şirketleri bu araçlardan zarar etmemek için olağan bütün önlemleri alıyor. Limitlerini azaltıp muafiyetleri arttıyorlar. Mini onarım hukuksal koruma sel yangın vs yaptıramayabilirsiniz.

    Kaskosuz binersen tek hatana bakar kaza olursa kusurunu dava icra bir şekilde tahsil etmeye çalışacaklar vs...

    60 bini olası bir hurdaya bağlıyorsun bir manada illa astra olmak zorunda değil cruze 1.4t al temiz olsun kaskonun teminatı tam oldun 1200-1300 e öde kafanda rahat olur...
  • Bu araçlara sigorta şirketleri kasko yapmak istemiyor. Pert araçlarda kaskoda hasarsızlık indirimi uygulanmıyor kaskosu her zaman üst sınıra yakın çıkıyor sigorta şirketleri bu araçlardan zarar etmemek için olağan bütün önlemleri alıyor. Limitlerini azaltıp muafiyetleri arttıyorlar. Mini onarım hukuksal koruma sel yangın vs yaptıramayabilirsiniz.

    Kaskosuz binersen tek hatana bakar kaza olursa kusurunu dava icra bir şekilde tahsil etmeye çalışacaklar vs...

    60 bini olası bir hurdaya bağlıyorsun bir manada illa astra olmak zorunda değil cruze 1.4t al temiz olsun kaskonun teminatı tam oldun 1200-1300 e öde kafanda rahat olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 27 Haziran 2019; 11:22:16 >
  • Bu görünen hasardan dolayı ağır hasar kaydı girilmesi hiç inandırıcı gelmedi bana iyi araştırmak gerek şahsen ben almazdım.
  • Bu hasar, araca ağır hasarlı raporu vermek için çok hafif. İşin içinde başka bir şey vardır. Başka bir şey olmadığı konusunda çok iyi inceleme yaptırıp tatmin olursanız alın. Ama ben olsam girmezdim.
  • Arabada başka ne var bilemem ama iyi toparlanmış hatları çok düzgün duruyor.

    Ayrıca koltuktaki kirler ve vites topuzunun kırık olması beni şüpheye düşürdü.
  • Görünen hasarda iki kapı değişip ön arka çamurluk boyanıp 12.000 civarı hasar kaydı oluşması gerekirdi. Ağır hasar bundan dolayı oluşmaz.
    Ayriyeten ağır hasarlı araca kaskoda uygulanmaz.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kafadan eliyorum bu aracı. Pekin1.3 dizeller 150 bunu devirdikten sonra alınır mı?
  • Bu araç önden agir kazali gibi duruyor. On cizgilerde camurluklarda kusurlar var.
  • Tramerdeki ağır hasar kaydının detayları da, ayrı bir mesajla öğrenilebiliyor. Bu sorgulamayı yaptığınızda yapılan işlemleri görürsünüz. Oradan da bakın bakalım dediği gibi 2 kapıdan başka bir işlem var mı?
  • Madem 60-65 bandı araçlara bakıyorsun; sigorta, kasko ve noter v.b. masraflarını da hesaplayarak 66-67 bin fiyat çeken daha temiz ilanlara bak derim. Belki Astra'nın bu model aracı olmaz ama olsun. Sağlam pazarlıkla 63-64'e indirirsen alım masraflar ile 65'i aşmadan temiz bir araç almış olursun. Zaten şu ''şişirilmiş hasar kaydı'' tabiri varsa bir ilanda direk kapat, öyle bir araç sonradan çok üzer seni. Hem masrafı çok olur hem de satarken uğraştırır. Az buz para da vermiyorsun malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scarletlion -- 28 Haziran 2019; 17:44:30 >
  • teşekkürler hocam zaten o ifadeyi görünce kapatıyordum fakat istediğim araç olunca sizlere sormak istedim.
  • piyasası 80-85 bin demiş gözüme çarptı da o fiyata sıfırını alırsınız.

    o fiyat aralığında dediği gibiyse en mantıklı araç bu gibi, aynı modeller içinde : Astra 2013 127 binde
  • Özellikle galericiler sigorta şirketlerinden pert ağır hasarlı araçları alıyorlar



    dış görünümünü 0 gibi yaptırıyorlar ama iç sorunlarına ellemiyorlar arabanın masrafı 30 binse dışına 10 bin harcayıp yaptırıyorlar sonrada sorunsuz diye satıyorlar.
  • Kuzeyli.2891 kullanıcısına yanıt
    Astralarda kullanılan 1.3 dizel motor, Fiat ile ortak geliştirildi. Aynı motor Linea, Punto ve Egealarda da var uzun ömürlü olarak bilinen bir motordur. Bu motor milyon kilometreyi devirir diyenlere rastladım. Ama performans olarak 1.4 Turbo ve 1.6 CDTi'ın gerisinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 28 Haziran 2019; 20:21:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

    Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kafadan eliyorum bu aracı. Pekin1.3 dizeller 150 bunu devirdikten sonra alınır mı?
    Hayatımda en büyük hatayı yaparak ağır hasar kayıtlı bir araç aldım. Kesinlikle tavsiye etmem, önermem alan adamı da cesaretinden dolayı tebrik ederim. Astraj 1.3 cdti aracımı 200.000 km’ye yakın kullandım. Gayet yeterli performans, ideal yakıt tüketimi ve sorunsuzlukla size güzel bir deneyim yaşatır. Benim aklımda kaldığıyla komple aracına yaptığım masraflar; rutin bakımlara ek olarak egr valfi soğutucusunun dirsek bağlantısı zamanla yıpranmıştı 50₺’ye hallettim, motor üzerinde ki yakıt hortumu yılların verdiği kirle yıpranmıştı 10₺’ ye hallettim. Bu arada motora asla su vurmam. Akü değişimi yapmıştım 300₺’ye mutlu akü idi sanırım. Lastik değişimi 2000₺’ye barum almıştım. Başka aklıma gelmedi ama kurduyum 1.3 cdti astra j’ nin sorunuz varsa alayım ?




  • Üstat yorumun için teşekkür ederim. En çok söylenen 1.3 ün gitmediği ve sollamalarda güven vermediği idi. Bir de ağır geliyor o kasa diyen de çokca fazla. Şimdi ben çok performans beklemiyorum sakin kullanırım zaten ama yokuşta vs kalksın bastıkça yakıtın hakkını versin isterim.
    Sonuçta az para vermeyeceğiz. Siz genel olarak ne düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 28 Haziran 2019; 22:2:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

    Üstat yorumun için teşekkür ederim. En çok söylenen 1.3 ün gitmediği ve sollamalarda güven vermediği idi. Bir de ağır geliyor o kasa diyen de çokca fazla. Şimdi ben çok performans beklemiyorum sakin kullanırım zaten ama yokuşta vs kalksın bastıkça yakıtın hakkını versin isterim.
    Sonuçta az para vermeyeceğiz. Siz genel olarak ne düşünüyorsunuz?
    Evet ağır hocam net ağırlık ruhsatta 1503 kg. Ben Edirne’den Ardahan’a, Amasya’dan Antalya’ya rutin olmak kaydıyla ve Bursa-İstanbul arasıda sürekli olarak seyahat ettim elbette ki 1.6 dizel kadar performanslı değil ancak idda ediyorum 1.6 atmosferiğinden çok daha atik ara hızlanmaları var.

    Hocam amacınız hız değil ise bütçeniz de 1.6 cdti’in ağır hasar kayıtlı veya örneğin iki parça boyalı yüksek km’lisi ile temiz orjinal 1.3 cdti arasındaysa kesinlikle 1.3 cdti almanızı şiddetle tavsiye ederim. Ben yakıt tüketimine hiç dikkat etmeyen bir kullanıcı olarak maksimum 100km/7.1 litre ortalamayı elde ettim. Aralarda sıfırlasam da ortalama bu değere çakılırdı sonuç hiç değişmezdi. Bende ki ecoflex sport donanımdı. Ecoflex’in normallerden farkı yol bilgisayarı ekranında vites atma ikazı olması. 120.000 kmde civarı kızdırma bujilerinin değişmesi veya kontrol edilmesi gerek dikkat edin 1. ve 4. bujilerin ucu sensörlüdür diğerleri düz olarak geçer. Böyle parça parça anlattığım için özür diliyorum astra aracımı satalı 1.5 yıla yakın oldu hatırladıkça aralara yazıyorum. Şunuda belirteyim astra g kasadan sonra j kasa aldım ben aldığımda rakipleri bravo, golf 6, leon, c4, megane 3 idi onların arasında forumlarda, test videoları, kullanıcı yorumları ve kendi çevremde ki araştırmalarımdan yola çıkarak astra j’yi seçmiştim. Her şeyden önce acele etmeden bütçenizde ki araçları araştırıp almanızda fayda var hocam. Ayrıca antalya-burdur arası üç şerit ve virajlı bir yoldu en son gittiğimde uygun viteslerde zorlanmadan 5 kişi 1’i çocuk dolu bagaj ve klima açık zorlanmadan sollamalar yapıyordum. Örneğin; 3. Vites yokuş yukarı 80-90 km/h arası 4. Vites 110-120 km/h arası kullanımlarda böyle kullanıma rağmen 100km de 7.1 litreyi geçmez. Aynı araçtan arkadaşımda da vardı o daha sakin kullanır ve ortalaması 5.4 ü geçmezdi.




  • TAMAMEN ABARTIDIR sigorta şişirmesinden dolayı şöyledir böyledir yazan ilanlardan her zaman kosarak uzaklasırım üstad
  • Kapı değişmesiyle ağır hasar olması imkansız gibi bir şey, airbaglerde patlamışdır bence. Arkadaşlar yazmış zaten, full kasko olmaz ve çok yüksek kasko ücreti ödersiniz. Her sigorta ağır hasarlı araca kasko yaptırmıyor. Kendi expertizleri var, ona göre harelet ederler. Kısacası uğraşmaya değmez. Kasko olmadan bin diyen vardı bana, bir kazada araba pert olur. O kadar para çöpe gider. O fiyata eski kasa olsun ama temiz olsun derim. Şişirilmiş kayıt çok saçma araba kazaya girmiş ki kapılar değişmiş,airbagleri patlamışdır ve belki de dengesi bile bozulmuştur aracın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.