Şimdi Ara

Creative X-Fi PCI kartlar için Windows 10 1903 WHQL sürücüsü çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1903 güncellemesi ile beraber PCI X-Fi kartlarda oluşan ses cihazı bulunamadı hatası yeni çıkan sürücü ile düzeltildi.

    Sound Blaster X-Fi Series Software Pack for Windows 10
    Release date : 24 Jun 19
    File Name : SBXF_PCDRV_L11_2_30_0012.exe
    This download contains the driver and application(s) for use with your Sound Blaster® X-Fi™ series of audio devices. For more details, read the rest of this web release note.

    This download supports the following devices only:

    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty® Professional Series
    Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series
    Sound Blaster X-Fi XtremeMusic
    Sound Blaster X-Fi XtremeGamer
    Sound Blaster X-Fi Platinum
    Sound Blaster X-Fi Fatal1ty
    Sound Blaster X-Fi Elite Pro
    Sound Blaster X-Fi Elite
    Sound Blaster X-Fi
    Fixes:

    Fix no audio heard or "Unable to find audio device" error, with Windows 10 RS4 (Version 1803) and above.

    https://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=100271



  • Sürücü geçen ay yayınladıkları beta ile aynı isme sahip. Büyük bir ihtimalle herhangi bir soruna yol açmadığını görüp aynı şekilde yayınladılar. Yine de gelişme var, alıştığımız Creative bu son durumu fırsat bilip eski ürünlerini sürücüsüz bırakırdı, şimdi çoğunluk şikayet bile etmeden sürücü yayınlıyor.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bahsi gecen surucu tum xfi serisi kart sahiplerinin windows insider programina dahil olanlar tarafindan 1 seneyi askin bir suredir bekledigi bir surucudur windows insider in gelistirici forumlarinda oldukca uzun suredir bu sorundan bahsediliyor hatta bu kapsamda microsoft konuyu tekbasina cozemedigi icin creative ile isbirligine gidecegini belirten bir yazi bile yayinladi yani creative in yeni surucuyu yazmasi icin microsoft creative e para bile odemis olma ihtimali cok yuksek zira bu bahsi gecen xfi kartlarinin en genci 10 senenin uzerinde end of life bir urun ve windows ses codecleri ile ilgili gelistirmeler yapmadan once gayet stabil calisiyordu yani isi microsoft bozdu creative lede anlasma yoluna giderek sorunu giderdiler bunu yapma sebepleri olarakta eski onboard ses kartlarinin cok kotu olmasi nedeniyle ses karti alip kullanan insanlarin eger ses karti calismaz ise onlerinde 2 alternatif olmasi bunlardan birtanesi neredeyse ekrankarti fiyatina ses karti almasiki bircok ses karti artik yeni onboardlarin fazlasiyla yeterli olmasindan dolayi yaygin satista olmamasi ikinci alternatif ise anakarti degistirip yeni nesil onboard seskarti almak bu noktadada islemci ve ram degisimiyle birlikte acaip masraf etmek demek. Tum bunlari yapmak istemeyen kullanicilar ise israrla eski surum windows 10da kalmak ve win7 yada win8 surumlerinden birinde kalacaklarindan windows 10 u yayginlastiramayacaklardi neden surekli ses codecleri ile oyna oyor derseniz dolby atmos ve dts x gibi formatlar yuzunden oldugu dusunuluyor
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Microsoft sırf Creative'i bitirmek için XP'de var olan DirectSound kütüphanesini Vista ile beraber kaldırmıştı. Bu kartların Windows XP ile performansı gerçekten muazzam. Şimdi ise onboard'lardan iyi diye kullanıyoruz. Maalesef ses teknolojisi Windows özelinde geriye gitti. EAX standartları çöp oldu. Open AL teknolojisi de yeterince yaygınlaşamadı. Open AL, DirectSound kütüphanesine alternatif başka bir kütüphane. Her ne kadar Creative Alcemy diye bir emülatör ile DirectSound kütüphanesini kullanan uygulamaları Open AL'ye çeviren bir yazılım çıkarsa da ses teknolojileri Windows özelinde eski günlerine hiç dönemedi.
  • peki bu sürücüyü kurarken desteklenen donanım bulunamadı hatasını alan bir tek ben miyim?

    2 aydan fazla bir süredir realtek in iğrenç sesine tahammül etmeye çalışıyorum...
  • btd_1923 kullanıcısına yanıt
    Kartınız nedir?
  • Creative X-Fi PCI kartlar için Windows 10 1903 WHQL sürücüsü çıktı
    Beyler ne yaptıysam çalıştıramadım. Eski konu biliyorum. Sonra çağre olarak burya yazıyorum. Yoksa onboard ses kartı ile hayatımı sürdüreceğim veya win 8.1 geri dönücem.
  • Creative X-Fi PCI kartlar için Windows 10 1903 WHQL sürücüsü çıktı
    Eski sürücü diyor. Donanımı zar zor gördüttüm. P8p67 anakart intel sürücü sorunuda var PCI sulotu drıver yok hali ile ses kartı iyi çalışmıyor.
    İdare etsin diyorum DDR5 gelince yeni makine toplucam ama böyle giderse erkene çekmem gerekecek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.