Şimdi Ara

yığılma ve bazı üniversiteler hakkında birkaç soru, bakabilir misiniz lütfen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önden bir not: Uzun oldu biraz ama en azından bir soruya bakarsanız, cevaplarsanız gerçekten çok yardımcı olursunuz. O kadar mental olarak kötü bir haldeyim ki, şunun yarısında durup zırladım biraz. İnternette dilcilerin bulunduğu bir yer yok aktif olarak, dershanem de yardımcı olmuyor, en yetkili insan Bilkent yaz Bilkent diyor reklam yapabilmek için.

    Merhabalar. Dilci olduğumu ve gerçekten çok stres içinde olduğumu belirtmek istiyorum öncelikle. Anksiyete sahibiyim, pek yardımcı olmuyor o da. Birkaç sorum var, görmezden gelmeyip cevabınız daha olumsuz tarafta olsa bile cevaplarsanız çok sevinirim bu nedenle. Arada kalmak delirtiyor gibi hissediyorum.

    -----

    1) Yığılma konusundan başlayayım öncelikle. Dediğim gibi, dilden tercih yapacağım.
    TYT netim 80(+-2), YDT netim 80. OBP de 91.58 gelecek.

    TYT'nin bu seneki zorluğunu biliyorsunuz zaten. Çok kolay diyeniniz de var, çok zor diyeniniz de. MSÜ'de 85 yaptım ben 25 Matematik ile. Bunda ise 20 bile gelmez belki... Ah Türkçe. Sosyal ve Fen ile toparlayabildim sınavı. Sorulara şu an çekilip bakınca evet, kolay fakat sınav anında o Türkçeyi yetiştirmek falan derken ben ekstrem bir oynama olacağını düşünmüyorum açıkçası. Ama yine de daha iyi yapmış insanlar.
    Dilci sıralamasında en azından, 90 yaparsanız zirvede oluyorsunuz. 80 yaptığınızda rahatlıkla Boğaziçi'ne giriyorsunuz 75 İngilizce yaptığınızı varsayarsak. YDT bu sene aşırı derecede kolaydı, komikti hani. 2 yanlışlar, 1 yanlışlar uçuşacak.

    Bunları göz önünde bulundurursak, ben genel olarak dilcilere göre daha iyi bir TYT yaptım. Sınavla'ya göre 900. sırada oluyorum mesela. Sizce gerçekten TYT'de büyük bir oynama olur mu forumda açılan konular gibi? Ya da YDT kolaydı ama ben zaten 80 yaptım, bir yığılma olsa bile önde ben olurum, değil mi? Tamam, insanlar yüksek ama beni geçemiyor sonuçta dilden. Sayısalcılar YDT kolay olduğu için yüksek sonuçlar elde edecek, sizce dilden tercih yapan çok olur mu? 2018'de bu gibi nedenlerle 900'den 1800'e geriledi Boğaziçi Çeviribilim.
    *2018 YDT de kolaydı ama bu bir tık daha kolaydı diye düzelteyim. Bunu cidden herkes yapmış hani.

    ------

    2) Bu tercih listesini yaptığımızda, sistem birinin üçüncü, diğerinin birinci tercihine bakıyor olsun, ikisi de aynı yeri yazsınlar mesela. Sistem kaçıncı sıraya yazıldığına bakmaksızın puanı yüksek olanı alacak direkt, bunu biliyoruz. Fakat tercih listesini yaptığımızda ölü tercihler olsun mesela. Direkt gidip oradan yüksek puanlı üniversiteyi almayacak, değil mi? Sıraya göre gidecek, ikincisine giremezsem üçüncüye bakacak. (Birisi bana bu tarz saçma sapan bir şey anlattı, maalesef oradan kafam karıştı.)

    -----

    3) Beni öldüren kısım: Üniversiteler. Dil bölümünde gerçekten adı olan, top üniversiteler Koç, Boğaziçi, Bilkent ve Hacettepe. Derece öğrencileri buraya giriyorlar. Ben Ankara'da oturan, çok fazla ailevi sorunu olan ve burayı sevmeyen, Boğaziçi diye ölen bir insanım.

    Koç'a zaten Anadolu Bursiyerleri'nden başvurdum. Bilkent ve Koç, Boğaziçi'nin üstünde. Bu nedenle ikisini de yazmayacak, Boğaziçi'nden başlatacağım listeyi. 1800, 2600, 2800 sıralamalarında gidecek ilk üç bölüm. Dediğim gibi, Sınavla bana 900-1000 veriyor.
    Bunun altına aklı olan Bilkent'te edebiyat yazar, Hacettepe tercümanlık yazar. İkisi de gerçekten insanların girmek için ölüp bittiği yerler. Ama ben istemiyorum, sene boyunca lütfen Hacettepe olmasın diye yedim kendimi. Onun yerine İzmir'e gitmeye razıydım sıralamam çok iyi olsa bile.

    Boğaziçi'ni yazdım, altına İstanbul Üniversitesi yazayım diyorum. Sonrasında ya Marmara, ya Ege'ye atlıyor sıra. Hacettepe gibi bir yeri mantıktan tamamen uzak olarak atlıyorum. Sizce aptallık yapmayıp ölü tercih olsa bile İstanbul'un altına yazayım mı Hacettepe'yi? İÜ 4062, HÜ ise 3600... Kariyerimi mi düşünmeliyim sizce?

    ------

    4) Marmara Üniversitesi nasıl sizce? Anlatsın'dan falan bakıyorum, pek iyiye benzemiyor sanki... Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim. İstanbul'daki arkadaşlar kötüledi biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meolls -- 26 Haziran 2019; 0:41:30 >







  • up, cevapsız bırakmayın lütfen. :(
  • Bu forumda kimse bu kadar uzun yazıyı pek okumaz hocam

    1- Sizi çok etkileyecek bir durum yok gibi gözüküyor.

    2- Tercihte puanı yüksek olan girer örnek olarak son kontenjan kalmış siz 1. terchinize yazdınız, başka biri 4. sıraya ama adam ilk üçüncü tercihe yerleşememiş, puanı sizden yüksekse o giriyor ve sistem sizin 2. tercihinizden devam ediyor.

    3- Dil konusunda bir bilgim yok ama sadece şehirden gitmek bence Hacettepe gözardı edilmemeli

    4- İstanbul olsun diye Marmara tercih etmezdim, ancak aile ile iletişiminizden dolayı Ankara'dan uzaklaşmak iyi gelecekse Hacettepe'ye göre Marmara'da daha çok başarılı olursunuz gibi geliyor.

    Son olarak ÖSYM paragraf sorusu gibi açmışsınız konuyu Dil çok anlatığım bir konu değil ancak hem konuyu yüksekte tutmak için hem de fikir vermek için yazdım. İnşallah Boğaziçi gelir de, hem İstanbul olur, hem de Boğaziçi.




  • Merhaba kaygılanmanı anlayamadım, Boun’un bütün bölümleri gelir diye düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- Sıralamaların çok oynayacağını düşünmüyorum
    (Bu kadar okuyabildim, yazıyı günlere yayıp öyle cevap verebilirim anca)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.