Şimdi Ara

Bilgisayar korsanlarının arama kayıtlarını yıllardır çaldığı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Güvenlik araştırmacılarının ulaştığı bilgiye göre bilgisayar korsanları, operatörlerin sistemlerindenki arama kayıtlarını yıllardır çalıyor. Hatta dünya çapında 10 operatörün bu güvenlik açığından etkilendiği öğrenildi.

    Aramalara ait önemli veriler ellerinde


    Durum ilk olarak Cybereason ismindeki güvenlik şirketi tarafından geçtiğimiz sene fark ediliyor. Söylenene göre bilgisayar korsanları 7 yıldır aktif olarak arama kayıtlarına erişebiliyor. Şimdiye kadar en az 20 kişiye ait arama verilerinin ele geçirildiği ortaya çıktı. Aramanın ses kayıtlarının sızması gibi bir durum söz konusu değil. Ancak hedeflenen numaranın yaptığı tüm aramalar ve bu aramaların saati, günü ve konumu gibi bilgiler ele geçirilebiliyor. Tek başına bu bilgiler bile hedef alınan kişiler için büyük güvenlik zafiyeti oluşturmaya yeterli. Özellikle bilgisayar korsanlarının, sistemleri eş zamanlı olarak takip edebildiği düşünüldüğünde. Böylece hedeflenen kişilerin ruhu bile duymadan takip edilmeleri mümkün kılınmış.


    Tahmin edebileceğiniz gibi öncelikli hedeflerin yüksek profilli hükümet yetkilileri ve ordu görevlileri olduğu düşünülüyor. Daha önce belirttiğimiz gibi dünya çapında 10 mobil operatör bu güvenlik açığından etkilenmiş durumda. Aralarında Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan büyük ve küçük çapta operatörler mevcut. Saldırılar devam ettiği için güvenlik firması, hem operatörlerin hem de hedeflenen kişilerin isimlerini gizli tutuyor. Kuzey Amerika'daki hiçbir operatör etkilenmemiş. 


    Ayrıca Bkz.Windows 10'da ortaya çıkan hata, bilgisayarın kapanmasını yavaşlatıyor

    Cybereason’ın en çarpıcı açıklaması, bilgisayar korsanlarının devlet destekli olduğunu düşünmeleri. Hatta kullandıkları teknikler dolayısıyla APT 10 ismindeki Çinli bilgisayar korsanı grubu oldukları hakkında şüpheler mevcut. Her ne kadar ABD’li operatörlerden hiçbiri etkilenmemiş olsa da böyle bir durumun kanıtlanması halinde ABD ve Çin arasındaki tansiyonun iyice arttığına şahit olabiliriz.




  • ABD hiç böyle şeyler yapar mı ki ??

  • BÖYLE ŞEYLERİN OLDUĞU ZATEN BİLİNİYOR

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu devlet destekli hacker grubu nedir arkadaşım? İstihbarat ya da muhbir deyin bari. Amerika’ya da yemiyordur bir yerleri, internetin fişini çekerler kimse de kullanamaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.