Şimdi Ara

Laptop Anakart Tamiri Sonrası HDD & SSD boot problemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Laptopumun normal hdd noktasında SSD ve optik sürücü kısmına da kasa takarak eski SATA HDD mi o noktaya bağlamıştım. Sata HDD takılı değil iken SSD ye 0 dan windows 10 kurulumunu yaptım ve daha sonra da SATA HDD yi de takarak yaklaşık 1 yıldır kullanıyordum (sata hdd de eski windows 10 dosyalarım duruyordu problemsiz şekilde).
    Daha sonra anakarta bağlanan şarj soketi problemi yüzünden laptop u işinde uzman bir teknik servise verdim. Sağolsun onlarda tamir etmişler fakat şu andaki sorun windows 10 sadece optik sürücüdeki eski HDD deki windows 10 u boot ediyor. Bios tan SSD yi boot için bıraktığımda cannot boot şeklinde error veriyor. Bios dan baya bir seçenek denedim. (Laptop Asus N53s bu arada). UEFI Boot u açtım kapattım nafile.
    Yani anakart tamiri sonrası boot manager da bir problem var, forumlarıda okudum ancak tam olarak cevabı bulamadım. Denemekten de biraz çekiniyorum.

    Sata HDD den boot ettiğimde Disk Yönetiminin ekran görüntüsünü buraya atıyorum. Sabit disklerde herhangi bir sorun yok hepsine ulaşabiliyorum. Amacım tekrar SSD yi boot a alıp, HDD yi ikincil disk olarak kullanmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.Laptop Anakart Tamiri Sonrası HDD & SSD boot problemi hakkında







  • arkadaşlar problemi çözdüm. Merak edenler için,
    önce dvd nin oraya taktığım sata hdd yi söktüm. Tekrar SSD den boot etmeye çalıştım yemedi. Daha sonra içinde windows 10 uefi kurulu olan usb ile boot ettim, pc yi tamir et deyip, seçeneklerden başlangıç onamra yı seçtim. Bir kaç işlemden sonra onarma başarılı olamadı dedi fakat aslında onarmış :) Tekrar pc yi boot ettim SSD den açıldı daha sonra da HDD yi bağladım herşey eskiye döndü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.