Şimdi Ara

Sıvı soğutma Hakkında Tavsiyeleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bir arkadaşım all in one sıvı soğutma almak istiyor ve birkça sorusu var benden rica ettiği için buraya yazıyorum.
    Öncelikle 280'lik bir soğutma alacak. İnternette birkaç yerde radyatörü yukarıya değil de kasanın ön tarafına koyarsa daha iyi olacağını okumuş. Çünkü üste monte ederse ekran kartından yükselen sıcak hava yüzünden daha sıcak çalışıyormuş.
    Bir de soğutucuyu üst tarafa takarsa fanlar intake olarak mı yoksa exhaust olarak mı montajı yapılmalı.

    Son sorum da pek bir bütçe sıkıntısı yok ama x62 almayı düşüyor. Bu ürün nasıldır veya bu ürünün yerine tavsiye edebileceğiniz başka bir ürün var mı?



  • EVGA CLC 280
  • Bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım. Öncelikle sıvı soğutma radyatörünü yukarıya takmak, öne takmaktan daha iyidir. Genel mantıkta kasa önündeki fanlar intake, arka ve üst taraftaki fanlar exhaust olarak çalıştığından dolayı ekran kartından yükselen sıcak hava sorun olmayacaktır. Bu durum; kule tipi hava soğutma olan kasada da böyledir, AIO sıvı soğutma olan kasada da böyledir. Demek istediğim şu; yukarıya takılacak radyatörü düşünmeyin. Sonuçta o radyatörün hemen altında 2 tane 140mm pwm exhaust fan olacak. O fanlar hem kasa içi sıcaklığı düşürecek, hem de direk olarak işlemci sıcaklığını düşürecek.

    NZXT Kraken X62 iyi bir AIO sıvı soğutmadır. Şahsen 2 yıl X61 kullandıktan sonra pompası arızalandı. Amerika'ya (NZXT'ye) gönderdim garanti kapsamında, sıfır kapalı kutu X62 gönderdiler. 6 yıl uluslararası garantisi var bahsi geçen ürünün. "Yok uluslararası garantisi, 2 yıldan sonra sorun oluyor." vs diyenlere kulak asmayın. Gidiş geliş kargo ücretini bile karşılıyorlar. İnanmayan olursa tüm yazışmalarım, hesap dökümlerim ve belgelerimle olayı ispatlayabilirim. Sonuç itibariyle Eğer ingilizce biliyorsanız inanın Türkiye'deki müşteri memnuniyetinin çok daha fazlası var. Sadece biraz uzun sürüyor garanti kapsamında değişim.




  • teşekkür ederim bilgiler için
    Fakat yukarı egzoz olarak taktığımda sıcak havayı soğutucu bloğa vermeyecek mi?
    Öne takarsam ise direkt dışarıdan soğuk havayı içeri vermiyor mu
    Ben mi yanlış biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

    teşekkür ederim bilgiler için
    Fakat yukarı egzoz olarak taktığımda sıcak havayı soğutucu bloğa vermeyecek mi?
    Öne takarsam ise direkt dışarıdan soğuk havayı içeri vermiyor mu
    Ben mi yanlış biliyorum
    bunu bende merak ediyorum.
    yukarı takılan radyatörün altındaki egzoz fanlar radyatörü nasıl soğutuyor? düz mantık olarak düşününce soğutması değil tam tersine kasadaki sıcak havayı attığı için ısıtması lazım. biri aydınlatsın bizi.
  • Sıvı soğutma sistemini kasanın önüne yerleştirdiğinizde fanları radyatörün sağına ve soluna konumlandırabildiğiniz gibi, sıvı soğutma sistemini kasanın üst kısmına yerleştirdiğinizde de fanları radyatörün altına ve üstüne yerleştirebilirsiniz. Sizin de bahsetmiş olduğu durum radyatörün altında fan olması durumu, bu durumda kısmen dediğiniz gerçekleşir. Fanları radyatörün üstüne yerleştirdiğinizde ise fan içine tekrar sıcak hava üflemesinin önüne geçersiniz, fanlar direk olarak radyatöre ulaşan sıcak havayı emip kasanın üst kısmından dışarı atacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sku

    Sıvı soğutma sistemini kasanın önüne yerleştirdiğinizde fanları radyatörün sağına ve soluna konumlandırabildiğiniz gibi, sıvı soğutma sistemini kasanın üst kısmına yerleştirdiğinizde de fanları radyatörün altına ve üstüne yerleştirebilirsiniz. Sizin de bahsetmiş olduğu durum radyatörün altında fan olması durumu, bu durumda kısmen dediğiniz gerçekleşir. Fanları radyatörün üstüne yerleştirdiğinizde ise fan içine tekrar sıcak hava üflemesinin önüne geçersiniz, fanlar direk olarak radyatöre ulaşan sıcak havayı emip kasanın üst kısmından dışarı atacaktır.
    üstad sonuçta sıcak havayı alıp radyatörden geçirip atacak doğru anlıyorum değil mi
    Bu da sonuçta ön tarafta olup soğuk havayı almasına göre daha sıcak olmasına sebep olmaz mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

    üstad sonuçta sıcak havayı alıp radyatörden geçirip atacak doğru anlıyorum değil mi
    Bu da sonuçta ön tarafta olup soğuk havayı almasına göre daha sıcak olmasına sebep olmaz mı

    Alıntıları Göster
    Kimi uzmanlar yukarıda, kimi uzmanlar ise önde olması gerektiğini söylüyor.

    Blower card dediğimiz GPU'larda radyatörün önde veya yukarıda olmasının çok bir etkisi yok. Zira hem CPU, hem GPU sıcaklıkları karşılaştırıldığında sadece birer derecelik fark var. Bu da sizin endişenizin boşa olduğunu gösteriyor. Çünkü GPU sıcaklığı direk olarak kasa arkasından bırakacak şekilde tasarlanmış.

    Ancak Open card dediğimiz GPU'larda ise tam olarak sizin dediğiniz gibi bir durum söz konusu. GPU sıcaklığı kasa içine verildiğinden dolayı radyatörün yukarı konumlandırıldığı senaryoda, öne konumlandırıldığı senaryoya göre 10 derece daha fazla sıcaklık oluyor CPU'da. GPU'da ise yine herhangi bir fark olmuyor.

    Aslında şimdi farkettim de bir önceki iletimdeki ifadem ciddi anlamda eksik kalmış. GPU tipiniz Blower card ise fark yok, Open card ise öne konumlandırmak daha mantıklı. Aşağıdaki videoda ilgili zamandaki verilere bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

    Edit:https://youtu.be/xNAMxZgvves?t=725



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sku -- 2 Temmuz 2019; 22:11:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.