Şimdi Ara

Sıvı sogutma tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba rtx 2060 gaming z ekran kartım olmasına ragmen topladıgım yeni sistemim cs go da 200 fps 220 bazen 160 fps bile olabiliyor bu durumda canımı cok sıktı. Hani ben diyordum 400 fps in aşşasına düşmez vesaire.. Bide low ayarlarda oynuyorum genel anlamda haliyle bu durum canımı cok sıktı. R5 2600 işlemcim var Msi b450gaming plus anakart var. Ve 650 vat coolermaster 80+ bronze psu var. Ram lerse 2x8 3200 mhz g skill trident. Nerde hata yaptım bilmiyorum ama işlemciyi garantiye yolladım değişimini istedim değiştirdiler onuda taktım ama bi sorun var hala ısınıyor..

    Pubg de yarım saat sonra pc kapatıyor kendini. Cs go daysa dedigim gibi kapanmıyor ama fps düşüyor çok fazla. Burnumdan geldi aldıgım sistem resmen.. Zaten stress testinde 2-3 dk içinde 80 dereceleri görüyor ısısı. Korkuyorum kapatıyorum hemen tabi

    En son çözüm olarak sıvı sogutma almalıyım dedim. Aktif olarak cs go oynuyorum bazen cok fazla bazen günde 2-3 maç ama oynuyorum yani bu durumda benim nasıl bi sıvı sogutma almam lazım

    Vatan bilgisayardan almayı düşünüyorum ordaki adamdan rica ettim ilgili kişiden rica edersem takabilecegini belirtti bende ordan alayım dedim kafamda bi soru daha oluşsun istemiyorum cok yoruldum artık okadar para ver ama mutlu mesut olama.
    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterliquid-lite-120-am4-uyumlu-120mm-sivi-sogutma-sistemi.html

    Bu ürün nasıldır sizce ? İşimi görürmü ?
    https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-hydro-serisi-h45-sivi-sogutma-sistemi.html

    Böylede bi ürün var gerek yok cooler masterla aynı işi görüyor bunlar diyorsanız cooler master alırım. Onun haricinde pek bi alternatifim yok bu fiyat aralıgında.

    Son olarak bu fps sorununa kesin çözüm getirir mi sıvı sogutma olayı ?







  • Tam olarak bütçe nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Sorun bütçe degil hocam vatandan alıp orda taktıracam o arada yanlıs bişeler yaptıysam eger onuda kontrol ettirecem. Maksadım iyi bilen birisinin takması ve içini bi kontrol etmesi. Kafamda soru işareti kalsın istemiyorum artık. Bu ürünler aralıgında bişe alacam ama zaten vatanda sadece bunlar var yani.. Aklınızdaki model neydi ?
  • Cooler master 240 lite

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Tek fanlısıyla çok farkı olurmu hocam bunun? Elimdeki Sharkoon am5 kasa ile uyum sağlarmı buarada?
  • Çok fark olmaz.
    Uyum sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk linktekini alabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evga clc 280
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Tamamdir tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum. fps olayına çözüm olmayacak. ama kapanma olayına çözüm olacak.
    1- fps sorununun nedeni. ryzen işlemciler çoklu çekirdek performansı çok iyi. ama tekli çekirdek performansı düşük. Sebebi çekirdek hızının 3.8 e kadar çıkması. Cs go gibi eski nesil oyunlarda tekli çekirdek performansı çok önemli.(ryzen işlemcilerde yeni nesil oyunlarda asıl performansı ortaya çıkıyor) Oyun 6 çekirdeğin en fazla 2 çekirdeğini kullanıyor. Kısacası fps yükselsin istiyorsan 4 ghz hızını geçmen lazım. bunun için tavsiyem ya overclock çekeceksin ya da işlemci değişip 3. nesil 3600x alacaksn. cs go da çok yüksek fps ler görmek istiyorsan 4.5 ghz üstü gerekli.

    2- ryzen işlemciler 95 dereceye kadar dayanan işlemciler. 95 den sonra sistemi korumam için cihaz kendini kapatır veya yeniden başlatır. Base clock hızlarında stok fan ile sistemin o derecelere ulaşması çok zor. stres testi yapsan dahi 80-85 leri geçmemesi lazım.(oyunlarda stres testi kadar çok ısınmaz) Bunu tamamen çözmek istiyorsan gelişmiş bir kule tipi soğutma veya sıvı soğutma alacaksın. sağlam bir soğutucu alırsan overclock ile hızı 4.2 ghz e sabit çıkartsan dahi soğutucu işlemi sıcaklığını tutacaktır. ilave olarak cs go daki fps de yükselecektir.




  • Voltajı düşürüp sıcaklıkları bir nebze de olsa kontrol altına alabilirsiniz. Bende Cooler Master 240 MM'lik sıvı soğutma mevcut çok memnınum. İşlemci 45 dereceyi geçmiyor. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.