Şimdi Ara

Turknet - Yeni Altyapıya daha düşük hız!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    12.06.2019 tarihinde kısa süreli internetim gitti. Sokak başında bir yıldır orada olan ve dört gözle tt tarafından aktifleştirilmesini beklediğim yeni kutunun(tip 7 olması lazım) başında tt saha ekinin görünce heyecanlanarak ne yaptıklarını sordum. Yeni kutuyu aktifleştirdiklerini ve bu sayede artık sokakda fiber ve vdsl verebileceklerini, internetimin bu çalışma nedeniyle gittiğini ve 2-3 saat içerisinde internetimin geleceğini söylediler. Bu arada, YAPAdayım ve vdsl 25Mbit internetim vardı. Bir umut kontrol ettiğimde bağlantı hızımın aynı olduğunu gördüm.

    İki gün sonra tekrar internet gitti ve kutunun başında yine tt saha ekibi vardı ve son işlemleri yaparak kutuyu artık devreye soktuklarını söylediler. Yaklaşık 2-3 saat sonra internetim geri geldi ve hızım 10-12Mbitlere düştü. Turknet sayfasından yeni müşteriymiş gibi altyapı sorguladığımda adresimde 75Mbite kadar hız alabileceğim çıkıyor.

    Kontrol için gelen tt saha ekibi YAPAda olduğumu ve kendileri ile alakalı bir sorun olmadığını bildirdiler. turk.net sorgulamasında çıkan hızlara erişebilmem için YAPAdan VAEye geçirilmem gerektiği ve bunun da sadece turknet tarafından gerçekleştirilebileceğini bildirdiler. Ben de bunun üzerine destek kaydımı güncelleyerek bu talebimi dile getirdim. Fakat turk.net tarafından aranarak prosedür gereği bu isteğimin yerine getirilemeyeceği ve santrale olan uzaklığımdan dolayı altyapımın maximum 15Mbit desteklediği bildirildi. Garip olan ise ne santral değişti ne konumum, 1 hafta öncesine kadar 25mbit alabilirken bu altyapı nasıl birden maximum 15Mbit destekler hale gelir?

    Ve turk.net sayfasında 75mbit gösterirken nasıl max 15Mbit bağlantı alabilirim? Eski müşteri olmanın dezavantajı mı bu? Bu hızı almak için illaki yeni müşteri mı olmamız lazım yani? Hatta saha ekibi sağolsun sokaktaki kutunun içini açıp gösterdi, kapağa not etmişler "buyrun burada YAPA olan 4 kişi var sizin numaranız şu, diğerleri VAE ve portumuz da mevcut, ne yapın edin YAPAdan VAEye geçin" dedi.

    Turknet - Yeni Altyapıya daha düşük hız!

    Millenicom'da altaypı sorgulaması yaptım ve müşteri hizmetleri ile de görüştüm. 79Mbit verebileceklerini ve turknetin neden hızımı arttıramadığını anlmadıklarını söylediler. Ama turknet yapada olduğum için numaramı taşıyamayacaklarını söylediler. Numaramın aynı kalması ise benim için çok önemli.

    Turknet - Yeni Altyapıya daha düşük hız!

    Turknet - Yeni Altyapıya daha düşük hız!

    YAPA'dan VAE'ye geçiş yapabilmiş arkadaşlar var mı? Var ise bunu nasıl yaptılar?



  • yapadan vae ye iptal resti çekerek geçersiniz ancak numara yine de değişmesi gerekiyor diye biliyorum,

    şu şekilde işlem yapabilirsiniz ama çok alengirli

    tt ye gidin turknet yapa dan ev telefonu aldığınızı tt ye taşımak istediğinizi söyleyin (turknet in önce iptal olması lazım mı değil mi öğrenmek için)

    ardından tt den pstn (ev telefonu) ile sinyal-çevir sesi aldıktan sonra istediğiniz firmaya turknet veya millenicom vae üzerinden başvuru yaparsınız

    ya da

    @TurkNetDestek , müşterinin sabit hat no değişmeden yapa dan vae ye geçiş süreci var mı (en son bildiğim yoktu o yüzden yukarıda öyle yazdım) onun bilgisini verebilir, ancak sanırım bu durumda turknet müşteri adına sıfırdan abonelik miş gibi tt ye başvuru yapıyorsunuz o neden ile mi numara yı vae ye alamıyorsunuz ?
  • kapat netspeede gec. 75mbpslık paketı 76ya alırsın 25 15 hızlarla ugrasma derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYLAS

    kapat netspeede gec. 75mbpslık paketı 76ya alırsın 25 15 hızlarla ugrasma derim.
    web sitesinde 76'tl'ye 35 mbps'e kadar diyor ama 75 nası alabiliriz?
  • cnspnky kullanıcısına yanıt
    Zamlanmis hocam 84 olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Turktelekom ile görüşüp bunun mümkün olup olmadığını öğreneceğim. Umarım mümkündür.
  • bywant B kullanıcısına yanıt
    numarayı taşırlar ama turknet i önce iptal edip mi taşıma talebi vermek yoksa turknet i iptal etmeden mi taşıma talebi vermek gerek emin değilim,

    yoksa ben normalde tt pstn olan numarayı sol voip e oradan geri tt pstn e oradan da turknet pstn e taşıdım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.