Şimdi Ara

Windows 10 mavi ekran win 7 de herşey nerdeyse normal

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar windows 10 da sürekli mavi ekran hatası alıyorum.Kmode exception not handled,driver less or equal gibi ramleri test ettim sıkıntısı yok.Windows 7 yi yükledim,hata filan almıyorum sıkıntısız ama ufak tefek sıkıntılar var hearthstone çöküyor pubg lite başlamıyor launcherdan,
    sizce biostan yapılan bir değişiklik bu soruna neden olmuş olabilir mi?aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü.



  • Driverlarınız Windows 10'a uymuyor. Bendede eskiden kalma ekran kartı driverları vardı. Onları kurunca bu hata geliyordu. SlimDrivers programını deneyin. Umarım işinize yarar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam driverları sitelerinden indiriyorum.Anakart driverini msi in kendi sitesinden indirdim.Ekran kartı driverini de öyle yaptım.
  • İşlemci bozukmuş onu öğrendim.
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun :((
    Ne sıkıntısı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 13 Temmuz 2019; 21:39:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar parçalarından atıyorum işlemci, ekran kartı, yada ram. Bunların bir tanesinin üzerindeki çipsetten misal 100 tanesinden 2-3 tanesi hatalı diyelim.Bu durumda bilgisayarınız hemen hata verip kapanmıyor çoğu senaryoda. Ne zaman siz parçalarınızdan tam verim almaya çalışırsanız o zaman sıkıntı başlıyor ya da diyelim o zamana kadar o bozuk çipsetlerine tam yük binmediği için hatasız bir şekilde sisteminiz çalışmaya devam ediyor.

    Windows 7 ile windows 10 arasında özellikle windows 10'un son sürümü ile arasında muazzam bir fark var ve bu fark sistem parçalarınızı baya zorluyor. Özellikle donanımı eski olan bilgisayarlar zorlanıyor. Sizin durumunuzda işte windows 10'a geçince bilgisayarınız zorlanınca bozuk olan yerler bu yük altından kalkamayınca hata vermeye başlamış. Çoğu kullanıcı bu farkı anlayamadığı için klasikleşmiş bir cümle ile "Benim bilgisayarımda bir şey yoktu yeni yazılım onu bu hale getirdi." diyor. Halbuki eski yazılım ile yollarına devam etse hemen olmasa da ileride aynı yada benzer hataları almaya başlayacaktı.

    Velhasıl geçmiş olsun diyelim size.

    Hayırlı günler kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Anakartı sattım,işlemciyi anahtarlık yaptım,ramler duruyor,ryzen 2600 almayı düşünüyorum.Anakart b450 aklımda msi b450 gaming ya da bazooka var,belki asus tuf karar veremedim.

    Bir sorum daha var.https://www.yukko.com/xpg-16gb-2x8gb-spectrix-rgb-tungsten-3200mhz-ddr4-cl16-dual-kit-ram-ax4u320038g16-dt60-v-50168240

    Ya da
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9857
    CORSAIR CMK16GX4M1D3000C16 VENGEANCE LPX DDR4-3000Mhz C16 16GB (1x16GB) (16-20-20-38) 1.35V Bellek
    Ürün bu ama inventus linke izin vermiyor sanırım.

    aradaki farka değer mi görüşleriniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brightlord -- 13 Temmuz 2019; 22:5:51 >
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark sizin baktığınız sitelerde ne kadar bilmiyorum ama 90-120 tl fark var sanırım iki ürün arasında. Siteden siteye değişiyor. Frekansları arasındaki fark 200 ve rgb aydınlatması var fazladan. CL değerleri aynı. Ama birisi dual birisi tek parça.

    Fazla kafanızı karıştırmak istemiyorum ama özellikleri birbirine yakın olan modelleri daha fazla araştırmadan içinden birini seçip onu almanız daha iyi. Karar değiştirecek ahım şahım bi farkları yok. Tabi ki inceleme videolarına bakıp performans olarak hangisi daha iyi gözlemlemek lazım. Marka olarak dandik bir şey değil ise ikisi arasında bir karar verin ve alın. Artık şansınıza ne çıkarsa.


    Kolay gelsin.
  • Corsair'in dual modeli de var fiyatı aynı sanırım corsair gideceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.