Şimdi Ara

Hangi Dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze iyi günler. Elimizde şu anda faal access te yazılmış ufak bir program mevcut. yaklaşık 20 kişi kullanıyor. dünyanın en çok satış yapan sitesi gibi düşünün. ürünler müşteriler satış tarihleri kargo tarihleri. yani günde 800 yeni kullanıcı eklendiğini, yılda 22.000 adet farklı ürün satıldığını falan düşünün. hepsinin sadece verileri tutuluyor. bundan yana sıkıntı yok ancak ileride yıgılma illaha ki olacak takılmalar falan. program kurumsal bir ağda server olarak kullanılan bir pc den çalışıyor. gene aynı şekilde herkese açık olacak daha hızlı bir proğrama geçmek istesek ancak hangi proğramı şimdiden kurcalamaya başlamalıyım. sizce doğrusu hangisi olur. tabiki birde access gibi yapılması kolay videoları çok olan bir proğram tercihimdir.



  • programdan biraz daha bahsetmen lazım program dirkt access ile mi yazılmış bu çok düşük bir ihtimal yoksa veritabanı olarak access kullanılıyor program c# vs ile mi yazılmış herhalde böyledir böyleyse access veritabanından zaten çok birşey beklememek lazım sql servera geçirmeniz gerekir express sürümü şimdilik işinizi görür
  • 1- Dosya pcde durmamalı. Server da Raid 1 (mirror) Yapılmış uzun ömürlü disklere sahip sunucu sunucu da saklanmalı (Son kullanıcı donanim sunucu olarak kullanmaya uygun değidlir. O yüzden kastım i7 işlemcili 16 gb ramli herhangi bir makine değil. IBM, Hp Sunucusu)
    2- FileBased olmamalı. Authentication, autherization ,Backup önemli .Postgres, Sql server vs tutmanız daha iyi olur. X bir kişi gelip doyayı alıp gidememeli. Yahut silememeli.
    3- Dil/teknoloji Fark etmez. Söylediğiniz kullanımlar bilgisayar dünyası için küçük rakamlar. Programlamayı yapacak işi hangi dili biliyorsa onla yapsın. Lisans maliyeti olusturmayacak herhangi bir ürünü seçebilirsin. hangisini seçtğin fark yaratmaz .Bir x veya y dememiz boşa. illa isim önermek gerekirse : Ruby on Rails + Postgres.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 18 Haziran 2019; 14:31:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.