Şimdi Ara

WD5002ABYS HDD Sistemde Donma ve Takılmalar Oluşma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir sistem kurdum ve bileşenlerim şöyle ;
    x3440 / GA-P55-UDL3 / 2*4 DDR3 1600MHz / GTX1660TI(emanet) / Masterwatt 600W

    Malum yollardan klasik Windows 10 PRO yükledim ve bazı benchmark programları ve oyunlar çeşitli uygulamalar kurdum. Sistem bir garip çalışmakta. Zaten ilk açılışta pin girme yerinin bile bazen 3-4 saniyeden fazla laglı şekilde gelmesini geçtim, ilk açılışta 3dk masaüstü kilit neredeyse, sağlık testi yaptım bir sorun görünmüyor ancak bazen başlata bile tıkladığımda ya da bir şeyi açarken aşırı yavaş çalışıyor. Sistemin diğer bileşenlerinde mi bir sorun olabilir yoksa çok büyük ihtimalle HDD'de midir sorun?

    İlk açılıştan sonra net 2dk disk kullanımı %100 görünmekte, sıfır olarak almıştım ilk kez windows kuruldu yani hdd e ancak anlamsız bir saçma çalışıyor sistemim.

    Bir önceki deneyimim yeni satmış olduğum DELL 7537 laptopumda 120 GB SSD takmıştım ve şuan bu quadcore sistemimde o dandik laptoptan kötü deneyim yaşamaktayım, oyunu açma oynatmada vs bir sorun yok ama böyle basit kullanım senaryolarında bir enteresan çalışıyor PC'im şuanda, uygulayabileceğim bir test bir şey var mıdır bilen birisine sonuçları gösteririm akıl fikir danışırım, zaten kesinlikle 240lık felan bi SSD yine alıp en baştan her şeyi kurmayı düşünüyorum ancak şimdilik idareten en optimum stabil kullanımı nasıl sağlarım?

    Bu arada HDD aşırı ısınmakta ve garip cızırtımsı sesler çıkartıyor.



  • Mekanik HDD ise komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile veya HD Tune gibi bir yazılımla detaylı yüz taraması yaparsanız diskin sorunlu olup olmadığını anlayabilirsiniz. Diskde hata yoksa elektrik ve SATA kablosunu kontrol edebilirsiniz. Denetim Masasındaki Yönetimsel Araçlar içerisinde yer alan Olay Görüntüleyicisi ile loglara bakabilirsiniz, diskde hata varsa büyük ihtimalle sistem bölümünde yer alan loglarda hata kayıtları vardır.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Anladım eyvallah :) komutu veremedim hd tune yapmıştım zaten her şey yeşil , log bakma kısmını da anlamadım ama cevabınız için teşekkürler
  • Bilgisi olan yardımcı olabilecek var mı? uzay montaj sistemim şuanda hdd i el ile kontrol ediyorum ve gayet sıcak, speccy programımda 49derece gösteriyor ve haala ilk açılışta 2dk civarı %100 çalışıyor, bf4 çalıştırırken 1dk siyah ekran sonrası oyun verileri gelmeye başlıyor msi afterburner görünüyor vs.. bu hdd nin sıfır sorunsuz ama dandik olmasından mıdır yoksa hdd em de bir sorun mu vardır? harici bir diskimde var ondan tık ses gelmiyor bu duruma göre mesela şuan sessiz ama bazen de ara sıra asimetrik sesler çıkarıyor azıcık ve garip sesler çözemedim..
  • 16 MB ön belleği olan HDD'lerde Windows 10 düzgün çalışmıyor. Galiba ön bellek yetersiz kaldığı için bu sorunlar oluyor. Bende aynı sorunları yaşadım ve çözümü Windows 7'ye geri dönmekte buldum. 32MB ön belleği olan bir HDD satın almak çözüm olabilir. Sizin HDD'den gelen sesler de muhtemelen %100'de çalışmasından dolayı kaynaklanıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 20 Haziran 2019; 9:55:39 >
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Gayet mantikli, cok tesekkurler, onbellek olayini bir arastirayim, ben de zaten cvp veren kimse cikmayinca burda da sosyslde de, hsrddiskimim saglam ama bu sekilde performanssiz oldugunu kabullendim , 240 ssd almayi dusunuyorum , bunu da satarim veya depolama yaparim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.