Şimdi Ara

Yaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki Duramadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
9.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Dün başıma gelen üzücü olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Akşam çıkışı evime giderken yaya geçidinde karşıdan karşıya geçmek isteyen bir vatandaşı gördüm ve hızımı kademeli azaltarak durdum. Yavaşlamaya başladığım esnada aynalardan arkada bulunan aracın mesafesini kontrol ettim ve rahatlıkla durabileceği kanısına ulaştım. Ancak araç hiç bir şekilde firen yapmayarak arkadan bodoslama vurdu. Kendi aracım da tampon hasarı oluştu ancak karşı araç kullanılmaz hale geldi. Lütfen yaya geçitlerin de daha duyarlı olalım. Herkese kazasız belasız günler diliyorum.Yaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki DuramadıYaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki DuramadıYaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki DuramadıYaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki Duramadı







  • Ne yalan söyleyeyim ben durmadan önce arkama bakıyorum, çoğu zaman duramıyorum çünkü durduğum an arkadamdaki araçların hiç biri duramayacak ve bana vuracak. Geçenlerde sol şeritteyim ışıklara 50 metre kala yaya geçiti var ben durdum yayalar 2-3 adım attı atmadı sağımdan bir kamyonet öyle bir geçti az daha yayaları biçiyordu. Hayır şerefsiz zaten ışıklara yaklaşıyorsun şehir içinde bu ne hız.

    Ayrıca yayalara da kızıyorum adamlara yol veriyorsun adamlar o kadar yavaş geçiyorlar ki aheste aheste, ben kendim yaya olunca bir araç bana yaya kaldırımında ve başka bir yolda geçmem için yol veriyorsa karşıya hızlı veya koşar adım geçiyorum.
    Ben yayalara bulunduğum ile göre veya bölgeye göre yol veriyorum.

    Örneğin izmirde/aydında vs. yayaya yol verdiğimde arkadaki arkadaş gayet güzel yavaşlıyor, yaya da benim durduğumu gördüğü anda teşekkür edip yoluna devam ediyor.

    Ankara da bir kaç sefer yol vereyim dedim. Bir tanesi anlamsız şekilde beni mi ezeceksin geçsene diye bana çıkıştı, kavga ettik. Bir diğerinde ise yavaşlayarak durdum, yaya bana ben yayaya bakıyorum geç işareti yapıyorum bana ne var el hareketi yapıyor. Arkamdaki de bas bas kornaya basıyor. Başlarım dedim devam ettim aynadan baktım o yaya benden sonra karşıya geçti. Daha böyle nice olaylar...

    İşte bu yüzden iç anadoluda bir yerdeysem vermiyorum yol. Sahil sehirlerinde bir yerdeysem denk gelirse veriyorum.

    Malesef ülkenin profili bu.
  • Hata yapmışsın. Yayanın durması gerek yaya yolunda. Geçiş üstünlüğü arabadadır her daim bu ülkede. Çünkü onlar arabadadırlar ver atomlarını parçalamaya yetişmeleri lazımdır 3-4 saniye önemlidir arabalar için.
  • Geçmiş olsun.Bu sabah bana da araç çarpıyordu yaya geçidinde.Göstere göstere geçmeme rağmen hızını azaltmadı andaval burnumun ucundan vınlayıp geçti.Sövdüm arkasından ama duymadı gitti.
    Bizim millet yaya olayı ve sürücü olmayı beceremiyor.Çünkü 3.dünya ülkesiyiz ve kurallar da çiğnenmek için vardır.
  • hocam iyi yapmışsınız bu dediğinizi elbet okuyup uygulayan vardur
  • GR33K kullanıcısına yanıt
    Yaya haklarını ve saygıyı yavaş yavaşta olsa öğreneceğiz.
  • Teşekkür ederim. Aman dikkat üstat güven olmaz gerçekten araçlara.
  • Turkiyede buyudugum icin simdi Avrupada yasarken hala yaye gecidinden korkarak geciyorum, millet bam diye yola atliyor araclar duruyor diye. Tr ye gelip olen turistler fln oluyordur kesin bu sebeple.
  • Bu ülkede kurallara uysan bile suçlusun abi allah kahretsin.

    Ben de geçen tali yola çıkarken sağ taraftan dönüş yapan aracı bekliyorum o geçtikten sonra çıkarım diye, neyse adam yavaş yavaş geçiyor sanki devlet erkanı gibi o da yetmiyor arkamdaki öküz de sanki önüm boş da yalandan bekliyormuşum gibi kornaya asılıyor.

    Ya yemin ederim bir hayat gayem olmasa birini gözüm kırpmadan doğrardım.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Bu konuyla ilgili uzun zamandır medyada bir haber göremiyorum ama sizinle aynı fikirdeyim kesinlikle ölen oluyordur 😊
  • Ben kırmızı yanan ışığa yaklaşırken bile duracağımı belli etmek için dörtlü açmaya başladım son zamanlarda. Çünkü arkadan öyle süratli geliyorlar ki, kendi arabamı durdurmayı geçiyorum artık arkadakini durdurmaya uğraşıyorum. Birkaç sene öncesinde de motor kullanan bi arkadaşıma kırmızı ışık için yavaşlarken arkadan araba çarpmıştı. Çarpan adam da pişkince kırmızıda geçicen sandım demiş. Tuhaf sürücülerle doluyuz.
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    Geçenler de Işıklar da sağa dönüş için bekliyorum. Sağa dönüş için yeşil yandığı an bastonlu bir amca yola atladı bende hareket etmeden bekledim. Arkamda ki arkadaş kornaya öyle basıyor ki sanki tabakane de işi var. İndim arabadan kör müsün insan geçiyor dedim bağırdım çağırdım. Esnaf ve vatandaşta bana hak verdi adam utancından yerin dibine girdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguzhantasci

    Bu konuyla ilgili uzun zamandır medyada bir haber göremiyorum ama sizinle aynı fikirdeyim kesinlikle ölen oluyordur 😊
    Hocam arkadasim polis gunde 10-15 kaza oluyor en az haberlere cikmiyor olumlu bile olsa artik.
  • Audisi olan birinin konu dışında yeri yok. Git burdan burası bimden beslenen kişilere ait bir yer.
  • Oguzhantasci kullanıcısına yanıt
    Hocam yaya için ışık yok muydu orada?
  • Geçmiş olsun. Hatalı olsa bile istemsizce içim acıdı fiestaya
  • Gerçekmi bu olay arkadaki tank a çarpmış gibi duruyor :)
  • Geçen bir arkadaşım ile karşıdan karşıya geçmek için yaya yolunu kullanmaya çalıştık. Yolun karşısında ki mağazada birşeyler bakacaktık. Cadde de yaya geçidi olmasına rağmen karşıya geçmek için 10 dk felan bekledik herhalde. Karşıya geçmek için adım attığımız her anda üstümüze son sürat gelen araçlar ile karşılaştık. En sonunda arkadaşım sinirlenip yolun ortasına fırlayım el kol hareketleri ile trafiği durdurdu.

    Hani yaya geçiş üstünlüğü uygulaması başlamıştı. İlla bu kültürün oluşması için birilerin yaya geçidinde ölmesi ve araçların kaza yapması mı lazım ? Bende şöförüm ama her yaya geçidine gelince duruyorum. Duruken de bir Dünya tedirgin oluyoruz arkamızda ki gelip bize patlatır mı diye.

    Ne kadar kafası basmaz, anlamaz bir milletiz biz yahu. Yaya geçidini görünce düşük hızda gideceksin kardeşim ve yaya görünce duracaksın. Çok mu zor ya, o kadar mı kafan basmıyor Allahın embesili..




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Hayır yoktu üstat
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Gerçek bende çok şaşırdım :)))
  • Audi viral reklamı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.