Şimdi Ara

Foxconn, iPhone üretimini Çin dışına taşıyabileceğini açıkladı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Foxconn, iPhone üretimini Çin dışına taşıyabileceğini açıkladı
    Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşının Apple'ı son derece yakından etkilediğini söylemek mümkün. Zira şirket iPhone üretimini Çin'deki Foxconn şirketine yaptırıyor ve ABD'nin Çin'e uygulayacağı yeni vergi tarifeleri nedeniyle ürünlerine zam yapmak zorunda kalacak. Durum bu şekildeyken, iPhone üreticisi Foxconn'dan ilginç bir açıklama geldi.
     

    Apple çıkmazda

    Üst düzey bir Foxconn yöneticisi, Apple'ın da istemesi durumunda iPhone üretimini Çin dışında gerçekleştirebilme kapasitelerinin olduğunu açıkladı. Wall Street Journal'da yer alan habere göre Foxconn yarı iletken iş biriminin grup başkanı Young Liu, şirketin üretim kapasitesinin yüzde 25'inin Çin dışında olduğunu belirterek: "Apple'ın ABD pazarındaki ihtiyaçlara cevap vermesine yardımcı olabiliriz." ifadelerini kullandı.
    Foxconn, iPhone üretimini Çin dışına taşıyabileceğini açıkladı
    Bir yatırımcı konferansında konuşan Liu, şirketin Apple'ın talebini karşılamak için yeterli kapasiteye sahip olduğuna da özellikle dikkat çekti. Bununla birlikte Apple'ın Foxconn'a böyle bir talimatı henüz vermediği ifade ediliyor. ABD'nin Çin'e uygulayacağı yeni vergi tarifeleri, ithal edilen cihazların toptan satış fiyatı için geçerli. Sonraki masrafları ise Apple'ın mı karşılayacağı yoksa müşterilerine mi yansıtacağı büyük bir soru işareti. Tarifelerin tamamen yerine getirilmesi durumunda ise piyasa tahminlerine göre iPhone'larda yüzde 9 ila 16 arasında bir fiyat artışı gerçekleşebilir.
      



  • insaatda cimento mu kardiracan, konfeksiyonda son utu mu yaptiracan gunlugu 20tl den suriyeli calissin. elektronik cihaz uretiyorsun en temel isteki iscilerin bile belli bir vasfinin kapasitesinin olmasi gerek. turkiyede issizlik ne kadar coksa, vasifli iscide bir o kadar az. alaninda tecrubeli vasifli isciler yeri geldiginde muhendisden bile yuksek maaslar talep edebiliyorlar. isin parca tedarik, logistik, enerji fiyati, altyapi kismina hic girmiyorum.
  • Babayı taşırsın !

  • bu şirket tayvan meşeli değil miydi?

  • gelsin bize taşısın, asgari ücret burada çin'den daha az üstelik. hoş biz de abd ile papazız neyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaleyDeskop

    bu şirket tayvan meşeli değil miydi?
    yani?
  • umarım öyle olur. tüm iphone modellerine %20 zam gelir. çok mutlu olurum.

  • Hindistanda üretim yapqbilir.Foxconn’un bu konuda çok yatırımı var işgücü Çin’e göre daha ucuz yukarıda babayı taşırsın yazan arkadaş adamlar isterse Türkiyede bile üretir kasasında 300 milyar dolar nakit rezervi olan Apple.Bu Çin fanatikliği nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-9CBE59604

    yani?

    Alıntıları Göster
    yani yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foxconn Çin'den Hindistan'a taşıyabilir veya Tayvan'a taşıyabilir. Hindistan'da işgücü ucuz fakat, Tayvan'da nasıldır bilemem,. Türkiye'ye de taşıyabilir. Türkiye'de de işçilik ucuz, yönetim kadrosuna Türkleri koymak şartıyla Suriyelileri ucuz işgücü olarak çalıştırabiliriz. Hem bizim sanayimiz gelişir. Hem işgücünü daha ucuzlaştırırız, hemde Suriyeliler ülkenin ekonomisine katkı sağlamış olurlar. Şimdi bazıları diyebilir. Neden Suriyelileri çalıştıralım, bizim işçimiz yok mu? Bizim işçimizde olsun tabi ama onlara öğretsin,günde 20TL'ye Suriyelileri çalıştırırız, kendi işçimize daha yüksek ücret veririz. Özellikle yönetim kadrosunda Türklerin olması önemli tabiki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Foxconn Çin'den Hindistan'a taşıyabilir veya Tayvan'a taşıyabilir. Hindistan'da işgücü ucuz fakat, Tayvan'da nasıldır bilemem,. Türkiye'ye de taşıyabilir. Türkiye'de de işçilik ucuz, yönetim kadrosuna Türkleri koymak şartıyla Suriyelileri ucuz işgücü olarak çalıştırabiliriz. Hem bizim sanayimiz gelişir. Hem işgücünü daha ucuzlaştırırız, hemde Suriyeliler ülkenin ekonomisine katkı sağlamış olurlar. Şimdi bazıları diyebilir. Neden Suriyelileri çalıştıralım, bizim işçimiz yok mu? Bizim işçimizde olsun tabi ama onlara öğretsin,günde 20TL'ye Suriyelileri çalıştırırız, kendi işçimize daha yüksek ücret veririz. Özellikle yönetim kadrosunda Türklerin olması önemli tabiki
    insaatda cimento mu kardiracan, konfeksiyonda son utu mu yaptiracan gunlugu 20tl den suriyeli calissin. elektronik cihaz uretiyorsun en temel isteki iscilerin bile belli bir vasfinin kapasitesinin olmasi gerek. turkiyede issizlik ne kadar coksa, vasifli iscide bir o kadar az. alaninda tecrubeli vasifli isciler yeri geldiginde muhendisden bile yuksek maaslar talep edebiliyorlar. isin parca tedarik, logistik, enerji fiyati, altyapi kismina hic girmiyorum.
  • Hayır bizde zaten zammın beline vurulmuş durumda, sorun sıkıntı yok. Devletimiz kar’dan biraz zarar eder ve halkına daha fazla yansıtmaz o sebeple diğer ülkeler düşünsün bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vietnam bunu beğendi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.