Şimdi Ara

Uzun Yol Trafiğinde Aklıma Takılan soru.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cnv_58 kullanıcısına yanıt
    Öndeki 120’leyle gidince sollamam ki zaten?

    Öndeki 100’le 90’la giderse sollamaya çıkarım.

    Mesela önümüzde bir rampa var ben turbo dizelli olduğum için o yolu rahatça 2 elim direksiyonda çıkacağımı biliyorum bakıyorum yokuş gözükünce hemen lpgliler küçük motorlular hızlanıp devirlenmek için sollayıp geçiyorlar 150’lyile rampaya vuruyorlar. Tabi bir süre sonra düşecekler biliyorum o süreçlerden bende geçtim zamanında geçiyorum sola 120’den düşmeden ben çıkıyorum beni sollayanlar tepeye doğru en sağa kamyonların arkasında kalacak kadar yavaşlıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 12 Haziran 2019; 22:57:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız kurallarınına uygun olarak sollamaya çıkacağım, yani sağ şeritte araç olacak.

    Arkamdan gelen bana selektör yapacak, zerre kenara çekilmem. Selektörde ısrar ederse yanımdakinden rica eder ve telefonla videoya çektiririm. Ardından sollamam biter sağa yanaşırım. Plakayı da videoya alır, keyifle yoluma devam ederim.

    https://www.sgkrehberi.com/haber/138111/suruculer-dikkat-trafikte-selektor-yapana-hapis-cezasi.html
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/232185/Trafikte_tacize_hapis_cezasi.html
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/trafikte-tacize-25-gun-hapis-cezasi,GOfzS9A8Nka2o3y7XglClQ




  • Sollama var sollama var genelde insanlar 120yle giden öndeki aracı 130 la sollamaya çıkıyor sonra ay şunu da geçeyim dur şu arabayı da geçeyim derken bir araba oluyor 5 araba o zaman ama ben araba solluyorum yeaaaa trafik kuralı bilmem ne diyemezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E19076E5A

    şu ütopik örnekleri bir bırakalım zaten yok 120 ile giden aracı 121 ile solluyorum felan bunlar konuyu saptırmaya yönelik komik örnekler. polis kenara çekincede benim kamın sensim buydu polis aığbey dersin.

    Alıntıları Göster
    Evet o kadar utopikki her Turkiye tatilinde gozlemledigim en iyi akan serit en sag serit olmus , insanlar o kadar kaniksamis ki sagdan gecmek baya normal bir durum , hatta bombos yolda dahi adam kendini en sola sabitlemis kiyamet kopsa ayrilmayacak o seritten.




  • Dilencilere ne yapılıyorsa onu yapmak lazım. Kendileri sürekli sol şeritte olmasalar böyle bir hale düşmezler zaten.
  • Çok zor bir mesele olmaması lazım.
    Sollamaya çıktım mesela, normalde dikiz aynasına bir bakıyorsam, sol şeritteyken iki bakıyorum. Bakıyorum arkamdan hızıyla gelen var, yakıyorum sağ sinyalimi. Anlıyor ki ilk fırsatta sağa geçeceğim. Selektör yapmaya dahi gerek duymuyor.
    Ha sollarken de 110 ile giden arabayı 115 ile sollamayın bir zahmet. Bana da oluyor uzun yolda otobanlar dahil 110 ile giderim, orta şeritte bazen öyle bir araba denk geliyor ki, o da 110 ile gidiyor ama hızını sabit tutmayı başaramıyor. Arkasında sürekli gaz kesip gaza basmak gerekiyor ki bu da yorucu oluyor. Eh sollayıp önüne girmek en iyisi. Yakıyorum sol sinyalimi, 120-125'e kadar çıkıp sollamamı yapıyorum.
    Birden fazla araba sollayacaksam sağ sinyalimi yanık bırakıyorum, sağ gerçekten müsait olunca geçiyorum. Arkamda araba beklettiğim çok olmuştur sollamam esnasında, hiç kimse de selektör yapmadı çünkü biliyorlar ki sağ müsait değil, sağ müsait olunca sağa geçeceğim. Zaten burada da şöyle bir durum var, eğer sollamam haddinden uzun sürüyorsa, arkamdaki adamı da daha fazla bekletmemek için sağdaki bir boşluğa girer, girer girmez sol sinyalimi yakar arkamdaki araba geçer geçmez sola geri çıkar sollamama devam ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnv_58

    Sollamayada çıkarken 2 saatte sollayanlardan olmayın set trafiğin nedeni bu yüzden oluyor . Sağ şeritteki 130 gibi hızla gidiyorda sende 135 ile sollamaya çıktıysan 2 saatte zor sollarsın buda arkadan gelenden elbet sellektör yiyebilirsin en güzeli hızlı bir şekilde ani hızla sollama yapıp sağ şeride geçin böylelikle bu soruyada gerek kalmaz sizin dahil kimsenin canı sıkılmaz sellektör yemezsin veya atılmaz .

    Alıntıları Göster
    Hocam önerin gayet mantıklı fakat pratikte pek öyle olmuyor maalesef,Çünkü bizim toplumumuzda sollanmayı NAMUS MESELESİ olarak gören bir anlayış mevcut 120-130 ile gidiyorsun önündeki araç 100 ile giderken selektörle yol istiyorsun önündeki araç sağa geçiyor ve gaza basmaya başlıyor. Bu arada arkandan gelen daha hızlı araç da seni taciz ediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hadican

    Hocam önerin gayet mantıklı fakat pratikte pek öyle olmuyor maalesef,Çünkü bizim toplumumuzda sollanmayı NAMUS MESELESİ olarak gören bir anlayış mevcut 120-130 ile gidiyorsun önündeki araç 100 ile giderken selektörle yol istiyorsun önündeki araç sağa geçiyor ve gaza basmaya başlıyor. Bu arada arkandan gelen daha hızlı araç da seni taciz ediyor.

    Alıntıları Göster
    Evet bu olan bir şey eğitimle alakalı böyle tiplerde var ne yazıkki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hollanda'da sol şerit genelde boş olur. Biri seni sollayacaksa senin hızından 5-10 km fazla hızlı gider anca altında güçlü arabası olsa bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgshadow -- 14 Haziran 2019; 1:6:49 >
  • Sollama mümkün olan en kısa sürede yapılır, yaparsın geçersin tekrar sağ şeride, ha kusura bakmayın ama 100 le giden bir aracı 102 ile sollamakta olmaz, azcık basın şu gaza sollama yaparken.

    Sollama anında selektör yapan zaten ayrı mal, kamyon solluyorum yarılamışım kamyonu, arabayı, tırı, yapışıyo arkadan birde solladığımı görmüyormuş gibi yol istiyor, napıyım at ağızlı kamyonun üzerine mi çıkayım, frene basıp kamyonun arkasına tekrar mı geçiyim ? Bekle 3,4 saniye zaten geçicem sağa ne diye bunaltıp duruyosun, hayır acemi sürücü panik yapar, eli ayağına dolaşır yapmayın arkadaşlar, biraz sabırlı olalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hala tartışıyor musunuz ? Saklayın kendinizi daha 1 bayram daha var

    30 bin tane yorum atın bir şey değişmeyecek. 100 le giden adamı 101 ile sollayanlar, sollamaya çıkan adama pat pat selektör atanlar, altındaki araç güçlü diye yol önceliği onun sananlar, sol şeride yapışıp aynaya bakmayanlar vs vs vs

    Geçin sağından gidin uğraşmayın.
  • Hız Sınırı Kuralı var ama Denetleyen yok.Eds olsa ne yazar herkes radar yerlerini öğrenmiş durumda, adam radara gelene kadar her türlü hızını yapıyor sonra radara 100 metre kala yavaşlıyor, ne anlamı oluyor ki bunun. Almanya yada Amerika'da belli bir hız sınırı var otobanlarda bunun üstünü yapamazsınız yaparsanız da çok ciddi cezalar ödenir. Hatta hız yapmaya çok meraklıysanız hız sınırı olmayan otobanlar bunun için vardır .Normal yolda kimseye 200 300 yaptırmazlar. Hatta Amerika da bu kural çok sıkıdır. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum Şu selektör olayı sadece gelişmemiş bizim gibi ülkelerde mevcut. O kadar ülke gezdim, arkadan 200 ile biri gelse bile size selektör atmıyor sollama yapmanızı bekleyip devam ediyor. Bizim ülkemizde İNSANLARIN(?) birbirine saygısı kalmadığı için bu gibi durumlar normal tabi. Sol şeridin gereksiz işgal edilmesine kesinlikle karşıyım, Kendim olabildiğince hızlı bir şekilde sollamamı yapıp sağ şeride geçerim ama ne kendim bir başka birini taciz ederim ne de sıkıştırırım.




  • Bu milleti teker teker alıp Youtube'dan Alman otobanındaki trafik akışını seyir ettirmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.