Şimdi Ara

Anakartım Bozukmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Öncelikle.
    Direk konuya geçmek istiyorum 2.el olarak aldıgım bir bilgisayarda bilgisayarı aldıgımda oc yapılmış ve 3.8 ghz ile çalışıyordu sistem ve pcyi açtıgımda deli gibi dönüyordu işlemci fanı hemen kapadım korktum bir bilgisayarcıya sordum işlemci tırnakları vs baktım giçbir sorun yok sonradan biosa girdim ve işlemcinin boşta 52 derece oldugunu gördüm stok fan ile çalışıyor bilgisayarcı ile uzun uzun konuştuk ve en sonda ona dedimki anakartın ortasındaki msi yazılı çıkıntı yerde çok ısınıyor hocam dedim oda bana ana sorunumuz bu "chipset sorunu" dedi bozulmuş herhalde baktım tamiri vs yokmuş yeni anakart almayı düşünüyorum sizede bir sorayım dedim sizcede chipsetim bozulmuşmudur yoksa bu sistem için stok fanla normal değer bumudur ? Bilgisayarcı git biraz zorla dedi gittim 4k video açtım Değerler uçtu 75-80 derecelere kadar çıktı sonra pc kapadım korkudan :D . standart modda 52 derece görüyor boştayken biostan bakınca ama yardımcı uygulamalarda bilgisayar açıkken farklı gösteriyor buyrun sizinde yorumlarınızı sorabilirmiyim ?

    Sistemim ;
    Asus r7 240 4gb ekran kartı
    msi 970a g43 anakart
    4x2 1600mhz ram
    fx 6300 3.5 ghz 6 çekirdek işlemci
    Kasa Frisby 500w power supply
    Kasa İçinde 2 adet fan var + işlemci stok fanı var + ekran kartı fanı var : 4 FAN TOPLAM

    Sizce iyi bir kule tipi soğutucu alırsam geçermi yoksa gerçekten anakart babayı yedimi(chipset öldümü)????Anakartım Bozukmu ?







  • OC yapılmış diyorsunuz, stok fanla çalışıyor diyorsunuz. Durum böyleyken şu yaz gününde 75-80 dereceler görmeniz gayet doğal OC işlemini iptal edip işlemciyi standart ayarlarında kullanırsanız sıcaklıklar biraz düşer. Ancak o işlemciyi stok fanla kullanmanızı önermem. Büyük bir soğutucu takarsanız iyi olur.
    Bu arada sistemi kaç paraya aldığınızı öğrenebilir miyim?
  • 600 tlye aldım hocam uygun geldi biraz 150 tl de anakart bozuk deyip aldım 450ye patlamış oldu yani anakart bozuk deilmi diyorusunuz ? standart ayarlarda saten düzelttim o oc moddan çıkardım yani sistem bpşta 70 lere tırmanabiliyo
  • Anakartta sorun olup olmadığını tespit edebilecek durumda değilim ama PC açılıyorsa, programları çalıştırıyorsa "bozuk" demek pek mantıklı olmaz sanırım Yine de anakart çipsetinde sorun olduğundan şüpheleniyorsanız şu konuyu açan (anakart tamiri yapan) arkadaşla iletişime geçebilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/arizali-tum-marka-anakart-ve-ekran-karti-onarim-yapilir-ve-alinir--121134893

    Sistem boştayken bile CPU 70 derecelerde çalışıyorsa, termal macunu yenilemeyi deneyebilirsiniz.
    Bu arada PC'yi oldukça uygun fiyata almışsınız ama ilk sahibi stok fanla OC yaparak kullandıysa CPU çok yıpranmış olabilir.




  • dediğiniz gibi bu akşam deniyecem tanıdık bilgisayarcıda termal macunu yenileticem temizleticem vs büyük ihtimal yeni bir soğutucu alırım önceden kullanan arkadaş stok fanla oc yaptıgı için dediğiniz gibi cpu biraz yıpranmış ama altındaki tellere vs baktım sorun yok o kadar bende fazla oc yapıcağımı sanmıyorum bu sistemde önerebileceğiniz fx 6300 için bir işlemci soğutucusu varmı ?? 200tl üstü olmazsa sevinirim 200 üstü bir soğutucu alıcaksam sıvı soğutmayı tercih ederim İyi günler iyi forumlar.
  • Mirlt M kullanıcısına yanıt
    Şunu önerebilirim:
    http://www.smallman.com.tr/Urun/Detay/41226

    Sıvı soğutmaya hiç bulaşmayın bence.
  • Mirlt M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle overclok kapatın sonra chipset dahil macunları yenileyin daha sonra sıcaklık değerlerini takip edip bir süre kullanın eğer ısınma sorunları yok ise en az 3 bakır borulu kule tipi soğutucu alıp overclok ile kullanın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.