Şimdi Ara

Veri akışını 4 kat artıracak teknolojiyi devreye aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Veri akışını 4 kat artıracak teknolojiyi devreye aldı

    Türk Telekom devreye almaya başladığı 400 Gbps Ethernet teknolojisiyle abonelerine 4 kat daha hızlı veri akışı sağlayacağını duyurdu. Yeni teknoloji ilk etapta Ankara’da kullanıma sunuldu.


    Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, Türkiye’de artan veri trafiğini daha hızlı şekilde karşılamak amacıyla 400 Gbps Ethernet teknolojisini kullanmaya başladı.

    Türk Telekom, IP şebekesinde gerekli yazılım ve donanım güncellemelerini yaparak, halihazırda 1, 10 ve 100’ün katları şeklinde verilen hızlardaki hizmetleri, 400 Gbps Ethernet Teknolojisini kullanarak daha hızlı servis vermeye başladığını duyurdu.
    İlk etapta sadece Ankara’da kullanılan 400 Gbps teknolojisi, test aşamaları sonrasında tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, şunları söyledi:
    “Türkiye genelinde artan trafik ihtiyacını daha hızlı ve kesintisiz şekilde karşılamak üzere önemli bir adım attık ve 400 Gbps hızı kullanan ilk Türk operatör olduk. 400 Gbps Ethernet teknolojisi sayesinde artık veri akışı 4 kat daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilecek. Bu yeni teknolojiyi tüm ülkeye yaygınlaştırarak yakın gelecekte abonelerimize çok daha iyi bir müşteri deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.” 
    400 GBPS HIZ NE İFADE EDİYOR?
    400 Gbps bantgenişliği ile yaklaşık olarak aynı anda 16 bin adet UHD 4K video izlenebiliyor, 50 bin kitaplık bir kütüphanenin içeriği 1 saniyede indirilebiliyor. 100 Gbps bantgenişliği ile yaklaşık olarak aynı anda 4 bin adet video izlenebilirken, 50 bin kitaplık bir kütüphane içeriği 4 saniyede indirilebiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Sen once karadeniz bolgesinde 2g sinyali olmayan yerlesim yerlerine sinyal getir önce...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala 6 megabit interneti fiber diyerek fahiş fiyata satıyorlar. Turkcell Superbox yaygınlaşsın daha kimse Telekom'un kablolu interneti almaz. O zaman görürüm.

    Elon Musk uzaya binlerce uydu yollayıp çanak anten ile gigabit internet sunacak seneye. Eski usul kablolu internetin miadı doldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir halt anlamadım. Mobil için mi sabit internet için mi belli değil. Veri akış hızının 4 kat artmasının bize faydası ne? Yoksa fiyat artışı öncesi bu bir dümenmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 10 Haziran 2019; 13:30:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Veri akış hızı artarsa darboğazlar olmaz, talep edilen ve gönderilen veriler daha hızlı hedefine ulaşır anlamına geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.