Şimdi Ara

Nvidia GeForce RTX kartları güncelleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia’nın AMD Navi ekran kartlarına karşı yeni bir hamle yapması bir süredir bekleniyor. Super mottosuyla paylaşımlar yapan firmanın mevcut RTX ekran kartlarını güncelleyeceği ortaya çıktı.


    Nvidia RTX Super ekran kartları


    Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre GeFroce RTX 2080 ve altındaki ekran kartlarında güncelleme yapılacak. Saat frekansı ve bellek hızları bakımından güncellenecek olan yeni versiyonlar haliyle daha performanslı olacak.


    Ayrıca Bkz.Modüler Mac Pro tanıtıldı

    Super ekiyle isimlendirilecek olan ekran kartlarından RTX 2080 Super modelinde 3027 CUDA çekirdeği ve 16Gbps GDDR6 bellek yer alacak. Fiyatı ise 599$. RTX 2070 Super ekran kartında 2560 CUDA çekirdeği ve 14Gbps bellek hızı yer alıyor. Fiyatı 399$. Son olarak RTX 2060 Super ekran kartı 2176 CUDA çekirdeği ve 14Gbps bellek hızı ile güncellenecek. Fiyatı da 249$ olacak.


    Nvidia’nın RTX Super serisi ekran kartlarını uygun bir fiyat çevresinde konumlandırması haliyle AMD Navi 5000 serisi ekran kartlarının önünü kesmeyi amaçlıyor. Ayrıca bir süredir fiyat konusunda eleştirilen ve beklenen satış rakamlarını yakalayamayan RTX serisini de hareketlendirmiş olacak.


     







  • Rtx alanlar keriz yerine koyalım diyo heralde 👏👏👏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne zaman piyasada olur bu superler

  • 20 senelik bilgisayar kullanıcısıyım.

    İşlemci tarafında gelişmeler sığ olur, geçen senenin modelini alsan pek üzülmezsin ama özellikle ekran kartı piyasası çok oynaktır. Ekran kartı çıktığı anda satın almak biraz toyluk göstergesidir.

    Nvidia'nın RTX teknolojisini oturtması 3000 serileri ile olacak ancak. O zamana kadar GTX 1070'e devam
  • Rtx 2060 250 dollars diyor yalandır inanmam ulenn

  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    2060'ın 8gb olması harbiden süper olur zira 4K render ya da oyunda 6gb biraz darboğaz oluyor. Lakin bu fiyatlar hiç gerçekçi değil. Super olmayan versiyonları bile çok daha pahalı. 2060 super 250 dolar olsa kesin direk alırım. O zaman normal 2060'ı rahat 220$'a indirmeleri gerekir ki 370$ civarı şuan. Pek mümkün değil gibi. Ancak dediğiniz gibi amd'nin ryzen gibi bir atılımı ekran kartında da yapacağını net biliyor olması gerekli. Yoksa niye kendini baltalasın.

  • TheOrdery kullanıcısına yanıt
    Daha 21 Ağustosta resmi duyurusu yapılacakmış. Eylül Ekim gibi piyasaya ancak çıkar görünüyor. Lakin dediğim gibi fiyatlar hiç inandırıcı değil. Resmi duyuru öncesi ryzen 3xxx lerde 5ghz leri geçiyordu. Tamam yine ryzenler gayet iyi ama resmi duyuru öncesi biraz şişirmeler yapıp insanları heveslendirip, konu hakkında epey konuşmaları sağlanıyor.

  • 8 k ekran teknolojilerine uygun kartlar çıksada herkes rahatlasa 600 dolar 4k oyunu akıcı oynatmayan kartlar için çok yüksek bir fiyat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gtx 10xx serisi kartlarında yakaladığı satış başarısını Rtx 20xx serisi ile yakalayamadı nvidia. Hatta gtx 16xx modeller in satışı çok daha iyi durumda. rtx 2060 modelinin ise 6gb vram a sahip olması ray tracing performansının ise çok vasat olması kartın çok manasız bir kart olmasına sebep oldu. Gtx 16xx kartların üretilmesinin sebebide buydu. Rx570, rx580 modelleri giriş seviyesini domine etti. İnsanların %70 I 300 usd altı ekran kartı tercih ediyor. 2k - 4k monitör kullananların sayısı halen çok az. Nvidia giriş ve orta seviye kartlarda satış başarısı yakalayamadı ve hemen çözüm arayışına girdi.

    Şimdi bu super öneki ile çıkacak olan rtx20xx modeller ray tracing performansını ikiye katlamadığı sürece önceki rtx modelleri gibi satış başarısı yakalayamayack. İnsanlar ray tracing özelliği için ekstra para ödemek istemiyor çünkü performans çok düşük. Ekran kartına 500 usd üzeri ödeyen kesim 60fps altına düşen performansı kabul etmediler.

    Yabancı sitelerin forumlarında ortak görüş hakim rtx kartlar fiyatlarını haketmiyor.





  • Rennes10 R kullanıcısına yanıt
    Aynen 6gb 2019 yılı için şüpheli derecede düşük kalıyordu. Hani kıytırık kart olsa yine anlarsın, ama güçlü yapıp ram'i kısmak alana yazık edecek bir durumdu. Ben 2 senedir (çıkışından beri) 8gb Rx 580 kullanıyorum. Render işi çok yaptığım için gücü düşük kalıyor artık. Bu sene sonuna kadar en geç, upgrade düşünüyordum. Eğer dediğiniz gibi iyi navi'ler gelmeyecek ise, uzun seneler sonra ati(amd) yerine nvidia'ya rtx 2060 super ile geçebilirim. Geforce 2 mx 400'den sonra bir ilk olacak :) İşlemci tarafında ise hayatımda ilk kez intel yerine amd almayı düşünüyorum ryzen 3700x e gözümü kestirdim gibi.

    Lakin naviler iyi gelse bile bana bu fiyatlar epey bir yalan geliyor yani 250$'a nvidia inmez. Resmi açıklamaya kadar milletin ağzına bal çalmak bence.
  • Birileri amdyi örnek alıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Yalnız 3000 serisine geçince RTX defteri kapanıyor yeni bir seriye geçiyor. Artık ZTX mi olur ATX mi olur bilemem :)
  • Acıkcası amperelerı bekleme taraftarıyım ben 1080 kullanıcısı olarak.2020de tahmınen eylul ekım gıbı gelmıs olurlar.
  • RTX 2080 de normalde 2944 cuda varken super modelinde bu sayı 3027.

    Şöyle basit bir bilgi yok haberde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 10 Haziran 2019; 1:56:33 >
  • rtx2080 süper rtx2080 ti yakın çalışacak artık .

  • Şuraya bak adamların 600 birime aldığı ekipman bizde 7.000 birimden başlıyor. Off offf

  • Fikir süper fakat fiyatlar değil.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.