Şimdi Ara

ekonomi ölü araba piyasası ceset (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
0
Favori
11.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konu başlığına bak yorumlara bak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone

    Asgari ücret 2000 TL diye herkes 2000 TL alacak diye bir şey yok. Bu meblağ bugün Türkiye şartlarında özel sektörde istihdam edilen insanlar için azımsanacak bir miktar değil. Eskiden asgari ücret dediğiniz zaman ortalama 900 TL civarı maaşlardan bahsedilirdi, işveren de işçi de mis gibi hayatını yaşardı. Bu konu hakkında forumda da konu açmıştım, asgari ücrete zam artışı oranı kadar işsizlik de arttı. İşsizliğin bir sebebi de asgari ücret artışı. Ne yazık ki özel sektörde 2000 TL altına çalışan milyonlarca insan var. Türkiye gerçekleri böyle...

    Bu ülkede herkes kar-koca beyaz yakalı iyi maaş almıyor ne demek? Doğru düzgün eğitim almış olan, kendini geliştirmiş ve nitelikli her insan er ya da geç hakkını alıyor. Kamu için düzen basit olsa da özellikle özel sektör için durumlar böyle. Kimse kusura bakmasın artık, sen kendini geliştirmemiş bir bireysen ve eğitimin düşük seviyede ise bunun acısını yine sen çekersin. İşini bilen bu ülkede hiçbir yerde kazanılamayacak paraları kazanıyor. Sistemi ya da devleti eleştirmek gibi kolay yöntemlere kaçmak yerine biraz olsun kendinizi sorgulamayı hiç denediniz mi peki? Ben yanıtını vereyim, hayır... Neden? Çünkü herkes gibi siz de kolaycılığa kaçmayı tercih ediyorsunuz ve bu tercihin,z sonucunu yaşıyorsunuz. Bu sebeple lütfen forum köşesinden sallamayı bırakalım. Çalıştığım yabancı firmanın satışının ardından, bizim firmayı satın alan yabancı bir başka firmanın ülke müdürü 30 yaşında genç bir kadın. Sorsak şimdi herkes torpilden, adam kayırmadan ya da kısmetten falan bahseder de durur.

    Eksik olan sensin arkadaşım...

    Alıntıları Göster
    Allah sizi işsiz bırakmasın. Ülkenin ekonomik sorunlarına forum köşesinden!! sünger çekip, suçu insanlarda görmek çok farklı kafalar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

    Eşim devlet memuru olmasına rağmen aynı fikirdeyim.

    Ekseriyetle devlet memurlarının hiç bir konuda hiç bir katma değer ürettiği yoktur, Bir çoğu en vasıfsız adamın bile yapabileceği işlerde saat doldurmakta ve buna rağmen her şeyde onlar göz önüne alınmakta, yok memura zam, memura ikramiye, memura tatil, memura ücretsiz ya da indirimli seyahat, memura lojman imkanı, memura sosyal tesislerde indirim, memura cart curt... Hep memura hep memura.. Allah belasını versin bu beleşçi sistemin... Bu ülkenin kanını emiyorsa kesinlikle memurlar emiyor, hele yüksek rütbeli memurlar daha da fena, makam arabası, şoförü, astronomik maaşı, harcama yetkisi

    Eşim öğretmen haftada 5 gün 25 saat çalışıp benle aynı parayı alıyor, ben özel sektörde haftada 6 gün 60 saat çalışıyorum... Kol gibi gelir vergisi ödüyorum, kıçımdan ter akıyor, Üstelik yaptığım iş tamamen performansla ölçülüyor, performans düşerse gelir kaybına uğruyorum, hatta işimi kaybetme riskim var... Memurların ise dünya yansa umrunda değil... Zamanında 78 kpss ile torpilliler yüzünden yerleşememiştim eşim hasbelkader 60 puanla okul öncesi öğretmeni olmuş...

    Yılda toplam en az 3 ay kemiksiz tatili var, benim 15 gün
    Kar yağar tatil yaparlar, rüzgar eser tatil yaparlar

    Ben eşimin bir yılda yaptığı toplam mesai saatini yaklaşık 3 ayda dolduruyor hatta üzerine çıkıyorum... İki üniversite mezunuyum ama torpilsizim...

    Nerde lan adalet... Ahirette iki elim yakanızda olacak merak etmeyin

    Alıntıları Göster
    Kardeş sıkma canını bu dünya böyle. Sende iki tane su ürünleri fakültesi bitirecegine öğretmen olsaydın sende alsaydın aynı parayı. Ya da tıp okusaydin daha az çalışıp daha fazla kazanirdin.
    Meslek kıyaslaması kadar saçma, akıl dışı ve gerzekce başka durum yoktur şu dünya da.
    -ogretmen yatıyor bı dünya para alıyo. Üstelik tatilinde boldur yeaaa.. (bir günlüğüne öğretmen yapsan kaçacak delik arar)
    -toktor bı dünya para alıyor ama ne yapıyor ki? Masasında oturuyor gidiyorsun sorununu söylüyorsun hemen ilaç yazıyor yolluyor . Bunu bende yaparım yeaaaa...( Bir günlüğüne doktor olsa stresten saçları dökülür )
    - mühendis olmuş eşek yüküyle para kazanıyor ama bizim ilkokul bitirmemiş kazım usta daha iyi biliyor adalet mi bu yeaaa. (Bir günlüğüne mühendis olsa mesleğe lanet eder)
    -memur yatıyor zaten mesai dolduruyor , bunların yaptığı işi bakkal çırağı da yapar yeaaaa.(bir günlüğüne memur olsa resmi işlerden kaçacak delik arar)

    Kısaca biz siz çalışıyor alın teri ile çalışıyorsunuz ama bir ülkenin var olması ve duzgun yurumesini sağlayan meslekleri yapanlar gereksiz yere maaş alıyor öyle mi?? bi baltaya sap olamamış insanların kendi imkanlarını düzeltmek için ugrasacagina , başkalarının hakkına laf atma yarışı en aptalca yarıştır.
    Ne hikmetse eğitim hayatı boyunca laf attıklarının yakaladığı başarıyı yakalamayamamis bı dünya adam var ve böyle konularda fırsat bulup laf atma cabasindalar. Kendi gibilerde hemen artilamis.

    Birde şunu söyleyeyim okul öncesi ogretmeni olduğu iç in atıp tutuyorsun. Eşin Matematik, fen, fizik, kimya vb dersin öğretmeni olsaydı biraz onurun varsa utanirdin yazdıklarından.

    Ha bu arada maaşını az yazmışsın, memur maaşı net 15.000 TL ama Almanya da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    Allah sizi işsiz bırakmasın. Ülkenin ekonomik sorunlarına forum köşesinden!! sünger çekip, suçu insanlarda görmek çok farklı kafalar.

    Alıntıları Göster
    Farklı düşüncelere tahammül edemeyen insanlar da olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.