Şimdi Ara

SİLİNSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SİLİNSİN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Routinues -- 18 Ağustos 2021; 18:58:14 >



  • İşlemci, ekran kartı gibi donanımların frekans değerleri arttırılarak o donanımın daha randımanlı çalışması sağlanıyor.
    Faydası oc işlemi doğru yapıldığı takdirde oyunlarda daha yüksek FPS değerleri almanı sağlıyor.
    Zararı ise yanlış yapıldığı taktirde o donanımın kullanılamayacak hale gelmesi ile sonuçlanması, ayrıca oc ile çalışan donanım çok daha yüksek sıcaklıklara ulaştığı için yüksek ısı altında çalışmaya bağlı arıza veya performans düşüşü yaşanabiliyor, bu yüzden dolayı oc yapacağın donanıma ve oc seviyesine göre stok (üzerinde ki orjinal fanı) fan mı yoksa fan kısmına modifikasyon yapılıp yapılmayacağı seçiliyor.

    Bu konuda bilgili biri değilim o yüzden dediklerimi referans olarak almayın, yazdıklarım tamamı ile araştırmalarım sonucu öğrendiğim küçük bilgiler.
  • - Overclock nedir ?

    Genel bir soru o yüzden özet bir cevap vereceğim. Bir cihazı daha yüksek hızlarda çalıştırmak diyebilirim.

    - Overclock neden yapılır ?

    Bir cihazdan para harcamadan daha fazla performans istiyorsanız ve cihazlarınıza güveniyorsanız yapılır.

    - Overclock hangi durumlarda yapılır ?

    Eğer cihaz destekliyorsa yapabilirsiniz. Bazen işlemci veya ekran kartında küçük darboğazlar yaşandığında yapılması gerekir.

    - Overclock yaparsak ne olur ?

    Cihazınızda bir miktar performans artışı görürsünüz. Çok aşırıya kaçarsanız stabilite düşmesine yol açarsınız hatta donanım bozulmalarına kadar gidebilir.

    - Overclock yapmanın faydaları ve zararları ?

    2 faydası var diyebilirim. performans artışı ve overclock havası :D
    zararları tabii ki de var. cihazın ömrünü azaltabilirsiniz ama şimdiye kadar hiçbir cihazımı overclock yüzünden kaybetmedim. imzadaki işlemcim yıllardır 4.4-4.5 civarında çalışıyor hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar. bu sizinkine de olmayacak anlamına gelmesin. her zaman bir risk vardır.

    - Overclock yapmadan önce nelere dikkat etmeliyiz ?

    Cihazın modelini internette araştırın. Ne kadar overclock edilebiliyor, hangi voltajlarda çalışıyor onları araştırın. Eğer işlemci ise çarpan kilidi açık mı bakın. Eğer açık değilse uğraşmanızı pek önermem çünkü fsb hızıyla oynayınca stabilite çok düşüyor.

    - Overclock yaparken herhangi bir program gereklimi ?

    Ben şahsen overclock yapmak için değil değerleri izlemek için uygulama kullanıyorum. HWmonitor, cpu-z ve gpu-z kullanabilirsiniz değerlere bakmak için. Bios yeterli oluyor işlemci ve ram overclockları için. Gpu için evga presicion oc kullanıyorum ama markadan markaya değişir bu. gpu markanıza göre uygulama bulursanız en iyi verimi alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.