Şimdi Ara

Google Arama sonuçlarında aynı site iki kereden fazla görünmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google tarafından yayınlanan yeni bir arama güncellemesi ile sonuçlar daha çeşitli hâle gelecek. Yapılan açıklamaya göre artık sonuçlar arasında aynı siteden ikiden fazla link gösterilmeyecek. Bu iki link, aramaya göre en alakalı olduğu tespit edilen sayfalar olacak.

    Arama sonuçlarında çeşitliliği arttırmak amacıyla yapıldığı söylenen bu güncelleme, Google algoritmalarına bağlı olacak. Eğer algoritmalar aramanın bir sitedeki ikiden fazla şeyle gerçekten ilgili olduğunu düşünürse, yine ikiden fazla sonuç sunulacak. Genel olarak ise bu durum gerçekleşmeyecek denilebilir.
    Yeni güncelleme alan adı (domain) tabanlı olduğu için alt alan adları de ana siteye bağlı sayılacak. Tüm alt alan adlarındaki ya da ana alan adındaki sitelerde sonuçlar aranacak ve bunlar arasından en alakalı iki sonuç listelenecek. Twitter’da kullanıcılardan gelen geri dönüşlere göre henüz her zaman çalışmayan özellik, bazen aynı siteden çok fazla sayfanın sonuçlarda çıkmasına sebep oluyor. Google’ın Arama yetkililerinden Danny Sullivan tarafından yapılan açıklamaya göre özellik zaman içinde geliştirilmeye devam edecek.
     







  • Çok iyi olmuş bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • donanımhaber için kötü oldu, ne zaman birşey arasam ilk 5 başlık bu site

  • Google arama sonuçlarında reklamverenlerin doğal sonuçları gölgede bırakacak şekilde gösterilmesi ciddi şekilde yanlış ve uzun vadede sorun oluşturacak bir durumdur. İnsanlar reklam veren bazı art niyetli sitelere tıkladıkça ve mağdur oldukça google arama sonuçlarına güvenmeyecek ve haliyle bu işten öncelikle dürüst çalışan esnaf ve sonrasında da google etkilenecektir. Adam bir site yapıp 2 gün içinde ilgili aramada google da en üst noktada gösteriliyorsa bu bir sorundur. Google'ın çıkmasıyla değişen ticaret ve rekabet anlayışımız

    Tahmin ediyorum 2020 ve sonrasında google da yer alan sahte içerikler yüzünden yine bir değişime uğrayacaktır. Google daki sorun, reklam verenleri musterisi olarak görmesi, oysa arama yapan insanların Google 'ın müşterisi olduklarını google anladığında umarım geç kalmış olmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.