Şimdi Ara

kasa fanlarım ters mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 ay kadar önce topladığım kasanın (dark n10) üst taraftaki fanlarının havayı üflediğini fark ettim. yanlış biliyor olabilirim fakat ben bütün fanlar içeri hava çeker, yalnızca arkadaki fan içerideki havayı dışarı atar diye biliyordum.
    ben mi yanlış biliyorum, yani öndeki iki fan içeri hava çekerken üstteki iki fan ve arkadaki fanın içerideki havayı dışarı vermesi normal mi yoksa üstteki fanlar da içeri hava çekmeli ve tek hava üfleyen fan arkadaki mi olmalı?
    cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • Isinan hava yukselir hocam. Biz soguk havayi iceri alip sicak havayi disari vermek isteriz. Arka taraftaki ve ust taraftaki fanlarin havayi tahliye etmesi normaldir. Hava onden girip arkadan ve yukaridan cikmali.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 740turbowagon -- 6 Haziran 2019; 2:26:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 740turbowagon kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler. biraz ısınma sorunu vardı da acaba bundan mı oluyor diye düşünmüştüm ama fanlar normalmiş demek.
    tekrar teşekkürler, sağ olun.
  • Üstteki fanların egzoz olarak çalışması normal ancak alternatif olarak üstteki fanlardan ön tarafta olanı ters çevirerek (yani içeri hava çekecek şekilde takarak) de deneme yapabilirsiniz. (Arka ve üst-arka fan mutlaka egzoz pozisyonda olsun)
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    o şekilde soğutmaya ekstra katkı mı sağlar hocam? biraz ısınma sorunu var gibi ama gpu'mun tek fanlı olmasından mı kaynaklı yoksa kasa içi sıcaklığından mı emin değilim.
  • üstteki fanları içeri üflemeye ayarlarsanız durum çok daha vahim olur denedim

    ayrıca üstteki fanlardan kasanın ön panele yakın olanını çıkartın. önden giren hava hemen yukarıya tahliye olmamış olur. çıkardığınız fanı ekran kartının altına konumlandırın. fanı takacak yer yok evet, altında havayı üfleyecek yer de yok evet ancak faydası oluyor. önden içeriye giren havayı alttaki fan sayesinde ekran kartına kolayca ulaştırmış oluyorsunuz. titreşim yapmazsa sesi fark etmiyorsunuz.

    anlatmaya çalıştığım şeyi en iyisi göstereyim:
    kasa fanlarım ters mi?




  • O şekilde soğutmaya ekstra katkı sağlar mı emin değilim ama şu anki halinden daha kötü olacağını sanmıyorum. Deneyip görmek gerek.
    Daha önce de belirttiğim gibi; arka ve üst-arka fan mutlaka egzoz pozisyonda olsun, bunları çevirip denemeye gerek yok, bunlar kesinlikle egzoz pozisyonda olacak. Öndeki iki fan da kesinlikle içeri hava çekecek pozisyonda olacak. Normalde 2 giriş, 2 çıkış fanı yeterlidir zaten. Üst-ön konumdaki fanı çeşitli pozisyonlarda deneyip, en iyi verimi aldığınız şekilde kullanın. Sıcaklık sorunu özellikle GPU ile ilgili ise, beşinci fanı üstteki arkadaşın dediği gibi GPU yakınlarında konumlandırabilirsiniz. Onun kullandığı şekilde kullanmak bana mantıklı gelmedi, çünkü fanın altında hava çekebileceği bir boşluk görünmüyor. O şekilde kullanmak için fan köşelerinin altına destek koyarak fanı zeminden 1-2 cm yukarıda duracak şekilde ayarlarsanız daha etkili olur.
    Alternatif olarak fanı şu şekilde konumlandırmayı da deneyebilirsiniz:

    kasa fanlarım ters mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 8 Haziran 2019; 12:24:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    Üstteki fanların egzoz olarak çalışması normal ancak alternatif olarak üstteki fanlardan ön tarafta olanı ters çevirerek (yani içeri hava çekecek şekilde takarak) de deneme yapabilirsiniz. (Arka ve üst-arka fan mutlaka egzoz pozisyonda olsun)
    Arkadasin dedigi gibi yapin. O kasa.icin en dogru konumlandirma o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    katharsis1537 kullanıcısına yanıt
    cevaplar için çok teşekkürler. evvela üst ön fanı ters çevirmeyi deneyeyim. eğer ondan randıman alamazsam aşağı indirmeyi denerim. ekran kartım normal 1080'lerden %10 kadar az performans verdiği için bir şekilde oc yapmayı düşünüyordum, o zaman daha iyi olabilir direkt ona çalışan bir fan.
    tekrar teşekkürler tavsiyeler için.
  • 1080 için tek fanlı soğutma kullanılması iyi olmamış. Çift fanlı modellerden alsaydınız keşke. Durum böyleyken, beşinci fanı GPU yakınlarında değerlendirmek daha iyi bir sonuç verecektir muhtemelen.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    yaklaşık bin lira daha ucuz olduğundan bunu aldım ama nasip olursa bir iki sene içinde 4k için upgrade yapmayı düşünüyorum zaten hocam.
  • Ne yaptiniz hocam? Merak ettim. Bahsedilen yontemlerin ikisi de mantikli. Sonuc ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.