Şimdi Ara

Çin, 'denizden uzaya' roket fırlattı: İşte o anlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, 'denizden uzaya' roket fırlattı: İşte o anlar
    Çin Ulusal Uzay Dairesi, bugün denizden uzaya roket fırlatarak önemli bir başarıya imza attı. Uzay ajansının Long March 11 isimli roketi, denizin ortasında bulunan mobil bir platformdan kalkışa geçti ve tam yedi farklı uyduyu başarıyla yörüngeye taşıdı. Çin, bu misyonun ardından ABD ve Rusya'ya katılarak denizden uzaya roket gönderebilen üç ülkeden birisi oldu.


    Long March 11 kalkışı Sarıdeniz'deki bir gemiden gerçekleşmiş. Yerel haber ajansı Xinhua'nın haberine göre bugünkü misyon Long March serisi roketlerin 306. görevi, Long March 11 roketinin ise 7. göreviydi. Katı yakıtlı bir roket olan Long March 11, hafif yüklerin (700kg'a kadar) alçak Dünya yörüngesine taşınması için kullanılıyor.

    Denizden roket fırlatmanın normal yöntemlere göre bazı avantajları var. Örneğin platformun mobil olması sayesinde fırlatma rampası ekvatora yakın bölgelere konumlandırılabilecek. Böylece roketlerin daha az yakıt kullanarak daha kolay bir şekilde uzaya ulaşabilmesi mümkün olacak. Bildiğiniz gibi ekvator bölgesinde Dünya'nın dönüş hızı daha yüksek. Bu nedenle roketlerin kurtulma hızına ulaşması buralarda doğal olarak daha kolay oluyor.

    Çin, 'denizden uzaya' roket fırlattı: İşte o anlar

    Çin, uzayda da ABD'nin en büyük rakibi oldu


    Çin, bilimin her dalında olduğu gibi uzayda da yavaş yavaş ABD'yi yakalamaya başladı. Artık neredeyse her hafta Çin'in uzaydaki yeni başarılarını, gelecek planlarını ve milyarlarca dolarlık dev misyonlarını duyuyoruz.

    Çin'in uzay araştırmalarındaki hedeflerinde baktığımızda saymakla bitmeyen birçok plan görüyoruz. Uzak Doğu ülkesinin şu an için öncelikli hedefi 2020 yılında
    Mars'a bir gözlem aracı indirmek. Bundan hemen sonra da 2022'de Gök Sarayı 3 (Tiangong 3) isimli dev uzay istasyonunu yörüngeye yerleştirme planı var. Jüpiter ve Uranüs'e de uzay araçları göndermeyi hedefleyen Çin, son olarak nihai hedefini ise 2030'lu yıllarda Ay'a bir insan indirmek olarak belirlemiş durumda.  







  • Adamların aylığı 30 dolar. Bizde ise... Pardon yanlış oldu.

  • Yeni ateşleme sistemi ile rakiplerine göre çok daha iyi teknolojiye sahip diyebilirim. Fark ettiyseniz Rus'ların S serisi füzelerinden alışık olduğumuz fırlatma ateşlemesine sahip. Tonlarca su harcamaya gerek kalmamış, başarılı.

  • MİLLET AYA BİZ HALA YAYA

  • sonofmana S kullanıcısına yanıt
    Yanlış oldu zira aylık 30 dolar olayları bundan 20 sene öncelerinde kaldı. Adamlar senelerdir ekonomik olarak hızla yükseldiler. Bir nevi köpek gibi çalışmanın bedelini aldılar. Şu anda bir çok bölgesinde asgari ücret 350 dolar seviyesinde yani Türkiye ile aynı denebilir.

  • çin yapar ! :)
    bizimkiler bakar ! :(

  • Bu adamlar tüm dünyanın başına bela olacak. Böyle baskıcı rejimleri durdurmalı. Şimdiden Uygur özerk bölgesi, Tibet ve Hong Kong gibi bölgelerdeki halkı sindiriyorlar. Sıra Tayvan'a ve diğer ülkelere de gelecek. Biz uyuyoruz tabi ki. Bizim 3. havaalanının finansmanını da adamlar yaptı yanlış hatırlamıyorsam.

  • serafon kullanıcısına yanıt
    İyi güzel de, ne zaman başlayacağız biz ders almaya ve yükselmeye. Geç kalmıyormuyuz artık. Tarih hatalarından dolayı yok olan milletlerden de bahsediyor. Köklerimizle gurur duyalım ama sadece bu yetmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alaboraface A kullanıcısına yanıt
    Ben geçmişe takılalım demiyorum ki, iyi oku... Bence de geç kalıyoruz, kaldık. Ne yapabiliriz? Kendimizde ve etki alanında doğru olanı yapabiliriz başlangıç olarak. Zaten ben seni düzeltemem kendimi düzeltirim ancak, yaptıklarımın sonuçlarıyla belki başkalarını etkileyebilirim....
  • Ufo diyenler var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamların arkasında sağlam paralı kişilerin olduğu söyleniyor Amerika'ya rakip çini gösteriyorlar.
    Adamların halkı ekmeğe muhtaç ama her alanda kafaya oynuyor sağlam birileri var kesin destekleyen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'de kalifiye bir eleman minimum 1000 dolar kazanir.. o bahsettiğiniz ayda 30 dolar işleri milattan önce de kaldı.. çin şu anda Kariyer yapmak ve iyi para kazanmak icin Avrupa'dan ve Amerika'dan çok onde.. o kadar insan olmasına rağmen işsizlik çok az. Bu da yurtdışından çalışmaya gitmeyi cazip kılıyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.