Şimdi Ara

Yeni bir kripto borsa dolandırıcılığı daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Her ne kadar merkeziyetçi olmadığını ve güvenli olduğunu iddia etse de kripto para borsaları tehlike saçıyor. Belli başlı büyük borsaların haricinde yatırım yaptığınız platformun ortadan kaybolma ihtimali yüksek.


    Kepenk kapattı


    Polonya’nın önemli borsalarından Coinroom bilinmeyen bir sebepten ötürü kepenk kapattı ve pek çok yatırımcının varlıkları borsada kaldı. Borsa yönetiminin ortadan kaybolduğu ve mağdurlara ne olacağı sorusunun boşlukta kaldığı ifade ediliyor.


    Ayrıca Bkz.Apple Design Awards 2019 belli oldu

    Olay aslında Nisan ayına kadar gidiyor. Borsa sözleşme gereği yatırımcılara bir gün içerisinde varlıklarını çekmeleri için uyarı maili göndermiş. Kullanıcıların büyük kısmı mailleri okuyarak işleme geçene kadar çekimler kapatılmış.


    Sonrasında borsanın operasyonlarını sona erdirdiği ve elde kalan tüm varlıklarla birlikte ortadan kaybolduğu ifade ediliyor. Bazı yatırımcılar borsanın ofisine kadar gitmiş ancak yönetimden kimseyi bulamamış. Şikayetlere göre 16-17 bin dolara kadar para kaybeden yatırımcılar var.


    Polonya savcılarının Coinroom için harekete geçtiği ve borsanın ödeme sistemleri de dahil onaylanmamış aktivitelerini takip altına aldığı ifade ediliyor. Ayrıca diğer mağdurların da tespit edilmesine çalışılıyor.


     







  • Bitcoin -sözde- cok güvenli. itibar etmeyiniz bu tür haberlere.
    Adi üstünde Blockchain - güya - kimse kiramaz dolandiramaz :P

  • Fiziksel Wallet harici yalan



    Al bak "kepenk kapattık, aaa hacklendi" vs vs muhabbetine gidiyorlar

  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Netice itibarıyla blockchain dedikleri bir bilgisayar programıdır.Bu dolandırıcılık işlerinden ayrı olarak kaç arka kapı olduğunu ancak programı yazanlar bilir.
  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Blockchain ile bir alakası yok olayın. Adamlar borsayı kapatıp, kaçmışlar.

  • Bu haberin blokchain il ne alakası var. Borsadaki adam parayla kaçmış. Blokchainden çalınan birşey yok. Coininizi alıp kendi cüzdanınızda tutacaksınız borsada coin bırakmak başkasına coinlerini emanet etmek demektir. Kendi cebinde tutmak varken neden başkasına emanet edesiniz ki...

  • Sanal paranın en büyük açığı bu borsalar anlaşılan. Hacklenen var kaybettik diyen var kapattık diyen var para duruyor ama ulaşamıyoruz diyen var kendi paranı kendin muhafaza edeceksin mis gibi.
  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Blockchain i kirmamislar ki zaten.

  • Bankalar bu işe el atmamakla büyük hata ediyorlar çok büyük paralar dönecek ilerde ve çoğunluk kullanıcı nasıl güvenli birşekilde saklayacağını dahi bilmiyor

  • Çevrim içi cüzdanlar her daim hacklenmeye açık. Bitcoin uzmanları, coinlerinizi bırakın harddiskte saklamayı sadece usb flash bellekte veya hafıza kartında saklayın diye zamanında sık sık dile getirdi. Sırf bu işler için uzun ömürlü flash bellekler üretildi. Hatta içindeki veriyi 100 yıl koruduğunu vadeden, suya, darbeye dayanıklı, üzerinde ekranı olan ve erişim için donanımsal şifre dahi konulabilen USB flash bellekler satışa çıktı. Pahalı ürünler tabii ki ama bu tür üst düzey güvenlikli flash bellek kullanmanız şart değil. Coinlerinizi, orta kalite flash bellek veya hafıza kartında saklamanız bile hem harddiskte hem de çevrim içi cüzdanlarda saklamaktan daha güvenli bir yol. Hatta en güvensiz saklama yöntemi çevrim içi cüzdanlar. İçi virüs, trojan dolu harddiskiniz bile çevrim içi cüzdanlardan daha güvenli.

    Dikkat etmeniz gereken 3 nokta var, coinlerinizi sakladığınız flash bellek veya hafıza kartını kaybetmemeniz, çaldırmamanız, zarar görmemesini sağlamanız. Her koşulda kontrol sizde oluyor. Çevrim içi cüzdanda saklayıpta elin sunucusuna elin güvenlik yazılımına emanet etmekten çok daha iyidir.

    Çevrim içi coin cüzdanları bankalar gibi hak iddia edebileceğiniz kurumlar olsa amenna ama maalesef coinleriniz uçup gittiğinde hiç bir hak iddia edemiyorsunuz. Ya bu yatırım türüne hiç girmeyin ya da girecekseniz coinlerinizi usb flash bellek veya hafıza kartında saklayın.





  • Şuanda BTCSWT ile dolandırılanlar var. Çoğu da Türkiye maalesef. Özellikle bu yıl sahte forklar çıkmaya başladı.

  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    Şu yaptığınız yorum şu cümle gibi: "Türk Lirası beni dolandırdı!"

    Para değil, borsayı işletenler dolandırmış.

  • Önemli borsa mı ? 24 saatlik hacimi 60.000 dolar yaklaşık 7 btc olan bi borsada coin tutarsanız dolandırılırsınız.Bizim borsalardan paribu 6 milyon dolar btcturk 7 milyon dolarlık hacime sahip.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekşi turunç

    Netice itibarıyla blockchain dedikleri bir bilgisayar programıdır.Bu dolandırıcılık işlerinden ayrı olarak kaç arka kapı olduğunu ancak programı yazanlar bilir.
    Bahsettiğin konu çok AMA çok alakasız. Kırılan blockchain değil, Borsadakilerin paraları alıp kaçması. Banka sahibinin bankayı hortumlayıp kaçtığında "TL çok güvensiz, kolay hackleniyor" demeye benziyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.