Şimdi Ara

macOS Catalina ile Dashboard tarih oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple’ın Mac bilgisayarları için yeni yazılım güncellemesi macOS Catalina ile Dashboard sessizce ortadan kaldırılıyor. İlk olarak Appleosophy tarafından kaldırıldığı keşfedilen özellik, bundan 14 yıl önce Mac OS X 10.4 ile kullanıma sunulmuştu.Dashboard en son güncellemesini ise 2011 yılında OS X 10.7 Lion ile almıştı.
    Apple’ın masaüstü ekosistemine ekran araçlarını, widgetleri tanıtan Dashboard, sembolik değerlerden biri olmuştu. OS X Tiger sürümündeki estetik algısı, iOS’un temellerinde kullanılmıştı fakat iOS 7 ile 2013 yılında Apple, daha düz bir tasarıma yöneldiğinden Dashboard araçları da terk edilmişti. Şimdi modern Mac’lerde sadece geçmişten kalan bir iz olarak duran bu özellik, Catalina sürümüyle ortadan kalkacak.
    2011 yılından beri farklı formlarda erişilebilir olan Dashboard özellikleri, hiçbir arayüz ya da araç yenilemesi almadı. Apple OS X 10.10 Yosemite sürümü ile uygulamayı varsayılan olarak devre dışı bıraktı fakat kullanıcılar isterse yine ayarlardan aktive ederek kısayoluyla ya da kendi ayrı sekmesiyle Dashboard ekranına erişebiliyordu.

    Appleosophy tarafından yayınlanan rapora göre, Catalina sürümünde Terminal kullanılarak zorla aktive edilmeye çalışılan Dashboard, Launchpad içerisinde soru işaret olarak görünüyor, yani çalışmıyor. Geliştirici Troughton-Smith’in durumunda da Dashboard içerisindeki yapışkan notlar, uygulamaya aktarılarak korunuyor.
    Apple, Dashboard içerisindeki ekran araçlarının işe yarayanlarını bildirim paneline ekledikten sonra aslında çoğunlukla kullanımdan kaldırılmış olan özellik, şimdi ise resmi olarak sistemden siliniyor. Apple’a göre özelliğin çok sayıda kullanıcısı bulunmuyor.
     







  • Yorumları okumaya geldim, kimse .,, atmamış, ilginç????

  • MacOS kullanmak için lisans şart mı? Bilgisi olan var mı? Sanal sistem üzerinde kullansak lisanssız sıkıntı olur mu?

  • kreat kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, macOS işletim sistemi Apple cihazlar dışında resmi olarak çalıştırılamıyor. Hackintosh denilen sistemler, Apple markalı olmasa da korsan yoldan macOS çalıştıran bilgisayarlara deniliyor fakat bazen belirli limitlere maruz kalıyorsunuz. Temelinde kendi bilgisayarınızı Apple bir cihaz gibi göstermeniz gerekiyor aslında. Konuyu araştırabilirseniz daha detaylı sonuçlar çıkacaktır.

  • Zaten bir ise yaramiyoduki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macOS Catalina deyince aklıma GTA III oyunundaki Catalina karakteri geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kreat

    MacOS kullanmak için lisans şart mı? Bilgisi olan var mı? Sanal sistem üzerinde kullansak lisanssız sıkıntı olur mu?
    Bu video mojave kurulumu icin rehber olarak hazırlanmis. Mevcut pc donanim olarak destekliyorsa evet macos kurma sansiniz var ama bu resmi bisey degil fakat kullanim Açısından herhangi bir sakincasi da yok

    https://youtu.be/299CVPN9Rvw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kullanılan şey değildi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.