Şimdi Ara

iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
15.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler
    Apple’ın WWDC 2019 konferansı bugün itibariyle başladı. 3-7 Haziran tarihleri arasında devam edecek olan WWDC 2019’un en önemli kısmı Türkiye saati ile 20:00’da başlayan tanıtım etkinliği. Firma, birçok ürünü için yeniliklerini bu etkinlikte kullanıcılara aktardı. Bunlardan biri de uzun zamandır merakla beklenen iOS 13.

    Performans artıyor


    iOS 13 tanıtımının ilk kısmı performans noktasında oldu. Firmanın belirttiğine göre iOS 13 ile işletim sisteminin daha çok hızlandığına şahit olacağız. Örneğin Face ID ile kilit açmanın yüzde 30 daha hızlı olacağı açıklandı. Ayrıca App Store üzerinde yapılan çalışma sayesinde uygulamaların yüzde 50 daha küçük boyutlu olması sağlandı. Uygulamalara gelen güncellemelerde bu değer yüzde 60. Gelişmelerin en ilgi çekici kısmı uygulama açılış hızlarının iki kat arttığı noktasıydı.


    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Karanlık mod


    Hiç şüphesiz kullanıcılar tarafından en çok beklenen özellik karanlık mod. iOS 13 ile Apple ürünleri sonunda siyaha bürünüyor. En çok merak edilen özellik olduğu için haliyle tanıtımın bir bölümü karanlık moda ayrıldı. Karanlık mod iOS 13’ün tümüne yayılmış durumda. Etkinleştirdiğiniz anda uygulamalar dahil tüm alanlar siyaha bürünüyor.


    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Kaydırmayla yazı yazma


    Gboard kullananların aşina olduğu parmağınızı kaydırarak metin yazma iOS 13 ile gelen diğer özelliklerden biri. Apple bu özelliğe Qucik Path (Hızlı Yol) ismini verdi. Gboard haricinde SwiftKey, Swype benzeri klavye uygulamalarında da bulunan özelliğin gelmesi büyük bir yenilik değil. Ancak kullanıcılar tarafından talep edildiği için önemli bir adım olarak görülebilir.

    Apple Music'e şarkı sözü özelliği


    iOS 13 tanıtımı sırasında uygulamalara gelen yeniliklerden de bahsedildi. Bunlardan biri Apple Music'e eklenen şarkı sözü özelliği. Dinlediğiniz şarkının sözlerini eş zamanlı olarak takip edebiliyorsunuz. Daha öncesinde Musixmatch uygulaması ile Spotify da bu desteğe sahipti ancak yerini "Behind the Lyrics" isimli farklı bir çözüme bıraktı.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Anımsatıcılar


    Anımsatıcılar uygulamasına "bugün", "planlanan", "işaretlenen" ve "tümü" şeklinde yeni bölümler ekleniyor. Bu sayede uygulamanın daha kullanışlı hale gelmesi amaçlanmış. Hatırlatmalara konum, kişi vb. şeyler eklemek mümkün olacak. Ayrıca Anımsatıcılar yapay zeka ile destekleniyor. Örneğin bir hatırlatmaya kişi eklediğinizi varsayalım. O kişiyle mesajlaşırken Anımsatıcılar uygulaması size bildirim yoluyla eklediğiniz hatırlatmayı gösterebiliyor.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Apple Maps'e sokak görümü desteği


    Tanıtım esnasında Apple Maps'in baştan aşağı yenilendiği söylendi. Artık tüm yapıları harita üzerinde üç boyutlu olarak görebiliyorsunuz. Ayrıca 360 derece kameralarla donatılan araçlar sayesinde Apple Maps'e sokak görünümü özelliği de geliyor. Google Street View özelliğinin birebir aynısı olan sokak görünümü, başta sadece Amerika'da kullanılabilecek. Daha sonrasında sırayla diğer ülkelere yayılması bekleniyor.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Gizlilik ve güvenlik


    Her zaman olduğu gibi gizlilik ve güvenlik iOS 13'ün odak noktalarından biri olacak. Örneğin istediğiniz uygulamaya sadece bir kereliğine konum izni verebileceksiniz. Diğer ilgi çekici özelliklerden biri ise Apple ile giriş seçeneği. Uygulamalar içerisinde aynı Google ve Facebook'un sahip olduğuna benzer şekilde Apple hesabınızla giriş yapabileceksiniz. Hatta Apple size gizli mail adresleri tanımlayabilecek. Apple ile giriş özelliği hakkında detayları bu haberimizde inceleyebilirsiniz. Bunların haricinde HomeKit Secure Video sayesinde HomeKit uyumlu güvenlik kameralarının takip edilebileceği açıklandı.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Mesajlar'a yeni profil özellikleri


    iOS 13 ile birlikte Mesajlar uygulaması da yenileniyor. Kullanıcılar artık aynı WhatsApp ve Facebook Messenger'da olduğu gibi, iOS 13'deki mesajlar uygulamasında da profil fotoğrafları ve isimler görecekler. Hatta kendi Memoji resminizi profil resmi olarak kullanmanıza imkan tanınacak. 

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Memoji Stickers 


    Memoji'leriniz için yeni kişiselleştirme seçenekleri eklenenler arasında. Makyaj, piercing gibi birçok şey eklemeniz mümkün. Memoji Stickers sayesinde de kendi avatarınızı farklı görünümlerle arkadaşlarınıza yollayabileceksiniz. Daha öncesinde Bitmoji isimli uygulamayı kullanma şansı yakaladıysanız Memoji Stickers özelliğinin aynısı olacağını söyleyebiliriz. Aşağıdaki video üzerinden yeni kişiselleştirmeleri inceleyebilirsiniz.


    Fotoğraf ve video düzenleme araçları


    iOS 13 güncellemesi sonrasında fotoğraf ve videolarınız için daha çok düzenleme seçeneğine sahip olacaksınız. Keskinlik, beyaz dengesi vb. birçok yeni ayar seçeneğini fotoğraflarınızı düzenlemek için kullanabilirsiniz. Hatta video düzenleme imkanınız bile bulunuyor. Videoların yönünü değiştirme özelliği dikkat çekenler arasında. Son olarak Fotoğraflar uygulamasının da yeni bir arayüz ile birlikte farklı bir deneyim sunmaya hazırlandığını belirtelim. Fotoğraflarınızı yıllara, aylara veya günlere göre otomatik olarak kategorileyebileceksiniz. Makine öğrenme sayesinde farklı kategorilere de imkan tanınacak

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Gelen mesajlarınız sesli olarak okunacak


    AirPods kulaklığınız takılıyken gelen mesajlar Siri yardımıyla sesli olarak okunabilecek. Bu özellik üçüncü parti mesajlaşma uygulamalarında bile çalışıyor. Ses paylaşma özelliği de duyurulanlar arasında. Arkadaşlarınıza dinlediğiniz şeyleri paylaşabileceksiniz.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler

    Siri artık daha akıcı konuşacak 


    Siri'nin özellikle uzun konuşmaları robot tonlamasında oluyor. Apple bu durumu düzeltmek için Neural TTS yönteminden yararlanmış Böylece iOS 13 ile yenilenen Siri neredeyse bir insan kadar akıcı konuşabiliyor. En azından iOS 12 ile kıyaslama yapıldığında büyük bir gelişme olduğunu söylemeliyiz.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler
    iOS 13 ile yenilenen özellikler genel hatlarıyla bu şekildeydi. Etkinlik sırasında daha birçok özelliğin eklendiği ancak zamanın az olması sebebiyle bahsedilmediğinden söz edildi. Örneğin Dosyalar uygulaması, klasörleri iCloud Drive ile paylaşma ve SD kartları ve USB flash bellekler gibi harici depolama cihazlarından dosyalara ulaşma özelliklerini sunuyor. Kısacası iOS 13 başta karanlık mod olmak üzere her alanda yaşanan küçük değişimlerle iOS deneyimini yeni bir noktaya çıkarmayı amaçlıyor.

    Ayrıca Bkz.Kontrolcü desteğiyle tvOS 13 duyuruldu
    iOS 13, iPhone 6S ve üstü cihazlara sunulacak. Geliştirici önizlemesi etkinliğin hemen ardından yayınlanacak ve bu ayın sonunda herkese açık bir beta program başlayacak. Final sürüm için Sonbahar işaret edildi.

    iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler







  • Şu anki sürüm bile mükemmel çalışıyor bence, eğer vaad ettikleri gibi olursa cidden muazzam olur.Face Id zaten kusursuz çalışıyordu %30 hız nasıl bir fark getiricek merak ediyorum.Face Id için tek beklentim ekrana baktığımda ya da telefonu elime aldığım gibi manuel bir hareket yapmadan kilidi direkt açması.Olmasa da olur ama olsa daha iyi olurdu.
    Bir guncellemeyle bir cok yenilik ve guclendirme gelmis buna ragmen kucumseyen yorumlari sasirarak okudum.
    Sunu merak ediyorum siz bu guncellemeyi neyle kiyasliyorsunuz, neye gore yetersiz kalmis?

    Bilmedigimden soruyorum; Android guncellemelerinde bundan daha fazla yenilik oluyor mu? Ya da herhangi bir isletim sistemi bundan daha fazla yenilik ve guclendirme sunuyor mu?
  • Yeni iOS sürümlerini beklemek, kullanmaktan daha heyecanlı oluyor.
  • Hepsi bumu?
  • ilk bakışta siyaha boyayım sürmüşler gibi kullanınca bir şeyler değişmiş mi göreceğiz pek umudum yok ama hayırlısı
  • Karanlık mod benim için pek önemli değil ama uygulamaların yüzde 50 daha küçük boyutlu olması ve uygulama açılış hızlarının iki kat artması iyi olmuş.
  • iOS 13 tanıtıldı: İşte tüm yenilikler
  • iOS 15 tüm uygulamaları kapat tuşu gelir diye tahmin ediyorum
  • Apple karanlık modu jailbreakten araklamış yine. Özellik konusunda iyice dibe vurmaya başladı. Bakalım ne olacak sonu !!!
  • Uygulamaların küçülmesi ios 13 ile gelecek bir özellik mi yoksa genel birşey mi olacak?
  • Merak ettiğimize değmemiş
  • Sign in with Apple özelliğini de bahsedin. Google ve Facebook’a rakip olacak demek bu üçüncü parti uygulamalarda bilgi toplaması açısından. Artık uygulamalara Apple ile giriş yap diyebileceğiz yani.
  • Karanlık mod şimdilik Apple’ın kendi uygulamalarında ve bildirimlerde mevcutmuş sanırım. Zamanla bütün uygulamalarla senkronize olacaktır. iOS 13 iyi oldu iyi.
  • Ne zaman yayınlanacak mi resmi olarak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Evren7

    Ne zaman yayınlanacak mi resmi olarak?
    Eylül'de gelecek.
  • Daha çok varmış.
    Bildirimlerde falan bi yenilik yok mu acaba?
  • iOS7’nin getirdiği o görsel değişikliği hangi sürümde göreceğiz acaba?
  • arayüz olarak samsung one ui daha iyi.
  • İndirelim bakalım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.