Şimdi Ara

Fransız vatandaşlığı ile yurtdışında üniversite eğitimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar şuanda Türkiyede 11.sınıf bilgisayar ögrencisiyim.Çifte vatandaşlıgım var(fransız), Üniversite olarak yurtdışında yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Aklımda birkaç soru var bu konu hakkında bilgi sahibi olan insanlardan yanıt arıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz?

    Aklimda 3 ülke var bunlar;
    Fransa,Hollanda,Avustralya

    Hangisini tavsiye edersiniz yaşam koşulları vb. Olarak?

    Eğitimimi ingilizce almak istiyorum dogru bir kararmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren Mollaoğlu -- 2 Haziran 2019; 2:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam sordugun sorular o kadar ucu acik ki herhangi bir cevap kimse veremez senin fikirin olmasi gerek ne okumak nerede okumak istedigin butce universite dil bunlar etrafinda sekillenecektir bazi diver etkenlerle birlikte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence de üstteki arkadaşa katılıyorum. resmen foruma tanımadığın bilmediğin insanlara demişsin ki: benim hayatımı çizin ben yaşayayım. en kritik en beni ilgilendiren en hayatımı değiştirecek kararları beni hiç tanımayan sizlere bırakıyorum.

    içinden geleni yap bence. kafanda biraz daha netleştirdikten sonra spesifik soruları sorman daha iyi olur.
  • Haklisiniz konu güncellendi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum hocam bende soruyu okudum ama çok çok uzun cevaplar vermem gerekiyordu.
  • Eren Mollaoğlu E kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi avustralya ve avrupa arasinda cok buyuk farklar var biraz daha ayrinti verebilir misiniz ne istediginiz beklentileriniz vs hakkinda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eren Mollaoğlu E kullanıcısına yanıt
    Hocam çifte vatandassınız ama genede o ülkelerde mühendislik okumak için türkiyeden o bölümü kazanmak gerekmiyor mu ? Cevaplayabilirmisin ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avustralya değilde avusturya demek istedin galiba.
    Konu hakkında bilgi sahibi değilim ancak universitelerde hoca olanlar mesleki olarak göç etmek istedikleri ülkeler arasında avusturya'nın baya rovaşda olduğunu gördüm ben. Nedenini bilemem ama.
  • İngilizce eğitim alınacaksa ve seçenekler Fransa, Hollanda ve Avusturya ise ben Hollanda'yı tercih ederdim. Fransa ve Avusturya'da dil milliyetçiliği oldukça yüksek, yani Fransızca ya da Almanca eğitim düşünmüyorsan bu 2 ülkeyi doğduran listeden çıkar derim ben. Yine şu an aldığın eğitim itibarıyla İrlanda'yı da listene ekleyebilirsin, bilişim alanında yüksek kalitede eğitim sunan üniversiteleri var.
  • NEDEN İRLANDA’DA EĞİTİM ALMALIYIM?

    Yakın Mesafe
    Türkiye’den İrlanda’ya ortalama 4- 5 saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşılabilmek mümkündür.
    Avrupa’nın Teknoloji Merkezi Dublin
    Business, Science, Engineering, IT gibi popüler alanlarda eğitim sunulmaktadır. Ülkenin başkenti Dublin, yüksek teknolojiye dayalı endüstri bölgeleri, iş platformları ve finans merkezleriyle Avrupa’nın Silikon Vadisi olarak tanır. Google, Facebook, Yahoo, Microsoft, Intel, Pay-Pal, eBay, Linkedin gibi dünyanın en prestijli teknoloji firmalarının Avrupa merkezleri Dublin’de bulunmaktadır.

    Kaliteli Eğitim Sistemi
    İrlanda’nın yükseköğretim sistemi dünyadaki en iyi yükseköğretim sistemlerine sahip ülkeler sıralamasında ilk 25 ülkeden biri olma başarısını göstermiştir. Yurt dışı üniversite eğitiminde İrlanda'yı tercih ederek dünya sıralamasında ilk 100'de yer alan İrlanda üniversitelerinde lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim görebilirsiniz. İrlanda aynı zamanda 2015 Uluslararası Öğrenci Memnuniyeti Ödülleri'nde dünyada birinci sırada yer alarak bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermiştir.

    Tarihten Dolayı Duyulan Sempati
    İrlanda’da 1845 - 1849 yılları arasında yaşanan ve yaklaşık bir milyon kişinin öldüğü büyük kıtlıkta zor durumda kalan İrlanda’ya üç gemi yardım gönderen Osmanlı İmparatorluğuna, dolayısıyla da Türk halkına büyük bir sempati duyulmaktadır. Bu olay dolayısıyla İrlanda’da Drogheda futbol kulübünün armasında ay ve yıldız bulunmaktadır.

    Muhteşem Doğası ve Çok Zengin Kültürel ve Sosyal Yapı
    Sanat , edebiyat, müzik, festivaller, kültür ve tarih zenginlikleri ile İrlanda, son yıllarda öğrencilerin vazgeçilmezi olmuştur. Bunun yanında İrlanda bir çok doğa harikasına da ev sahipliği yapmaktadır. Saymakla bitmeyecekmiş gibi gelen kartpostal tadında güzellikler, sanırım bu fantastik ülkeye gitmek için en büyük nedeniniz olabilir.
    İrlanda da çalışma izni
    İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir. Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır. 25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.
    Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

    Türk öğrencilerin İrlanda'da;
    • Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    • Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.
    mehmet@bunguo.com
  • Eren Mollaoğlu E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,
    İngilizce eğitim alacaksanız hiç düşünmeden bu alternatiflerin içinden Hollanda'yı seçin derim.
    Hatta bence EPFL falan olmadığı müddetçe Fransa okullarında okumanın bir esprisi yok :) Avusturya da malumunuz İngilizce eğitim bulmak çok zor.
    Hollanda'da özellikle 4. nesil teknolojiler çalışan bir piyasa var ve üniversitelerin eğitimi de iyi (TU Delft benim favorimdir)
    Vatandaşlığınız olduğu için de hiçbirinde rahatsızlık duyacağınızı düşünmüyorum.
    Konu 1 yıl önce yazılmış ama eğer yerleştiyseniz inşallah hayırlısı olsun, eğer başlamadıysanız üniversiteye her şey gönlünüzce olsun
    İyi forumlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.