Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ - İlginç klima sorunu, tavsiye bekleniyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
15.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Aşağıdaki sorunum çözüldü. Evaporator sensörü, ustaların tabiriyle sondası değişince sorun çözüldü.

    Tespit için ODB cihaz olarak aracımı bilgisayara bağladım; DDt4all ile aracın sensör değerlerine baktım. Çalışmadığı durumlarda evap sensor -5,-6 derece ölçüyordu; çalıştığı durumlarda ise her zaman sıfır üstünde kalıyordu. Bu sensör eksi okuma yaparsa, HAVC buzlanma olduğunu düşünüyor ve soğutmayı kesiyordu.

    Tespit sonrası maalesef uygun parçayı bulamadım. Servis 1 ay sonra getiririm 650TL olur dedi. amazon.de üzerinden oem numarası ile uyumlu Valeo ürünü sipariş ettim. 210 TL ye herşey dahil kapıma kadar geldi. Usta ufak bir işlemle sensörü değiştirdi. 10 gündür klima sorunsuz çalışıyor.

    Araç sensörü arızası verir ama tüm ustalar ondan yapmaz derlerse inanmayın, otomobil kendini daha iyi tanıyor ;)

    Aynı sorun yaşayan olursa umarım bu yazdıklarım işe yarar, bu arada dacia'lar da daha sık görülüyormuş...


    Orjinal Mesaj>>>
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Merhaba;

    2010 Megane 3 1.5 dci aracımda klima sorunu yaşıyorum. Ustalar maalesef deneme yanılma yapalım noktasına geldiler. Her türlü fikire açığım...

    Aracın kliması bazen araç çalıştırıldıktan sonra soğuk üflemeyi kesiyor. Araç durdurulup tekrar çalıştırınca klima tekrar soğuk üflüyor. Araç gün içerisinde 4 kere çalıştırırsam, 2 sinde bir süre sonra soğuk üfleme kesiliyor. Ustalar gazına baktılar, bilgisayarda da hata çıkmıyor. En son kompresörü sökelim bakalım olayına geldiler; ama onlarda deneme yapacağız dediler.

    Bu sorunu yaşayan bilen var mı? Her türlü fikrinizi dinlerim.

    Güncelleme (27 Haziran)

    Selamlar.

    Öncelikle sorun devam ediyor. Yetkili servise götürdüm. Gün içerisinde beni arayıp kaptür yapıyormuş, şüpheleniyoruz değiştirelim diye sordular. Onun öncesinde, klima basınç sensörünü değiştirmiştim. Aynı kaptür olmasın diye, nerede ki kaptür diye sordum. Kompressör üstünde deyince değiştirin, uygundur dedim. Aracı almaya gittim, bindim biraz uzaklaştım... Ama klima sıcak üflüyordu :( Meğersem benim öncesinde değiştirdiğim, tamponun arkasındaki radyatöre bağlı kaptürü tekrar değiştirmişler. Neyse sağolsunlar, parçaya söktüler ve paramı iade ettiler. Hata şundadır da diyemediler, usta sağolsun ayak üstü eveparatör kaptürünü bir değiştir; onda hata gördük dedi. Şimdi parçasını bulup onu değiştireceğim. Bu arada servis kompressörden yapıyordur diyemedi :( Aracın servis dökümanlarına kadar buldum. Son çare bu kaldı... Güncel durum budur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 31 Temmuz 2019; 13:41:4 >







  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Usta en son radyatör kirli ise yapar deyip radyatörü temizledi. Ama sorun devam ediyor, sanırım o arada petek ve boruları kontrol etmiştir.
  • Kompresörün arkasında müşür varsa devreye girmiyor olabilir ki büyük ihtimal öyledir
  • Yetkili servislere neden gitmezsiniz ki anlamıyorum hiç sanayide hem vakit kaybı hemde daha fazla paranız gidiyor. Zamanında bu yollardan geçtim.
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Haklısınız :( Yarın yetkili servis yolları gözüktü bana...

    Ara sıra çalıyor olmasından müşür sorunu olmaz diye düşünüyorum, ayrıca bilgisayarda da hata yok.
  • Kompresörün üstündeki müşürden yada içerideki evaparator sondası dediğimiz parçadan dediğiniz arızayı yapabilir.Clip cihazına bağlanıp bazı değerleri görmek gerekiyor.Yada gaz filtresi dediğimiz bir parça var.Eğer doluysa gaz geçiş yapmayıp soğuk vermeyi kesebilir.
    Ayrıca ustanızın radyatör kirli ise yapabilir demesi için illa radyatörü sökmesine gerek yok.Aynı şekilde radyatör doluysa gaz orda da geçiş yapmaz ve bunu giriş-çıkış borularından rahatlıkla anlayabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 29 Mayıs 2019; 21:30:56 >
  • Klima sıcak üflemeye başlayınca devir düşüyormu?
    Eğer devir düşüyorsa Kompresör Yük almıyor yani Gaz sürkilasyonu kesiyor demektir.
    Sıcak üflemeye başladığı an kaputu açın Sol tarafta Alimunyum boruları dokunun Buz gibi olması gerek.

    Arıza Kompresör Manyetik kavrama Muhtemelen.
  • Klima kompresörünü devreye sokan mıknatıslı bir müşir var. Benim aracımda da aynı problemi yaşadım. Klima kompresörü kafasına göre takılıyordu. Aracı çalıştırın kapıyı ve kaputu açin a/c butonuna bastıktan 4-5 saniye sonra “çıt” diye bir ses geliyor mu gelmiyor mu kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 29 Mayıs 2019; 23:33:25 >
  • Herkese teşekkürler, yarın bunları bir kontrol edeceğim...
  • Selam aracım pejo 301 2014 model 2000 devir ve üstünde iken klima kompresörü devreye girip soğuk üfleme yaptığı sırada göğüs içerisinden 1. 2 saniye ıslık sesi gelip gidiyor. Yetkili servis çözemedi ve ses beni rahatsız ediyor araç daha 55 binde ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz.
  • Hocam gittiniz mi? Sıkıntı çözüldü mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astmete

    Selam aracım pejo 301 2014 model 2000 devir ve üstünde iken klima kompresörü devreye girip soğuk üfleme yaptığı sırada göğüs içerisinden 1. 2 saniye ıslık sesi gelip gidiyor. Yetkili servis çözemedi ve ses beni rahatsız ediyor araç daha 55 binde ne yapmam lazım lütfen yardımcı olur musunuz.
    Motor devri düşük iken veya boşta iken klimayı açın aynı sorun devam edecekmi?
  • radyatör fanı devreye girmiyorsa ondan da yapar. başıma gelmişti, araç hareket halindeyken klima çalışıyor, durunca soğuk hava vermeyi kesiyordu.
  • Hocam benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Sorunun bilgisayarda gözükmemesinin sebebi kullandıkları yazılımla alakalı. Delphi’nin yazılımıyla kontrol edildiğinde gözüküyordu sanırım.


    Sorununuzun çözümü ise basınç müşürü değişimi gibi gözüküyor. 200 lira bir ücreti olur işçilik dahil.
  • Aracin motor sogutma fanina baktiniz mi ?
  • Hocam aynı sorunu 2005 clio symbolde yaşadım. Aracın kliması yolda giderken bazen soğuk üflemeyi kesiyordu. Kontak kapatıp açınca tekrar çalışıyordu ama yolda yeniden kapanabiliyordu. AC tuşuna elektrik gelmiyormuş. Daha doğrusu bazen gelip bazen gelmiyormuş. Klima kontrol ünitesini sorduk epey pahalıydı. Tuş tek başına değişmeyince kendimiz bir tuş taktık sorun çözüldü
  • Ankara'da isen bu adama git değilsen de arayıp bi sor bence.

    ÇÖZÜLDÜ - İlginç klima sorunu, tavsiye bekleniyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.