Şimdi Ara

Auto reset çip ve manuel reset çip nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazıcım için kolay dolan kartuş alacağım ancak bu iki çip arasında ne fark var onu anlamadım. Sonuçta ikisi de resetlenmiyor mu :) Sizce hangisini almalıyım? Auto reset çipli olanı mı yoksa manuel reset olanı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 25 Mayıs 2019; 22:59:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • auto reset çipli kartuşlar;
    mürekkep seviyesi gösterir kullandıkça mürekkep seviyeleri düşer tamamen kartuş bitti uyarısı alındığında kartuş yazıcıdan çıkarılıp yeniden takıldığında çip resetlenir yazıcı yeni bir kartuş olarak algılar mürekkep seviyeleri fullenir ve bu döngü hep devam eder.

    manuel reset çipli kartuşların ise;
    2 ayrı şekli vardır. 1. si ilk takıldığında full gösterir kullandıkça biter kartuş biti uyarısı alındığında kartuş doldurularak kullanıma devam edilir ancak makine herhangi mürekkep seviyesi göstermez kartuş boş uyarısı vermeye devam eder yada en azından kartuş seviyesi için bilinmiyor filan diyip hiç bir şekilde seviye göstermez kartuşlar şeffaf olduğu için siz gözle kontrol edersiniz mürekkep seviyesini. aslında ortada bir resetlenme durumu yok sadece doldurarak kullanabilmeye devam edersiniz. buna müsade eden modellerde kullanılabilir sadece.
    2. tip manuel reset kartuşlarda ayrıca bir resetleyici aparatı olan kartuşlardır. bu resetleyici kartuş çipinin üzerindeki bakır noktalara 5-10 saniye temas ettirililr ve çipler resetlenir kartuşlar doludurulur. çipler resetlendiği için yazıcı yeni bir kartuş olarak görür devam edersiniz baskıya genelde plotter (geniş format) yazıcılarda kullanılan bir ürün grubudur.




  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.