Şimdi Ara

Transfer problemi ve FFP <<<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 arkadaş online süper lig kariyeri oynuyoruz. (fb,bjk,başakşehir) 2. sezon bitti. temmuz ayındayız. ben sezonu 3 kupa ile tamamladım. uefa avrupa ligi, türkiye kupası, süper lig. buna rağmen 3m olan transfer bütçem ilk sene olduğu gibi yine sıfıra düştü. merak ettiğim bu kaç sene daha böyle sürecek. yönetimin transfer bütçesine 24.99m aktarılmasına izin verilir en fazla diye bir madde var fakat yönetimden transfer bütçesini arttırın talebim de reddedildi. buna karşın başahşehiri oynayan arkadaşa (3. bitirdi) yönetim 15m, beşiktaşı (4. bitirdi) oynayan arkadaşa yönetim 12m transfer bütçesi verdi. bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

    2. bir sorum da kupa alsak da başarılı olsak da oyunculara transfer teklifi gelmiyor. bunun için yapabileceğim bir şey var mı? oyuncuları transfer sezonu başlangıcında direk önermeli miyim? değerine göre ne kadar fiyata önermeliyim?

    son soru : normalde potansiyeli çok yüksek olan david neres takımdan sözleşme öncesi vaatleri gerçekleştirmediğim için ayrılmak istiyor(sezon sonu itibariyle gerçekleştirdim fakat geldiğinden beri üzg işareti vardı, sezon sonu kayboldu kiralıktan döndükten sonra). performansı da kötü. bu adamı kazanabilmemin bir yolu var mı?



  • Galatasarayla açtığım kariyerimde FFP kuralı 5 yıl sürmüştü. Her yıl transfer param 0'a düştü. Her kulüp için ayrı ayrı sürede de olabilir. Yönetimin verdiği paralar da kulüp maddiyatıyla ilgili. Maddiyatı daha iyiyse daha çok para veriyorlar. Galatasarayla 8. sezondayım transfer bütçem 500 milyon TL. Çünkü kulüp maddiyat anlamında baya iyileşti.

    Ben genelde potansiyelli ve gitmek istediğini belirtmemiş oyuncu için yüksek ücretler sunuyorum illa ki veren oluyor. Peşin veremiyorsa bile maç başı parası,20 maça çıkınca vereceği para, taksit gibi yollarla veriyor. Yaşlı oyuncuları duruma göre değerinin biraz üstüne ya da biraz altı ve ya değerine satıyorum. Oyuncuların genelde yaşlıysa ve ya pek forma şansı almamışlarsa sen transfer listesine koymadığın sürece pek teklif gelmez.
    Son soruna gelecek olursam.Her oyuncu gerçekhayattakigibi farklı karakteristik özelliklere sahip. Mesela çok yetenekli çok genç bir oyuncu almıştım. Baya da para verdim..Raporunda şımarabilir gibi bir şey yazıyordu. İlk sene 6-7 kere antrenmana gelmedi.Kadro dışı bıraktım. Ülkesine tatile gönderdim. Maçlarda kötüydü. Transfer döneminde istediğim parayı veren olmadı.Bir sonraki sene düzenli olarak forma şansı verdim. İyi performans gösterdiği antrenmanlardan sonra tebrik ettim buzları erittik ve şimdi 108 dk da 1 gol ortalamasıyla oynuyor. Ama mesela senin sisteminle oyuncunun oynadığı tarz uymuyordur o zaman oyuncu verimsiz olur. Mesela senin sisteminde oyuncunun hücumcu bek oynaması gerekir ama oyuncun defansif bektir. Sana çok verimli olamayabilir. Ona dikkat etmelisin. Bir de genç oyuncular bazen geç parlıyor. O da geç parlayan oyunculardan olabilir. Tecrübe eksikliğinden kaynaklanıyor bu genelde. Bazıları da çalışkan olmuyor. Çalışmıyor potansiyelli ama gelişmiyor.

    Bir de yeni çıkan genç oyuncuları takip et. Her yıl dünyanın her yerine yeni gençler geliyor hem ucuza alırsın. Yavaş yavaş forma ver.Bir kaç yıl sonra pahalıya satarsın. Ben 7,5 milyon TL'ye oyuncu almışım oyunda dediğim gibi 8.yılım bitiyor oyuncunun şu anki değeri 150 milyon TL.Ki daha 23-24 yaşında. Bulduğum oyuncuları not etmiştim listemde aldığım alamadığım 20-30a yakın oyuncu vardı bir ara.

    Bu arada dipnot;2022 yılında lig fikstürünüz sıkışık olacak şaşırmayın.Kasımdan sonra Ocağa kadar maç olmayacak. Çünkü Katar dünya kupası kışın oynanacak.
  • Yüksek paralara oyuncu satmaz iseniz kupa almakta bütçe artmiyor. Ben ikinci senede yiğit çok geliştiği için PSG ye 40 milyona satmıştım. Kjer zorunlu bedel olan 8milyona gitti öyle öyle bitirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.