Şimdi Ara

Düşük Findeks puanı ile araç kiralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
15.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Kabaca yılbaşından beri ödemelerde bazı gecikmelere düştüğüm için Findeks puanım 800'ün altında. Ama iş için şirket kredi kartı (Amex) ile araç kiralamam gerekiyor.

    Findeks notu istemeyen kurumsal kiralama firması var mıdır acaba?



  • şirket kendi adına kiralarsa findekse bakmaz.
    sen kiralarsan anca merdivenaltı biyer lazım kiralama daha iyi.
    3 sene önce başıma geldi internetten ödemesini yaptım gittim araba almaya, findeks notunuz düşük kusura bakmayın dedi yerin dibine girdim.
  • Puan en az kaç olmalı?
  • cogu firma 800 puan uzeri istiyor diye biliyorum. 1300 uzeri isteyenler de varmis. sitelerinde yaziyor bazilari. aracin sinifina gore de degisebiliyor. kkb puanim 1200 civariyken garentadan kiralamistim.
  • Var arkadaşım. Enterprise rent a car. Kurumsaldır. Dİğer firmalardan farkı yoktur. Araçları iyidir temizdir. Findeks falan da istemez. Her zaman kiralıyorum.
  • Artık kredi puanına bakılarak mı kiralama yapılıyor?
  • Kiralamalarda findeks notuna bakıldığını ilk kez duyuyorum, iyiden iyiye Amerikan sistemine dönmüşüz desenize
  • Ben çok sayıda araç kiralama yapıyorum, avis ile anlaşma var ve cazip fiyatlardan kiralıyoruz.

    Kiralama sayısı çok diye depozito alınmıyor artık. Kredi notuna bakılması biraz şans işi sanırım kurumsalda. Bana uzun zamandır bakılmıyor ama en son geçen hafta bakmak istediler.
  • Ben Budget dan 723 ile kiraladım geçen hafta . Gecikmiş kredi kartı borcunuz yoksa problem olmaz . Kiralama şirketleri de yoktan yere müşteri kaybetmek istemez sonuçta .
  • Koç grubu (Avis ve Budget) 1 ay kadar önce yeni KKB sistemine geçtiler. Bu sistem Sixt'te yıllardır mevcut. Sixt müşteri konusunda çok seçici Türkiye'de. Sistemi özetlersek eskiden mantık basitti Puanınız 800 üzeri olsun her gruptan araç veririz şeklindeydi. Şimdi baz alınan kriterler artmış. Sürücünün yaşı + Sürücünün ehliyet yaşı + Sürücünün Findeks Puanı + Sürücünün toplam kredi kartı limiti = Size araç verilip verilmeyeceği verilse dahi hangi gruplara kadar verilebileceği ortaya çıkıyor.

    3 yıldır kesintisiz Avis'ten kiralama yapan biri olarak bana bile maksimum Focus'a kadar araç verebileceklerini söylediler. 3 Yılda 94 kiralama 7430 euro kiralama bedeli olan bir müşterilerini kaybettiler. Yeni favorim başka bir kurumsal şirket. 1-2 kez kendilerinden kiraladım bakalım duruma göre yazımı editlerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Ben Budget dan 723 ile kiraladım geçen hafta . Gecikmiş kredi kartı borcunuz yoksa problem olmaz . Kiralama şirketleri de yoktan yere müşteri kaybetmek istemez sonuçta .
    Son 6 aydır ekonomik durumlardan ötürü yer yer gecikmeler mevcut ödemelerimde. Avis ve Budget aynı sistemi kullanmaktalar. Bana Focus'a kadar araç veren şirket Findeks puanı Türkiye ortalamasının üzerinde olan hiç gecikmesi olmayan kart limiti fazla fazla olan yakın bir arkadaşıma hiç araç vermedi. Baz aldıkları şeyler çok garip sanırım daha öncesinden tanıdıkları müşterileri sistem bazı kriterlerden muaf tutuyor. Yukarı da yazdığım yazımda yeni sistemlerini okumanızı tavsiye ederim.
  • Yeni favoriniz ne hocam?
  • Hem yurtdışı hem yurtiçinde araç kiralama hizmetini ara ara yapmış biri olarak önereceğim tek firma SIXT hem fiyatları nispeten daha ucuz hem aldığınız hizmet oldukça iyi diye düşünüyorum. İtalya da golf kiralamıştım teslim almaya gittiğimde ellerinde golf araç olmasına rağmen premium sınıf bir audi sline vermişlerdi😀 türkiyede ise kiraladığım bir araca hatalı park ettiğim bir konumda park halinde çarpıp kaçmıştı resmi bir araç polis tutanak tutarken suç sizde demişti ona rağmen aracın tamiri için 5 kuruş para almadılar. Araçtaki hasar 2023 yılı için 10-20 bin tl arasındaydı diye düşünüyorum. O yüzden benim favorim SIXT. Nefret ettiğim ise Greenmotion ve Garenta

  • silentwater S kullanıcısına yanıt
    Sixt dünya çapında güzel firma gerçekten ama bana kiralamak nasip olmadı hiç, ilk fırsatta deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.