Şimdi Ara

Yaya geçidinde arkadan vurdular. İlk trafik kazam yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 3 gün önce ilk trafik kazamı yaşadım.. Yayaya yol verdiğim esnada yaya geçidinde aracıma arkadan çarptılar sol arka tampon ezildi, ufak yırtılmalar ve delik mevcut. Karşı taraf %100 suçlu bulundu ancak bunun için araca hasar kaydı işletmeye değer mi? Siz olsanız ne yapardınız? Sanayide 400 tlye sıfır gibi yapacağını söyleyen ustalar mevcut ısıtıp düzeltecek ve boyayacaklar. (delik ve yırtıkları nasıl halledecekler bende bilmiyorum ısrarla sıfır gibi olacağını söylüyorlar) Sizce 400tl verip sanayide kendim mi yaptırayım yoksa karşı tarafın sigortasına mı yaptırayım? Hadi karşı tarafa yükledim ve hasar kaydı oluşturdum diyelim bu durum aracı satarken bana sıkıntı yaratır mı? Plastik aksam dışında hasar yok. Kapı veya tampon altındaki saç ve tutucular zarar görmemiş. Bide sanırım dilediğim yerde yaptırıp değer kaybınıda karşı tarafın sigortasından isteyebiliyormuşum mümkün müdür? Ne yapacağım çok kafam karıştı 3 gündür aracı görmek istemiyorum.

    Yaya geçidinde arkadan vurdular. İlk trafik kazam yardıma ihtiyacım var.Yaya geçidinde arkadan vurdular. İlk trafik kazam yardıma ihtiyacım var.Yaya geçidinde arkadan vurdular. İlk trafik kazam yardıma ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®can -- 17 Mayıs 2019; 2:38:40 >



  • Plastik parça zaten, eksperde çoğu zaman tampona bakılmıyor bile. Kafanıza çok takacak bir durum yok öncelikle. Değer kaybı yaşanacak bir durum da yok zaten. İşinizi garantiye alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmiş olsun, tampon sökülmeden zarar belli olmz belki darbe demiri eğilmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kaza değil nazarlık. geçmiş olsun...
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Tampon plastik parça olduğu için ekpertiz raporunda belli olmaz boyalı bile olsa diye biliyorum (hatam varsa düzeltin)

    Hasar kaydı oluşturmayın vuran kişiyle anlaşıp kendiniz yaptırın derim.
  • Benzer bir kaza bende yaşamıştım. Sıfır aracıma trafik lambasında arkadan vurdular. Aynı tampon yamuldu. Direk yetkili servise bıraktım. Tamponun içindeki darbe barı yamulmuş. Onu da değiştirdiler. 1000 TL hasar kaydı çıktı. Satarken resimlerini de koydum. Faturasını da. Hiç sıkıntı çıkmadı. İlk gelen aldı gitti.
  • boşuna tramer açmayın bence göçükçüye yaptırtın
  • Geçmiş olsun. Aracı tamir ettireceğiniz yere götürün. İşlem için fiyat çıkarsınlar. Çıkan tutarı karşı tarafa bildirin. Sigortadan mı yaptırayım yoksa sigortayı bozmadan öder misin diye sorun. Karşı tarafın tutumuna kararına göre yol izleyin. Karşı taraf ödeme yapacaksa ödeme yapmadan tamir işlemini başlatmayın. 300-500 TL arası bir şey çıkıyorsa karşı taraf elden ödeme yapmayı tercih eder büyük ihtimal.

    Tampon sökülmeden altında ne olduğu da belli olmaz bu arada. Altındaki destek parçalarında eğilme göçme kırılma varsa masraf artar.

    Ticari araçta hasar kaydı olmuş olmamış çok farketmez. Tampon değişse bile değer kaybı olmuyor. Çünkü plastik parça. Hatta sigorta firmalarına göre değer kazanıyor plastik parça değişimi ile. Plastik parça onarımından da değer kaybı çıkmaz.

    Aracım değer kaybedecek diye düşünüyorsanız kaza resimlerini, hasar resimlerini, öncesi ve sonrası şeklinde fotoğraflayıp koyun kenara. Aracınızı satışa çıkarttığınız zaman da aynı şekilde resimleri gösterirsiniz alıcıya. Sorun olmaz. Çok küçük bir kaza.
  • Ya şaşırmışsınız siz ya.Yok sanayiymiş yok göçükçüymüş yok tramermiş yok aracı görmek istemiyormuşsunuz.

    Gidin bırakın yetkili servise arka tamponu değişsin tertemiz olsun.

    Araba arkadaş bu,dandirik bir plastik tampon için can sıkmaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle yaptır geç her sene 2500 tl kasko sigorta veriyorum 500 1000 tl lik şeyleri yaptırmayacaksam anlamı yok zaten girerse girsin tramer bendede aynısı oldu 700 lira göçükcüden hallettım. karşı tarafın sigortasından



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 17 Mayıs 2019; 10:48:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mını onarıma gırebılır hasar kaydı olusturmaktan kacınmayın kaza resımlerını satarken alıcıya gosterırsınız. şimdi dısarda yaptıramay kalksanız boyarlar vs vs renk tutmaz macun atar basınız cok agrır malum sanayıde usta sayısı cok az herkes hırsız dolandırıcı
  • Arkadaşlar 3 kuruşluk arabaya inanın değer vermiyorum ilk kazam ve gerçekten üzüldüm tabiki trafikteysek hergün birşey olma ihtimali var. Nazar boncuğu diyen arkadaş aklımı başıma getirdi. Belgeleri verip yetkili serviste yaptıracağım sanırım
  • Ne komik insanlarsınız ya, her yıl sigortaya para ver kaskoya para ver sonra kaza olunca aman onlar yapmasın ben ödeyeyim kayda geçer kaza bilmemne, bir kaza olduktan sonra ekspertize götürüldügü taktirde zaten neresi boyalı neresi vuruk kırık ortaya cıkıyor. Sonuçta bir kaza ya da herhangi bir negatif durum olmadan bir parça değişmez ya da boyanmaz. Arabayı alcak insan orada mı anlasın yoksa kayda gectigi sekilde fotoğrafları oldugu sekilde mi anlasın?
    Bana sorarsanız kayda gecen hasarlar daha güvenilir geliyor. Adamın ön kaputu değişmiştir ve kayda gecmistir. Bu kayıttaki miktara göre kazanın büyüklügünü tahmin edebilirsin. Ancak kayda gecmeden tamir olan ön kaputta acaba ne kadar büyük bir kaza ya da iyi iscilik yapıldı mı gibi sorular aklıma gelir.
    Edt. Buna ek olarak 3 sene önce aynı olay basıma geldi. Kavşakta beklerken adam aracıma arkadan vurdu. Daha sonra kendisi yaptırmak istedi tanıdığı olduğu için. Ben de kabul ettim. Daha sonra o kadar kötü bir işçilik çıkardı ki renk araç rengine göre mat oldu. Bantı yamuk cekmiş iz kalmış derken 2 3 ay öyle kullandım ama rahatsız oldum. Daha sonra kaskodan yaptırmak zorunda kaldım ve hasarsızlığı bozdurarak kendim daha büyük bir zarara girdim... (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntas -- 17 Mayıs 2019; 11:33:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kazadan ziyede kazanın oluş şekli adamı sinir edecek cinsden. Sonuçta Türkiye de yaşıyoruz bu tür kazalar sıradan. Bize de çamlıca gişelerinde yavaşlarken hıyarın biri arkadan bindirmişti, bizde bagaj kapağı da hasar almıştı. sizdeki sadce tampon çok da kafaya takacak bir durum yok
  • Başlık sakat... "yaya geçidinde arkadan vurdular"

    Konuya gelirsek tam bununla ilgili argoda süper bir söz var... Kedi şeyini görmüş, ne büyük yaram var demiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.