Şimdi Ara

İşyerinin maaşı geç yatırması hakk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar, ben fabrikada calisiyorum. Kalite kontrol sorumlusuyum. Fabrika %100 yurt disi ithalati yapiyor. Musterilerden paralari biraz zor aliyorlar. Bu da bizim maaslarin gec yatmasina sebep oluyor. Bu ayin maasini alamadik hala. 6 aydir durum boyle simdi ihtar cekip tazminatimi alabilir miyim? 4.200 brut ucretim haziran ayinda 3 yilim doluyor.



  • Hocam maaşın geç yatırılması haklı nedenle fesih sebebidir. Ancak geç yatırmadaki zaman aralığı çok fazla değilse yani çok geciktirmiyorsa haklı neden sayılmayabiliyor. Eğer ödenmemiş fazla mesaileriniz ya da ubgt alacağınız yıllık ücretli izinleriniz varsa bunlara da dayanabilirsiniz. siz işten çıkmaya karar verdiyseniz eğer bir avukata danışın ihtarname ile işi bırakın ardından arabuluculuk ve dava süreci işleyecek ama muhakkak bir avukat desteği alın
  • Bir avukata danışın
  • ilginiz için teşekkür ederim. Ayın 17 si itibari ile maaşım yattı ama son 6 aydır sürekli 15-20 arasında yatıyor. Eğer böyle giderse başka işe bakacağım.
  • işçi – işveren arasında başka bir ödeme tarihi belirlenmemişse, ücretini aylık olarak alan işçi için çalışılan ay bittiğinde işçi o ayın ücretine hak kazanmış olur ve en geç bir gün sonra yani takip eden ayın 1’inde ücretin ödenmesi gerekir, işveren ayın 1’inde ödenmesi gereken bu ücreti en fazla ayın 20’sine kadar geciktirebilir.

    bu konu iş kanununda açıkça belirtilmiştir. ayrıca yapılan iş sözleşmesinde (bilmiyorum okudunuz mu ?) bu durum sözleşme ile uzatılabilir tabi bunun yaptırımı da 20 günden sonrası için günlük en yüksek faizden hesaplanarak maaş ödemesi yapılır.

    işten direk çıkarsanız sizin için sıkıntı olabilir. noter üzerinden ihtarname göndermeniz gerekecektir öncelikle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.