Şimdi Ara

#Haddinibilekşisözlük (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
5.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekşide bu başlığı atan kişi ortadan kaybolmuş

    Nasıl forum orası ya. Adam bombayı bırakmış sonra kaçmış ve başlığı kim açtı bilmiyorlar
  • En fazla maaşı öğretmen alması gerekiyor bence. En önemli meslek gelecek nesiller hep öğretmenlerin elinde. Hala kazandıkları paraya laf edebiliyoruz yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenlik mesleğini nasıl içini boşaltırız da kendi koyunlarımızı üretiriz adlı bir çalışmadır Hükümetin yaptığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dreiunddreißig

    Çok kolaysa o zaman buyur sen de öğretmen ol. Kafaya bak Kendi çalışma koşullarımızı nasıl düzeltiriz düşünmek yerine öğretmenlerin koşullarını düşürmeye çalışıyorsunuz ya ne kadar komik duruma düşüyorsunuz. Öğretmenlik gibi mesleği böyle ayaklar altına alıp, değersizleştirenleri de Allah'a havale ediyorum. Sorsan bir de hepiniz modern düşünceli, onu - bunu beğenmeyen tiplersiniz. Ama kafaya bak tam Orta Doğu zihniyeti

    Alıntıları Göster
    Kolaysa sende öğretmen ol saçma bir argüman. Öğretmen olmak zor diye olduktan sonra yatmaları normal mi oluyor yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öğretmenler çok maaş alıyor valla 3600 maaş + 2 binde ekdersi var komşunun tam çıldırmalık. Sorsam cumhuriyetin ilanı ile ilgili tereddüt eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babası öğretmen olan (Muharrem ince 'nin bitirdiği okul ile aynı okul, dönem farkı var sanırım), ve kendimde ücretli öğretmenlik yapmış birisi olarak bende yazayım.

    UZUNCA OLACAK ŞU AZ VAKTİ DEĞERLENDİREYİM YAZARAK.


    30 yıldır görev yapar babam, öğretmenlik fiziksel olarak yıpratmaz, zihinsel olarak yıpratıyor.

    Görev yaptığım sıralarda, sanki 16 set full body antremana girmş gibi yorgun olurdum, bak bedensel değil ,zihinsel yorgunluk.

    üstelik görev yaptığım yer Halk eğitim idi. Nispeten yetişkinlerin geldiği yer.

    peki dersen neden kovuldun
    vukuatlarım;

    -Dersin içinde sürekli Akp borazanlığı yapan ilçe kadın kolları başkanını haşlama,

    -Derse grup halinde geç gelmeyi alışkanlık haline getiren öğrencileri hizaya çekme,

    - Arka tarafta ders dinlemek yerine , kulaklık ile müzik dinleyeni kurstan atma,

    - Küçük bir ilçe olduğundan, "misafir öğrenci" ayağına sevgililerini getirme(kız, erkek aynı oranda) bunun sonucunda halk eğitimi hareme çevirmeleri "iyi niyetim" nedeniyle kabağın benim başıma patlaması.

    -Nihayetinde 15 dakika geç geldim diye hesap sormaya çalışan üstüme yürüyen lanlu lunlu konuşan birisine karşı "V" kayışı koparmam , adamı tartaklamam, elimden zor kurtulup kaçması, aynı sınıfta karısını azarlayıp kurstan atmam, iyice zıvanadan çıkıp kursu hepten kapatmam ile devam eden olaylar silsilesi.

    Müdür arıyor, kardeşlerim ailemde işin içine karışıyor,müdürle uzunca konuşma yapıyoruz.

    Sonradan öğrendik ki herif kaymakam tanıdığıymış, artistliği bu yüzdnemiş çıtlatması yetmiş kaymakam yazı atıp kurstan aldı, mahkemeye intikal falan derken Müdür bey karşı yazıyla görevden alması falan
    Sonra dönem kurs sayısını azalttılar, en sonunda beni hepten kovdular

    Adama öyle bilendim ki bir daha karşıma çıkmadı, öldürecektim ekmeğimle oynamıştı ,kaç yere haber saldım küçücük ilçede kayboldu herif.

    Bu sonbahar kuzenin düğünü varken , adamda davetliymiş göz göze geldik ben bir adamı pataklayacaktım zor tuttum kendimi, sonra herif düğünü terk etti bir dahada görmedim.

    3 yıl görev aldım, değil 150 gün ,300 gün tatilde verseler gık demem. Ulan öyle herifler varki bir 3 yıl daha görev yapsam kesinlikel katil olur hapse girerdim, mahkemedne döndük.

    Kimse kusura bakmasın

    Ekşi sözlüğe gelince
    2004 yılında tanıştım, Antalya'da hatunun yanına gidecem para lazım oldu 190 tl burdan satmıştım 3 yıl kadar önce.

    O platform öteden beri öyle. Sonradan fazladan bozma olayı oldu sadece kullanıcı sayısyla beraber, 2000'li yılların başında net kullanımı azdı, nispeten eğitimli kesimlerdi, haliyle içerik zengindi, kekolar; kelebek 2005 script, zurna msn falan takılırdı genelde.


    Ekşi sözlükte "yazar onaylığı" ve başlık ile imlaya çok önem verdiklerinde kaliteli isimler vardı, çekip çevirdi sözlüğü yıllarca. Hatta öyleki" ekşi sözülük yazarlığı" baya popülerdi çok kız tavladılar sırf ortamlarda "ekşi sözlük yazarıyım "diye abartmıyorum bu konuda ciddiyim .Sonra önce sansüre uğradı sözlük sonra para tatlı geldi . Sonra paranın tatlılığına kapılıp, o katı imla kurallar giriler entry tanım zorunluğu vs hepten kalktı, üstüne algoritma onayı geldi, (bir süre bekle yazar ol sistemi) demirbaş yazarlar yönetim ile kapıştı, tüm girdileri silip sözlüğü terk etti vs derken iyice çöp seviyesine indi.

    Sadece öğretmenlik değil her konuda acımasız eleştiriler var, hele holiganlar her maç başlığında dünya savaşı çıakrtıyorlar zaten. Sözlük yönetimi "nabza göre Şerbet" veriyor ,şimdide momentum bu tarafta olunca "duyarlılık" kasmışlar.


    Doktorlar konusunda açılan başlıkların haddi hesabı yok. , hemen hergün porno başlıkları ile inci'den hallice ekşi artık" her türlü" değere saldırmak normalleşti orada.

    Kısacası az veya çok burası hep böyleydi, hep trolleri vardı, artan internet kullanımı, devletin interneti her eve yaymak için yaptığı teşvikler sonucu evine ekmek almaya parası yetmeyenin veya çok interenti var, cep telefonu , bilgisayarı var artık.

    İnanmayan tarihte gezinsin baksın bakalım başlıklara neler varmış önceleride, daha 2003 yılında 3. yazar dalgasıyla beraber" sözlük çok bozdu yeaa" dyenlerden geçilmiyor.



    Benim atanmaya kapasitem yetmedi, atansamda öğretmenlik mesleğini yapamazdım, ilçedeki tüm bilgisayar öğretmenlerinden çok daha fazla bilgim var, sadece öğretmenlik için" bilmek" yetmiyor "sabır" lazım, varmı peygamber sabrın?

    Kimse caz cuz etmeyecek, oğlum "156156465 haneli IQ sahibiyim" diye ahkam kesiyorsunuz, madem bu öğretmenlik her zaman kebap işti size göre , gir kazan atan
    88 alsan atanıyorsun zaten .Ha tabi mülakatta taş koymazlarsa.

    40 yıl öncede kaldı devlet görevlilerinin ,köy kahvesine gelip" varmı polis olmak isteyen, uzman olmak isteyen?" diye çalışan adam aradığı zamanlar.

    40 yıl önceden kaldı lise mezunu olanın öğretmen olduğu zamanlar. Bizzat ana-babamızın, veya bizim yanlış siyasi tercihlerimiz bizi bu noktaya ,köle konumuna getirdi. 83 milyonluk üretmeyen nufusun ile ekmek kazanmak aslanın midesine inmekten beter.

    Tavsan gibi üreyecen, sonra sana köpek çekenleri baş üstüne gezdirecen sonra bir meslek grubunu kıskanıp ,hasetliğinden" tatili fazla yea" diye yapmadık hakaret kalmayacak yok ya?

    Öğretmen gibi mühendis aynı rahatlığı yaşayamıyorsa, üüretmediğin ülkede muhendis olmandandır.
    Kendine sor bakalım bey baba" ulan ben niye bu denli kötü şartlarda çalışırken , öğretmenlik mesleği rahat , "tatil fazla" diye? örnek gösterip hakkını aradın mı yoksa" salla başını al maaşı" takıldın

    Hak aramaktan korkarsan, sana verilen hak ile yetinirsin.

    Tatavanın anlamı yok, kapasitem yetse bende öğretmen olurdum . Yada sadece bilgisayar bilgilerinin yarıştığı sınav olsa

    "Padişahın 3. kuşak torununun saç rengini" bilmeye kapasitem yetmediğinden olamam, olabiliyorsanız buyrun

    Halep ordaysa arşın burda.

    Öğretmenlerin çalışma saati normal, sen köle olduğun için ,sana anormal geliyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 16 Mayıs 2019; 11:33:16 >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Helal hocam adeta bilezik gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün ve eskiden olduğu gibi Eğitim seviyesi o kadar yerlerde ki bu da öğretmenlerin kalitesizligindendir bana göre istisnalar hariç tabiki de. O kadar kötü ki dersaneye gitmeden Sinav bile kazanilmayacak düzeyde derste gösterilenler öğretilen dersler o kadar kalitesiz ki kendim aldığım eğitimdenden de biliyorum allahtan şu youtube da kaliteli dersane öğretmenleri ders veriyor da çocuklar insanlar rahatça öğreniyor Sinav odaklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PERENAL.

    gözü yiyen eğitim fakültesini bitirir, kpss + eğitim bilimleri + alan sınavından iyi puanlar alır, sözlü mülakatta çuvallamaz, güvenlik soruşturmasından geçer ve asil öğretmenlik sınavlarını kazanır. yiyor mu?

    kimsenin elini tuttuğumuz yok.

    kendi kariyerini ve hayatını planlayamamış ve türkiye’deki sistemi anlayamamış, ailelerinin gözünde birer yarış atı olan insanlar; sadece 3 kuruş fazla maaş almak için gece-gündüz çalışıyorlar ve öfkelerini öğretmenlerden çıkarmaya çalışıyorlar. olan bu.

    öğretmenliğin zorluklarından, güzelliklerinden vs. bahsetmeyeceğim, gerek yok. ama kıskanan, gözü kalan ve bu yüzden aşağılamaya çalışan insanlara da tek bir lafım var. KUDURUN! zamanında çevrenizdeki insanlardan gelecek tepkilerden çekindiğiniz için, ailelerinizin beklentileri olduğu için ve bu yüzden rahat meslek seçemediğiniz için KU-DU-RUN!

    tam tamına yılda 180 gün tatil yapıyoruz. hatta bazı branşların hafta içinde de boş günü olabiliyor. onun yanında staja çıkan öğretmenlerin yine o günü boş sayılabilir. o gün sadece yoklama almakla mükellefler. anlayacağın tatil günümüz mesai günümüzden fazla olabiliyor. eğitim-öğretim zamanında maaşlarımız 4500-5000tl bandına çıkıyor. yaz tatillerinde 4000tl’ye yakın maaş alıyoruz. evet evet hem de o ay sadece güneşlenip denize girdiğimiz halde alıyoruz o parayı. sen o sıcakta harıl harıl çalışıyorsun. kıskanmaya devam et forum köşelerinde. çok komik görünüyorsun. he gözün yerse de baştaki dediklerimi yaparsın. :)
    Hocam tatilinizde gözümüz yok da keşke düzgün bir nesil yetiştirebilseniz de 200 gün tatil yapsanız eğitimin hali ortada malum çok tatil yapmaktan başınıza güneş geçti Gerçi kudurun diyen kafayla iyi iyi yerdeyiz Sizin gibi insanlar 180 gün dahi çalışmasınlar lütfen çocukları zehirlersiniz bu kafayla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: anl_clk

    Hocam tatilinizde gözümüz yok da keşke düzgün bir nesil yetiştirebilseniz de 200 gün tatil yapsanız eğitimin hali ortada malum çok tatil yapmaktan başınıza güneş geçti Gerçi kudurun diyen kafayla iyi iyi yerdeyiz Sizin gibi insanlar 180 gün dahi çalışmasınlar lütfen çocukları zehirlersiniz bu kafayla.

    Alıntıları Göster
    öğretmenlik mesleğini fahişelikle bir tutanlara ana avrat düz gitmediğime şaşırman ve sadece kudurun demekle yetindiğim için sabrımı takdir etmen gerekiyordu.

    ve evet tatilimizde bal gibi gözünüz var. ondan koptu ya bu yaygara. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERENAL. -- 16 Mayıs 2019; 12:7:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Yetiştirdiği nesille, kattığı değerle değil de tatille, yatmayla, boş günlerle kudurtmaya çalışan idealist bir öğretmen(!)
  • Ne boş ne gereksiz bi benzetme. Bir meslek grubuna bu kadar yüklenilmez ki
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.