Şimdi Ara

LPG li araç satışı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arabadaki var olan a marka lpg sistemini, komple(tank dahil) b marka sistemi ile değiştirdim/yeniledim. önceki lpg ruhsata işliydi ve son tüv muyaneyisi 2018 yılında yapılmıştı.
    yeni lpgyi takan servisin dediği, 2020 yılında tüv muayenesine gitmeden 3-4 gün önce lpg servisine gidip gerekli evrakları aldıktan sonra muayeneye gidecekmişim.

    sormak istediğim şu; 2020 deki muayeneden önce arabamı satmak istersem ne olacak. satışa engel teşkil eder mi bu durum? sonuçta ruhsata işli ama sistem değişti.



  • Hocam karayolu trafik kanununa göre üzerinde değişiklik yapılan araç muayeneye gitmek zorundadır. Siz 1 yıl muayene süresinden kazanın diye işlemi sizin muayene tarihine yakın gibi gösterecekler. 1 yıl muayene süresinden kazanmak için böyle bir yola başvurulmasını tavsiye etmem açıkçası.

    Herhangi bir sakıncası olur mu derseniz bu yöntem sıkça tercih ediliyor olmaz ancak legal bir durum değil.
  • Satarsın ancak alacak kişi sıkıntı yaşar, baya bi kulaklarını çınlatır veya yapılması gerekeni söylersiniz. Bu arada boşuna tankı taşımışsınız yazık olmuş...

    Bir lpg tankı sadece bir kere bir araca kayıt ediliyor. Daha önceden başka araçta ise muayeneden kalırsınız.
  • @edgar1899
    anladım ama bir dahaki muayeneyi beklemek durumundayım. sağ olun👍

    @Sadece Sürücü
    hocam sıfır tank takıldı. öncekinin miadı dolmuştu zaten. yanlış bilmiyorsam muayenede de tank ömrü 10 yıl olması lazım. benim ki 9 yıllıktı.
    satma konusunda da o zaman alacak kişiye anlatırım uyarsa alır yoksa olmaz napalım.
  • Niye beklemek zorundasiniz? 276 tl icin degil herhalde?
  • Regülatör ve tank numarasına bakılıyor galiba emin değilim ama satacağınız zaman muayeneye girer, muayenesi yeni diye satarsınız.
  • Yeni yönetmeliğe göre sadece tank seri numarası kontrol ediliyor. Sattığıniz kişi aynı şehirde olursa problem olmaz sizin yerinize gidip projeyi alır. Ancak başka şehire satarsaniz , o tank için ücret karşılığı yeniden proje alınması lazim. ancak bu şekilde muayeneye girilebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.