Şimdi Ara

RİVA arazisi satıldı diyenler buraya!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirtelim. Çeşitli platformlarda Galatasaray'ın Riva arazisini sattığı ve büyük bir gelirden mahrum olduğu konuşulmuştu. Hala daha konuşuluyor. Çünkü bilmiyorsunuz, öğrenmek için de bileni dinlemiyorsunuz. Galatasaray Riva arazisini satmadı. Üst kullanım hakkını Emlak Konut GYO'ya vererek, gelir paylaşımlı proje geliştirmesi konusunda anlaştı.

    Daha basite indirgersek; Sizin bir arsanız var. İnşaat şirketine bu arsayı satarsanız, satın alan şirket o arsaya istediği yapıyı yapar ve size satış parası hariç kuruş vermez.
    Çünkü sattınız. İş bitti.

    Ancak gelir paylaşımlı projelerde arsa sahibi, ihaleye açılan arsasının üzerine yapılan konutların gelirinin yaklaşık % 80'ini kasasına koyar. Galatasaray'ın Emlak Konut ile yaptığı anlaşma bu.
    Proje yapılacak, villalar satılacak. Emlak Konut masrafı düşecek, Kardan % 80 payı Galatasaray'a verecek. Şimdi, az önce Ajansspor'un yayınladığı habere bakalım.
    Haberdeki rakamlar artacaktır. Çünkü o bölgede 3. havalimanı güzergahı olması ve 3. köprü yakınında olması neticesiyle m2 birim fiyatlar sürekli artmaktadır. Galatasaray Dursun Özbek döneminda zaten 540 MTL gibi bir rakam kasasına koymuştu. Denizbank temlikini kaldırmak için vadeli ödemeyi kırdırıp 360 MTL'ye çevirmişti. 761 MTL beklenen gelir bence 850'leri rahat bulacaktır.
    Yani toplamda 1,3 Milyar TL gibi bir rakam yapıyor. FLORYA HARİÇ.

    Haber metni: Emlak Konut GYO'nun açtığı ihaleyle Galatasaray Kulübü'nün Riva arazisindeki konut projesinin yapımını üstlenen ve Düşler Vadisi Riva adıyla projeye eylül ayında başlayan Yılmaz İnşaat, ilk etabın yüzde 30'unu sattı. Toplamda 2,8 milyar TL'lik gelir beklenen Düşler Vadisi Riva projesinin altı yılda tamamlanması hedefleniyor. 1500 adet villa olarak planlanan projenin ilk etabı 509 villadan oluşuyor. 509 villanın yüzde 30'unun satışından Galatasaray'ın kasasına giden rakam yaklaşık 72 milyon TL. Yıl sonuna kadar bu ilk etabın tamamını satmayı planlayan şirket, bu satıştan 1,2 milyar TL'lik gelir hedefliyor. Bu hedef tutarsa ilk etabın satışından Galatasaray Kulübü'ne gidecek para ise 240 milyon TL olacak. Proje tamamlandığında kulüp yaklaşık 761 milyon TL'lik gelir elde edecek.
    Haberin Linki:https://ajansspor.com/haber/rivadan-para-akacak-ilk-etapta-kasaya-giren-miktar-302938#6

    RİVA arazisi satıldı diyenler buraya!
    RİVA arazisi satıldı diyenler buraya!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GialloRosso_ultrAs -- 14 Mayıs 2019; 10:41:27 >







  • Güzel kardeşim biz bu projeyi direk kendimiz yapmak istedik ama SİYASİ HIRSIZLAR kendileri bu pastadan pay almazsak yaptırmayız dedi.Bizim öfkemiz buna.Daha fazla para kazanabilirdik ama resmen haraç kestiler bizden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmperorMan

    Güzel kardeşim biz bu projeyi direk kendimiz yapmak istedik ama SİYASİ HIRSIZLAR kendileri bu pastadan pay almazsak yaptırmayız dedi.Bizim öfkemiz buna.Daha fazla para kazanabilirdik ama resmen haraç kestiler bizden.
    Ona katılıyorum. Ünal Aysal bu arsaya proje geliştirmek için kendi GYO organizasyonunu yapmıştı ama siyasi rant izin vermedi. Ama tepkiler SATILDI diye de gelmişti. Ben onları kastettim. Satış yok yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GialloRosso_ultrAs

    Ona katılıyorum. Ünal Aysal bu arsaya proje geliştirmek için kendi GYO organizasyonunu yapmıştı ama siyasi rant izin vermedi. Ama tepkiler SATILDI diye de gelmişti. Ben onları kastettim. Satış yok yani.

    Alıntıları Göster
    Kardeşim zaten taraftarın tepkisi HIRSIZ PARTİSİNİN bu işten gelir elde etmek için alenen bizim paramızı çalması.Kendine iyi bir Galatasaraylıyım diyipte hala bu adamlara oy veren benim renktaşım değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmperorMan -- 14 Mayıs 2019; 11:23:34 >
  • EmperorMan kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.
  • arkadaşlar satılmış yada üst kullanım hakkı devredilmiş vs teknik terimlere gerek yok halk diline inelim kat karşılığı arsamıza bina yaptırdık laz mütahite olay bu kadar basit. %20 ile anlaştık. tabi bu oranı satış sonrası gelirden nakit olarak alıyoruz. 1.2 milyara satılıyor 0.24 milyar alıyor galatasaray.

    örneği basite daha da indirgeyeyim sene 2008 babam oturduğumuz evin arsasını laz mütahite verdi 12 daire 2 dükkan yapıldı %50 ile anlaştık arsamız cadde üstü büyük bir arsa olduğu için. amcamla ortak olduğumuz içinde bize %25(3 daire) düştü. birinde kendimiz oturuyoruz.

    mütahit kendine düşen daireleri o zamanın parasıyla ortalama 100 bin tl civarı fiyatlarla sattı. biz dairelerimizi satmadık dara düştük 1 sene sonra 120bine sattık birini, şimdi satışa çıkarsak ederi 350bin + 450 bin = 800bin

    mütahitin geliri 6 daire x 100 bin = 600bin tl
    bizim gelir 120 + 350 = 470 bin + 1 daire (~450bin) = 920bin tl

    mütahit ile anlaşmamızı %25 satıştan şeklinde yapsaydık alacağımız şey arsa tapusu üzerine 300bin tl olacaktı.

    sorun tamamen bu galatasaray ın yararına olan bir anlaşma şekli olmadı. %60-70 oranında maliyetle kendimiz bile yapsaydık kar yine fazla olacaktı. ki bu arsadaki yapıları da kampanyalar ile galatasaraylı insanlara satıp bir galatasaray kenti kursak yardım kisvesi altında daha fazla kar yapılırdı.

    not: üstü dolu arsanın tapusu bizim de olsa ileriye dönük herhangi bir karı olmuyor. kat mülkiyet olayı var. satılan her konutta arsa daki oranı da satılmış olur. üst kullanım hakkı sadece inşaatı yapabilmesi için mütahite vekalet vermektir.




  • gelecek rakam yeni tesis ve basketbol salonu maliyetini belki karşılar,tarihi kazık girdiğiyle kaldı
  • aLLge SS kullanıcısına yanıt
    Bir konuda eksiğin var. Arsayı kendimiz yapmış olsaydık emsal proje % 60’lardaydı. Yani arsanın % 60 bölümü konut, kalanı da peyzaj ve yeşil alan olacaktı. Ancak Emlak Konut işe dahil olunca emsal proje payı 89’i geçti. Bu çok büyük bir oran. Ayrıca mevcut şartlarda Galatasaray, inşaatı finanse edemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GialloRosso_ultrAs kullanıcısına yanıt
    bu konuda tamamen haklısın. kurallar ve kanunlar yerine göre nedense esniyor aynı arsayı kendimiz %60 oranında yaparken laz mütahit %90 oranında yapabilmesi akıl alır bir iş değil...

    finanse edilemeyeceği su götürmez bir gerçek fakat göz göre göre de heba etmek yanlış. ben sadece konunun başlığı itibariyle açıklama yaptım satılmış olmasıyla üst kullanım hakkı devri hemen hemen aynı şey bir farkı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.