Şimdi Ara

Laptop Anakart değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim asus x550jk model laptop bozuldu. Garantisi bittiği için 3 tane özel servise gönderdim. Sonuncusu 750 liraya yapılır işlemci arızası var dedi. Neyse bende AliExpress de 820 liraya bende bu modelin anakartını buldum. Ama bendeki işlemci i5 4200h dı AliExpressdeki i7 4710hq. Ben bu anakartı alıp taksam sorun olur mu bios ayarı vs yapmak gerekir mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam aynı model bilgisayarımda anakart kısa devresi sonrası anakart arızası oldu. Anet bilişim diye biryer buldum netten. 680 TL'ye yaptılar. Ama biraz yoğunlar, 10 günü buldu tekrar elime geçmesi. İsterseniz fiyat alabilirsiniz.

    Asıl sorunuza gelince asus servisi arayıp sorsanız daha net cevap verir diye düşünüyorum.
  • golkipir G kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı yere bende gönderdim. Bana bugün işlemcide sorun olduğunu 750 lira tutabileceğini söylediler. Anakartın fiyatının 1000 lira olduğunu söylediler. Ama ben işlemcisi daha iyi olan versiyonu AliExpress de 823 liraya buldum. 600 700 oraya vermektense i7 4710hq olanını AliExpress den almak bence daha mantıklı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam merakımdan soruyorum;

    madem sorun işlemcide neden işlemci değişimi yeterli olmuyor?
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Hocam bu model laptoplar da işlemciler bga denilen yöntemle değiştiriliyor. Bu da zahmetli özel bir cihazla yapılıyor. Yani işlemciyi değiştirmek öyle kolay değil ben açıkcası buradan önce 2 yere daha gönderdim uğraşmasına rağmen yapamadılar. Burası değişince 100 200 felan olsa sorun yok vereceğimde 750 lira ikinci el anakarta vermek istemiyorum. Kaç gün çalışacağı belli değil. Birde 80 lira farkla i5 4200h yerine i7 4710hq almak daha mantıklı geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şimdi anladım. evet ustalık gerektiren bir iş. çoğu cihazın verdiği ekran kartı arızasının benzeri sanırım sizde de işlemci üzerinde oluşmuş. ekran kartı arızasını ısıtma/fırınlama gibi biraz ilkel yollarla çözebilenler var. yorumladığıma göre ise bir ihtimal sizinki de canlanabilir. madem gözden çıkardınız artık kartı denemekten zarar gelmez gibi.

    ikinci eli de yenisi de iyi paraymış yalnız.
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    fırınlama ile olacak gibi değil hocam muhtemelen mosfetlerde yanmış olabilir. Birde başka modellerin anakartlarına baktım ama x550 serisi anlamsız şekilde pahalı geldi bana. 150 dolara 960m 970m felan olan kartlar var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işlemci kısmının tabi biraz daha çetrefilli olması muhtemel. ekran kartı arızasında en azından pc çalışıyor görüntü olmuyor ama az çok ümit veriyor. elbette operasyonu yine zor.

    kolay gelsin, umarım uygun bir şekilde çözersiniz.
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt
    Alan olursa satmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.