Şimdi Ara

Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Kutusundan dizüstünün kendisi ve küçük bir adaptör çıkıyor, mütevazı donanıma mütevazı ve hafif bir adaptör.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 
     
    Kapağı hayli parlak, gövdesi plastik bir yapı. Az biraz esniyor ama çatır çutur ses gelmiyor kasadan, bilek bölgesinde de aynı şekilde. Genel malzeme kalitesi için maliyet odaklı diyebilirim. Kalınlığı, boyutu, ağırlığı itibarıyla el çantasında da taşınabilir.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi'

    Solunda güç girişi ki kablosu açılı, bir RJ-45, HDMI 1.4b, 2 tane 1. jenerasyon USB 3.1 portu ve combo 3.5mm jack var.
    Sağında ise DVD okuyucu ki bunun yerine caddy ile HDD ve SSD takılabilir, USB 2.0 portu ve kart okuyucusu var.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi'

    Kapağın menteşeleri ideale yakın bir dengede, tek elle çok az yalpalıyor ama açılıyor, benim dikkat ettiğim şeylerden biri bu.
    Çiklet klavyede tuşlar hafif kumlu, tutucu ama yine maliyet odaklı olduklarını hissettiriyorlar. Oldukları yerdeki salınımları az, gürültülü değiller, basmaları da kolay, bol bol yazı yazanların hoşuna gidecektir yalnız Türkçe karakterlerdeki font küçük, başlarda gözü rahatsız edebilir. Multimedya tuşları direkt multimedya görevlerini yerine getiriyorlar, F olarak kullanmak isterseniz FN’e ihtiyaç duyuyorsunuz.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    Synaptics sürücülü Touchpad’e ihtiyaç duyarsanız üzebilir, küçük hareketlerde nispeten tepkisiz kalıyor, keskin hareketler yapamıyorsunuz, kliklerin de alt kısımları çok sert, köşelere doğru daha basılabilir haldeler. Özetle bir fare bu dizüstüde makbule geçer.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    15.6 inç 1366x768 çözünürlüğünde SVA LED ekran. Renkler soluk ve derinlikleri zayıf, bir şeyler izlenmesine izlenir ama keyif vermeyebilir, medya tüketmek için değil de günlük kullanım için işinizi görür. Maksimum parlaklığı da kapalı ortamlar için iş görür lakin ekranın potansiyeli en yüksek parlaklık için adaptörünü takmanız gerek. Bakış açısı anlamında renklerde sapma olmaması için açıyı düzgün ayarlamanız gerek. Tepki süresi yüksek, zaten oyun odaklı, oyunlarda akıcı bir görüntü sunma odaklı bir ekran değil.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    Gel gelelim bu dizüstüyü inceleme sebebim Ryzen 3 2200U’ya. 14nm mimarili 2.5GHz’de çalışan ve 3.4GHz’e kadar çıkabilen çift çekirdekli bir CPU. İçinde bir de 1.1GHz’de çalışan 3 grafik çekirdeğine sahip Vega 3 GPU’su var. GPU bellek ihtiyacını RAM’den karşılıyor.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 
     
    İkisi aynı yonga içerisinde ve toplamda 15W TDP değerine sahip. CPU gücü anlamında Intel i5 7200U ile kafa kafaya, GPU tarafında ise Intel HD620’ye göre %30-%40’a kadar daha güçlü, daha yüksek performans gösterdiği oyunlar var. Elimizdeki cihazın fiyatı 2600TL civarında, i5 7200U’lu cihazlar ise 3300TL civarında, yani Fiyat/Performansı çok daha iyi.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    4GB DDR4 2400MHz RAM ve 1TB HDD ile geliyor, istenirse RAM de arttırılabilir ki arttırmanızı tavsiye ederim. DVD sürücüsünün yerine de dediğim gibi caddy ile SSD takılabilir. HDD’nin performansı düşük, 4K testlerinde aldığım skorları gördünüz, onu geçtim sistem yavaş işliyor, bir şeylerin açılması, bitmesi için hep bekliyorsunuz, ufak bir maliyetle ekleyebileceğiniz 128GB’lık bir SSD bile bu dizüstüye nefes aldırır.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    Stereo hoparlör kurulumumuz var, klavyenin üstündeler. Maksimum sesi ortalama düzeyde, detay gücü de öyle, tok seslere değinmeden geçiyor. Dizi film izlerken işinizi görecektir ama müziksever biriyseniz doyurmayacaktır. 3.5mm jack’ı kulakiçi kulaklıklarla, giriş seviyesi kulaküstü kulaklıklarla denedim, maksimum ses ve dinamik aralık anlamında yeterince doyuracaktır.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi' 

    41Wh’lik bir bataryası var. Düşük görünebilir ama mütevazı bir donanım altyapısı var zaten. Dolayısıyla %60 civarı ekran parlaklığı ve kablosuz bir ağa bağlı şekilde internette sörf, mail takibi, bol bol yazı yazan biri olarak yazı, eşlik edecek şekilde YouTube ve Spotify üzerinden video ve müzik tükettim derken 5 saat civarı bir ekran süresi elde edebildim.
     
    Wi-Fi çekim gücü, stabilitesi, bir sorun gözlemlemedim, Bluetooth 4.2 ile geldiğini de ekleyeyim.
     
    Giriş seviyesi Ryzen oyun oynatır mı? 'HP 15 DB0023NT dizüstü incelemesi'

    HP 15 DB0023NT. Model numarası karışık ama net olan bir şey var, en uygun fiyatın hedeflendiği bir dizüstü bu, niye şurası şöyle niye burası böyle derken diyeceğiniz vakit hemen fiyatı akla geliyor, AMD Ryzen 3 2200U ile aslında Intel i5 7200U’lu rakiplerinden daha uygun fiyatlı ve daha performanslı. Aradaki fiyat farkını sisteme ekstra RAM ve SSD eklemek için kullanabilirsiniz ki bence kullanın, bu şekilde günlük performansı yine kendi gibi SSD’siz rakiplerinde de olduğu gibi üzebilir. Özetle, bu dizüstü minimum bütçeyle günlük işler yapabileceğiniz, rakiplerine kıyasla da hafif rekabetçi oyunlarda daha iyi performans alabileceğiniz, segmentinde fiyat/performansı yüksek bir dizüstü olmuş, Ryzen 3 2200U amacına ulaşmış kesinlikle.
     
     







  • Fiyati da giris seviyesinde degil ama :) .

  • celeron fiyatı bekliyorsun ama cpu ve gpu celerondan çok üstün . i57200u bul bakalım bu fiyata

  • Şu AMD laptoplara güzelinden bi 4C/8T sağlam apu yanına da 3200lük bellek koysalar daha çok iş yapar oyun açısından.
  • Kesinlikle fiyat/performans ürünü. Adamlar aynı fiyata celeron ve pentium işlemcili makineler satıyorlar.

  • Asgari ücretin 600lira üzerindeki bir laptop giriş seviyesi olmaz ki.
  • Bu seriyi kullanırken dikkatli olun, 3. Dünya Savaşı çıkabilir. Bu serinin eski bir modelini kullanmış biri olarak eğer şarjı az ise gözümün önünde ikide bir düüt! diye bağırdı. Eğer BIOS menüsüne girersek BIOS menüsüne girme işi korku filmi gibi. ??????????

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Dolares...

  • Şu cihaza 5400 rpm disk takıyorlar ya, hasta ediyorlar adamı. Bari 7200 rpm tak da bir şeye benzesin. Tamam, maliyet odaklı ama 5400 rpm ne arkadaş. Biraz da alacak adamı düşünseler, yıllardır aynı terane. 1300 Paneli anladık, gerçekten fiyatı etkiliyor ama diskten kısma bari arkadaş. Yeni disk alacaksın, oturup klonlayacaksın da ondan sonra ("eh işte" nidası ile) kullanacaksın.

  • Hele 4GB olayı tamamen komedi, 8 yap bari. Sattığın 4GB da adamın elinde kalacak, değer mi?

  • Biz de kuruma HP elitebook 755 g5 aldırdık. Ryzen 7 Pro 2700U var içinde. Grafik performansı entegre grafik için beklentimin ötesinde.

  • Uygun fiyatlı ürün acıkcası hosuma gıttı bu cihaza dvd rom yerıne ssd mevcut hdd yerıne ssd ve m2 portuna ssd takılıp desteklıyorsa16 gb ddr 4 ram dual ddr olarak takıldımı makına ucar gıbı gelıyor bana taboı malıyetler ne olur bılemem ama gelısıme acık bır makına gıbı duruyor

  • Ben de bu modelden var ama ekran full hd ve 128 gb ssd var.HDD yok
    Yani yazıda da belirtildiği gibi eksik yönleri tamamlanmış bir şekilde 2200'e aldım.Full hd ve ssd modellerini internette bulabilirsiniz.

  • 3250 TL'ya işlemci performansında tekli çekirdekte %15, çoklu çekirdekte %80 daha güçlü olan, ekran kartında ise 2 katından daha güçlü olan 2500U APU içeren, 8 GB çift kanal 2666 Mhz Ram ve 256 GB PCI-E M.2 SSD ile gelen, Full HD çözünürlüklü Dell 3585 gerçek fiyat/performans cihazıdır. Bu cihaz anca yetinmektir... Onu incelemiş olmanızı dilerdim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 14 Mayıs 2019; 23:47:2 >
  • HP-AMD = Driver problemleri

    Uzak durulması gereken 2'li dikkat edilmesi gerekiyor.
  • amd ryzen işlemcileri laptoplarda görmek beni sevindirdi.fiyat elbette bu cihaz için daha düşük olabilirdi bence. min 128 gb ssd ve 8 gb ram aşağısında windows 10'dan performans beklemek hayal kırıklığına neden olabilir(özellikle laptoplar için).

  • ram takviyesi için, ram slotunun olduğu yere kolay ulaşabiliyor muyuz, harddisk yerine ssd takmak için, harddisk slotuna kolay ulaşabiliyor muyuz. bi de benim için en önemli unsurlardan biri sıcaklık, ısınması nasıl acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PurposeLess sinan

    ram takviyesi için, ram slotunun olduğu yere kolay ulaşabiliyor muyuz, harddisk yerine ssd takmak için, harddisk slotuna kolay ulaşabiliyor muyuz. bi de benim için en önemli unsurlardan biri sıcaklık, ısınması nasıl acaba?
    Aynı şeyleri ben de merak ediyorum. En önemli yerler incelemede atlanmış. Bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.