Şimdi Ara

Office 365, Spotify Premium ve Amazon Prime'ın toplamından daha fazla aboneye sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, dünyadaki en değerli halka açık şirkettir, ancak müşterilerinin büyük bir kısmı işletme alanında olduğu için hizmetlerinin ölçeğini anlamak zor olabilir. Tam da bu noktada şirketin kıdemli direktörlerinden Tren Griffin'in yaptığı açıklamalar ses getirecek cinsten diyebiliriz.
     

    Office 365'in abone sayıları oldukça çarpıcı

    Griffin'in Twitter hesabından yaptığı açıklamalara göre, 214 milyon abonesi olan bulut tabanlı Office 365, 101 milyon kullanıcılı Amazon Prime ve 107 milyon kullanıcılı Spotify Premium'un toplamından daha fazla, ödeme yapan kullanıcıa sahip. Bu kullanıcıların büyük çoğunluğunun şirket koltuklarında olduğu ifade edilirken, 34.2 milyonunun aylık 10 dolar ödeyen ev kullanıcıları olduğu belirtildi.


    Bu sayıların oldukça etkileyici olduğunu belirten Tren Griffin, son birkaç yıl içinde kalıcı Office lisansı alan kullanıcıların, abonelik sistemine geçmelerinde artış olduğunu da ifade ediyor. Açıklamalara göre bu 214 milyon kullanıcı yılda Microsoft'a ortalama 99 dolar abonelik ücreti ödüyorlar.
      



  • Umarım buradan yola çıkıp neden windows için de aylık para almıyoruz diyen bir yönetici çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 12 Mayıs 2019; 20:42:30 >
  • Office programına şirketlerden,üniversitelere, kamu kuruluşlarına kadar hepsi abone hiçte şaşırmadım bu bilgiye

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Bu mesaj silindi.
    Yıllık 100 dolar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elsa

    Yıllık 100 dolar

    Alıntıları Göster
    Haklısın.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Haklısın. İhtiyaç olan bir kaç kullanıcıyı toplayınca o kadar yapıyordu. Tek kullanıcı için yıllık o fiyatlar.

  • Normaldir.. Devlet kurumları mecburen abone..

  • Şaşırdım desem yalan olur , office programları elimiz ayağımız gibi oldu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Umarım buradan yola çıkıp neden windows için de aylık para almıyoruz diyen bir yönetici çıkmaz.

    O da gelecek. Windows 365 adıyla. Bu yılın başlarında Satya Nadella söylemişti. Subscription Based bir Windows büyük ihtimal Windows 10 un yerini alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ev kullanıcısının oyun oynamayı düşünmüyorsa Windows'a ayrıca para vermesini anlam veremezken ortada LibreOffice gibi veya daha da güzeli Google Docs gibi mükemmel ücretsiz alternatifler varken Office'e para vermesine hiç anlam veremiyorum.

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Bu alternatifler size sadece amatör kullanımda fayda sağlıyor. Üniversite öğrencisi olsanız bile, bakın bu işlerle uğraşarak çalışmayı, para kazanmayı saymıyorum, bahsettiğiniz alternatifleri kullanmanızın imkanı yok. Paşa paşa Microsoft’a dönüyorsunuz, macOS’ta bile pages ve Numbers gibi bahsettiğiniz açık programlara nazaran çok daha iyi alternatifler varken orada bile office kullanımı çok daha yaygın zira uyumluluk ve çoğu yerde destek bulmak çok önemli.

    Bence standart ev kullanıcısı bile Office kullanırsa çok daha rahat eder ancak bu fiyatlarla da mümkün görünmüyor. Microsoft office’in tıpkı android ve ios’te olduğu gibi ücretsiz ancak kırpılmış bir versiyonunu sunsa Windows için mantıklı bir hareket eder. Hiç değilse Windows’un içinde kendiliğinden Word olmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işletmemizde 20 adet bilgisayar var. 1 tane office 2010 programını lisanssız kullandığımız için 20 adet office 365 lisansını zorla sattılar(15 bilgisayar için office 2007 lisansımız var. 4 bilgisayarda office yok. 1 bilgisayarda office 2010 kurulu). Satın almamamız durumunda mahkemeyle tazminatla tehdit edip epey gözümüzü korkuttular. Yahu 1 tane alalım! 1 tane eksik lisans var! Yoookkk olmaz. (Microsoft CAN BEYYYY selam olsun) El mahkum 1 yıllık 20 kullanıcılı ofiice 365 almak zorunda kaldık. Şimdi bu haberden sonra düşünüyorum; bize yaptıkları gibi zorla sattılarsa bu kadar abone olması normal. Resmen mafya gibiler. Tehditle satış yapıyorlar. Ama bu böyle gitmez! Eminim bizim gibi bu işten dili yanan herkes önlemini almıştır. Seneye bu rakamları tekrar yayınlasınlar bakalım, kaç kullanıcı sistemde kalmış! Bu arada office 365 kullanmıyoruz. Eski programlar hayli hayli işimizi görüyor. Söyleyecek çok şey var ama lanet olsun!

  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Üniversite hayatım boyunca grup çalışması daha kolay ve sorunsuz olduğu için tüm arkadaşlarımla beraber her rapor ve sunumumda Google Docs kullandım, birlikte çalışma özellikleri harika bir araç ve ücretsiz olması, lisans derdinin olmaması harika. Katılmıyorum görüşünüze, günümüzde yüzlerce hatta binlerce firma kendi içinde G-Suite kullanıyorlar, Gmail arayüzü Outlook'ları oluyor, Hangouts Skype'ları oluyor, hatta G-Suite'e geçen okullar da duymaya başladım. LibreOffice ise offline, Google Docs da offline kullanılabiliyor, çalışma ortamları için çok güçlü bir alternatif, Office kadar tam bir ürün değil, sohbet, mail arayüzü gibi uygulamaları olmasa da bunlar da çok güçlü ve yine ücretsiz, lisans derdi olmayan Thunderbird gibi programlarla kapatılabilir keza çalışma ortamları ağırlıklı olarak Linux tabanlı sistemler olan firmalarda da bunların sık kullanıldığını biliyorum. Bizim ülkemizde süregelen bir Windows alışkanlığı beraberinde Office alışkanlığını da getiriyor ve firmalar dahil kişiler bile kopamıyorlar nedense. Firmalar için hadi diyelim ki Microsoft'un ürün desteği vb. var sorun çıktığında vakit kaybet istemiyorlar ama yine bireysel kullanıcılar için bunlar sebep değil hatta bahsettiğim açık kaynak veya ücretsiz alternatiflerin daha çok desteği var çünkü herkes erişebiliyor. Uyumluluk konusuna gelecek olursak da dokümanın okunabilmesi için değiştirilebilir formatta dışarı aktarmazsınız zaten PDF gibi dağıtılabilir formatlar tercih edilir ki bunu neredeyse her cihaz açar, diyelim ki düzenlenebilir format istiyorsunuz, LibreOffice Open Document Format'ı kullanır ve bu standart bir formattır Office dahil neredeyse tüm ofis yazılımları bunu açar, ayrıca LibreOffice docx formatında da çıktı verebilir keza Google Docs için de bunlar geçerli. Google Docs'un bir diğer avantajı da program yüklemeye gerek olmadığı için dosyayı göndermek istediğiniz kişiye link atın istediği yerden açsın, programa gerek yok. Microsoft Office ise zorla ISO'ya sokturduğu docx formatını kullanıyor ki bu format standart olsa bile Office standart olmayan birçok şey ekleyerek diğer araçlarda kötü gözükmesine sebep oluyor. Lafın kısası şu, Office standart formata standart olmayan şeyler ekleyerek zaten uyumluluğu ortadan kaldırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.