Şimdi Ara

Format olan bilgisayarı kapadım. Bu bilgisayara herhangi bir hasar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bilgisayarım temiz olsun diye format etmeyi denedim ama %33 de takıldı. Bende güç tuşundan kapattım ve hiç bir değişiklik yapılmadığı yazdı. Sonra bende format etmekten vaz geçtim uğraşmamak için. Ama içime kurt düştü, bu yazılımsal veya fiziksel bir sorun çıkarır mı? Harddisk veya ssd ye zarar vermese bile dosyalar corrupt falan olabilir mi?



  • Hiçbir şey olmaz ama yine de temizinden format atın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY

    Hiçbir şey olmaz ama yine de temizinden format atın derim.
    Çok sağolun hocam. Hiçbirşey olmayacaksa format atmayı düşünmüyorum çünkü bilgisayar geldiğinde içinde sadece güncelleştirmeler bide kullanıcı dosyası vardı. İlerleyen günlerde bir sıkıntı sezersem ona göre format edeceğim.
  • Formatlama sırasında takıldıysa büyük ihtimalle o HDD sorunludur ve bad sector vardır. HDD okuma veya yazma işlemi yaptığı anda kapattıysanız bu bad sector oluşmasına sebep olabilir. HD Tune ile error scan yapabilirsiniz eğer hatalar varsa Dos komut istemi altında chkdsk /f ile basit/hızlı tarama veya chkdsk /f /r ile bad sector tamiri deneyebilirsiniz. chkdsk /f hata bulmayabilir fakat bu hata olmadığı anlamına gelmez o yüzden emin olmak için chkdsk /f /r ile detaylı tarama yapmanız gerekir fakat bu işlem diskin boyutuna göre 3-20 saat sürebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    Formatlama sırasında takıldıysa büyük ihtimalle o HDD sorunludur ve bad sector vardır. HDD okuma veya yazma işlemi yaptığı anda kapattıysanız bu bad sector oluşmasına sebep olabilir. HD Tune ile error scan yapabilirsiniz eğer hatalar varsa Dos komut istemi altında chkdsk /f ile basit/hızlı tarama veya chkdsk /f /r ile bad sector tamiri deneyebilirsiniz. chkdsk /f hata bulmayabilir fakat bu hata olmadığı anlamına gelmez o yüzden emin olmak için chkdsk /f /r ile detaylı tarama yapmanız gerekir fakat bu işlem diskin boyutuna göre 3-20 saat sürebilir.
    İşlem olurken harddisk(d:) boştu ssd(c)de işletim sistemi falan vardı. Boş harddiskte yaşanır mı bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • su_şişesi kullanıcısına yanıt
    Burada önemli olan formatın neden bitirilemediği eğer bu takılma işletim sistemi veya kablo gibi etkenlerden dolayı olmuşsa diskin hasar görme ihtimali düşük fakat normal şartlar altında formatlama işlemi bitmiyorsa bu diskde bad sector veya farklı sorunlar olması ihtimalini yükseltir. Diskin dolu veya boş olması fark etmez bad sector donanım arızasıdır, disk kullanıldıkça oluşma ihtimali artar fakat yeni alınmış disklerdede bad sector oluşması ihtimali vardır. Sonuçta o diski önceki mesajımda bahsettiğim yöntemlerle kontrol etmezseniz risk almış olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.