Şimdi Ara

Ucuz Araba ile Mutlu Olmak- Mercedes w123 240D 1984

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
6.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar tekrar.

    Geçenlerde 2. araba olarak suzuki swift almış ve başlık açmıştım. yaklaşık 4 ay kadar kullanıp aracı aldığım paraya sattım(8300 tl). 1.6 16v olan bu araçla 400 km lik uzun yol da yaptım. 140-150 bandında 3200 -3500 devir bandında yaklaşık 100 tl Lpg tüketti. almayı düşünen arkadaşlar için 10-15 bin bandında parçası bol güzel bir japon aracı. satarken elbette 2 haftalık zor bir süreçten geçtik. 1990 model arabaya boya soranlar. detaylı ekspertiz raporu isteyenler vs. 1000 tl gibi bir zararım olsa da çok daha değerli işimi gördü.

    Suzukimin satışını verdikten sonra birden arkadaşım Mercedes 240 dizel ile geldi. arabaya içim kaynadı ve elinden aldım. Mercedes merakım uzun zamandır vardı ama bir türlü cesaret edememiştim. hele böyle 240 dizel w123 hiç bana göre değil ama benzinli ve düzgün kondisyonda olanları 30-40 bin bandında geziyor malesef.

    Aracı kayseriden aile ziyaretim sırasında aldım. mercedes ustaları kondisyonu açısından 10 üzerinden 6.5 puan verince bana pek laf düşmez diye geçirdim aklımdan.Aslında direksiyonuna bile oturmadan test sürüşü dahi yapmadan aldığım bu araç için masa başında hayırlaştık.

    Aynı gün noter satışından sonra direksiyonuna oturdum. Ya Rabbim sanki gölde tekne ile gidiyorum. Hızlanma yok- ivmelenme yok. Tek bir şey var motor ben bozulmam diye senle konuşuyor. Kaputun altında çatışma var gibi çatır çatır çalışıyor. 60 km bandına çıkınca motorun sesi kesiliyor sonra rahat ve güvenli bir sürüş sunuyor araç. Aracım Kremit kırmızısı. İçi sarı. Sunroof var ve aktif durumda. kaput bagaj ve tavanı orjinal boyası ile duruyor. Motor evi vs. fabrikadan çıktığı gibi duruyor. çürük herhangi bir noktası yok. orjinal olmayan sadece göstergeleri var. ( km saati son sürat 160 olması gerekirken bunda 200 yazıyor yani benzinli olan modelden buna takılmış.)

    Genel bakım yaptırıp orjinal ebatlı lastiklerini sıfırladıktan sonra (880 tl lastikler 195 70 14 + 250 tl yağ ve filtre değişimi) kayseriden ankaraya geldim. yolda 21 lt mazot tükettim. uzun yolda inanılmaz güven veriyor. Benim 2011 corolla felan bunun yanında gerçekten hikaye. Araçta trim sesi yok. Süspansiyondan ses gelmiyor. Viraja girdiği gibi sendelemeden çıkıyor. 4Disk fren var frenleri gerçekten iyi iş yapıyor. Kapı sesi - bagaj sesi o kadar güzel ki inip binerken arabayla gurur duyuyorsun. (mercedescileri anlıyorum şimdi )

    Aracı ilk sabah çalıştığım yerin otoparkına götürdüm. akşama kadar insanlar aracın kimin olduğunu sorup durdu. 10 gündür kullanıyorum 3 defa yolda arabayı satar mısın diye sordular. mahallemde berber felan ben talibim satarsan haber ver diyor. Uzun zamandır bir araba kullanırken bu kadar eğlenmemiştim. eski olduğundan insanlar gayri ihtiyari yol veriyorlar. w123 kullananlar selam veriyorlar felan. Benim gibi araba meraklısı birisi için hoş şeyler bunlar.

    240 dizel motor mercedesin en dayanıklı motorlarından biri. toplamda motor içerisinde 1 metreye yakın kablo var sadece o kadar.. geri kalan herşey mekanik. mazot olarak euro dizel kullanırsam çok sesli çalışıyor. Kırsal mazot bulduğumda motor daHa sessiz ve rahat çalışıyor. (ankarada hala mazot alacak yer bulamadım ) .

    Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Kusurum olduysa kusura bakmayın. Ne kadara aldığımı sormayın lütfen :)

    Sorusu olanlar için yanıt vermeye çalışırım.

    saygılar- selamlar


    Ucuz Araba ile Mutlu Olmak- Mercedes w123 240D 1984Ucuz Araba ile Mutlu Olmak- Mercedes w123 240D 1984Ucuz Araba ile Mutlu Olmak- Mercedes w123 240D 1984



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanKkner -- 13 Mayıs 2019; 21:6:5 >







  • 123 kasa çok keyifli. Salına salına gider. Uzun yolda hiç yormaz. Sağından solundan ses gelmez. Küçük araçların dönemediği yerde tek manevrayla döner. Sizin motor dayanıklı olmakla birlikte biraz güçsüz yakıtı da çok da gündelik kullanmaya uygun değil diye biliyorum.
    Bende 230E vardı. Gidişi yol tutuşu çok güzeldi. Hevesim geçince sattım.
    Keyifle güle güle binin inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keyif adamısın. Tebrikler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cezdim34 C kullanıcısına yanıt
    aynen dediğiniz gibi. güçsüzlüğünden bahsetmemiştim. gerçekten tekne ile gidiyormussun gibi. hızlanma yok. sadece keyif yapmana izin var.

    bakalım belki 230 nasip olur bundan sonra. teşekkürler.
  • Hocam hayırlı olsun aracınız eski bir w114 kullanıcısı olarak neler hissettiğini çok iyi anlıyorum
    Ben de aracı ilk aldığımda nedenini bilmiyorum ama inanılmaz mutlu oluyordum koltuğa oturup direksiyonu tutunca yüzümde bir tebessüm oluyordu araçtan inerken geri dönüp bakıyordum filan
    Kazasız belasız sürüşler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken ben mutlu oldum. Detaylı inceleme yazısı yazarsanız bir süre sonra keyifle zevkle okurum. Hayırlı olsun güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de hayalim eski kasa mercedes almak. güle güle kullanın aracınızı.
  • Hani ss ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski araçla mutlu olmak daha kolay
    Şöyle düşün iyi araba alacaksın 1500 kasko vereceksin moralin bozulacak
    Bakıma servise gideceksin 700 vereceksin.
    Gelecek biri çizecek yada vuracak sinir olacaksın
    Mtv gelecek 600 700 vereceksin nerden aldım bunu diyeceksin.
    Lpg bağlanmayacak petrolle akraba olacaksın vs vs kısacası eski araba iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim kayseriden kolayına temiz düzgün araba çıkmaz amma iyi denk gelmiş size güle güle kullanın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz arabayla gercekten maddi ve manevi acidan cok daha mutlu olabiliyor insan . Kullandigim 2006 model 60 bindeki aracimi satip uzerine 40-50 bin koyup bir arac alayim dedim . Otomatik olsun 100 km de 7-8 litreyi gecmesin ve 2. El temiz , dusuk km li bir araba olsun istedim . Sonra buldugum bir kac araci internette arastirmaya basladim . Bu kadar mi cok kronik sorun olur , bu kadar mi cok hata olur . Ben 13 senelik aracimla daha 1 kere yolda kalmadim . Adamlar daha sifir aracla 500 km yol yapmadan yolda kalmislar , yok efendim 10 binde balatalari bitmis , yok hata vermis falan . Vazgecmek uzereyim cunku arabami satip ustune 40-50 bin koyup yolda kalmayacagina guvenebilecegim bir arac yok gibi neredeyse .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de 115 kasa 200 benzinli var ama artık hakkın rahmetine kavuşmak üzere . Bende 123 dizel düşünüyordum benzinli olanına bindim ama dizel 123 e binmedim. Yol sesi motor sesi çok içine alıyor mu 100 gibi hızlarda. Bide 5 ileri mi sizin araç çünkü 4 ileri 100 den sonra çok bağırmaya başlıyor.uzun yolda kullanmayı düşünüyorum ben arabayı. Biraz da uzun yol tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mekatroniks

    Ucuz arabayla gercekten maddi ve manevi acidan cok daha mutlu olabiliyor insan . Kullandigim 2006 model 60 bindeki aracimi satip uzerine 40-50 bin koyup bir arac alayim dedim . Otomatik olsun 100 km de 7-8 litreyi gecmesin ve 2. El temiz , dusuk km li bir araba olsun istedim . Sonra buldugum bir kac araci internette arastirmaya basladim . Bu kadar mi cok kronik sorun olur , bu kadar mi cok hata olur . Ben 13 senelik aracimla daha 1 kere yolda kalmadim . Adamlar daha sifir aracla 500 km yol yapmadan yolda kalmislar , yok efendim 10 binde balatalari bitmis , yok hata vermis falan . Vazgecmek uzereyim cunku arabami satip ustune 40-50 bin koyup yolda kalmayacagina guvenebilecegim bir arac yok gibi neredeyse .
    mevcut aracınız nedir? baktığınız araç nedir?
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Citroen c3 1.4 benzinli duz vites aracim . Baktigim araclarda citroen cactus , mercedes b serisi gibi genis ve otomatik araclar . Hatta sifir bir kac arabada baktim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Onerebileceginiz max 70-80 bin tl bandinda 2. El otomatik sorunsuz , dusuk kilometreli max 70 bin km de bir arac tavsiyeniz var ise zevkle dinlerim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • osmanenes3 O kullanıcısına yanıt
    uzun yolda gidişi gayet iyi ama yakıtı üzer. kayseri ankara yaptım. 60 dan sonra motor ses kesiliyor. 2400cc dizel 10 litrenin altına zor düşer malum.
  • Hocam w kasa benimde küçüklüğümden beri beğendiğim ileride ikinci bir araç olarak alıp, garaja koymak istediğim ve haftasonları keyif yapmak istediğim bir araç. Şu anda kadjar sahibiyim aracımdan memnunum ama o yılların mercedesleri gerçekten çok güzel hele birde kemik direksiyonsa tadından yenmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski mercedesler güzel ancak bence dizel konusu sıkıntı, turbo beslemesiz eski nesiller dizeller insanı hasta edecek seviyede güçsüz, bu tarz araç düşünenler olabildiğince benzinli modellerle ilgilensin
  • Bu araç gördüğüm en konforlu arabaydı. Arka koltukta döşemenin altında mı içinde mi bi yerlerde yay vardı. Yatak koymuşlar resmen koltuk yerine. Ve o çukurlara girip çıkmalarda nazlı nazlı sessiz sedasız neredeyse sallamadan devam ediyordu. Evet dizel çok bağırıp gitmiyordu, ama o çatır çutur sesler arasında yine de çok konforluydu.

    Camlar manuel, sunroof otomatik. 78 model araçta elektrikli sunroof olması bile bence başlı başına kral ilan edilmesine sebep. Ben de inşallah 190E düşünüyorum ikinci araba olarak, piyasası da var ama önce para biriktirmek lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Hani ss ?
    Forumun lanetinden çekinmiştir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.