Şimdi Ara

Amazon'un sesli asistanından silinen ses kayıtlarının, metin olarak saklandığı ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Akıllı cihazlarla ilgili gün geçtikçe gizlilik endişeleri artmaya başlıyor. Bunun son örneği ise Amazon'un sesli asistanları. Zira kullanıcılar Alexa'da kaydedilen ses dosyalarını silebildiklerini düşünüyorlardı. Ancak Amazon'un bu ses kayıtlarını metin olarak bulut sunucularında tuttuğu ortaya çıktı.

     


    Amazon'un ilk vukuatı değil


    CNET'in haberine göre Amazon'un depoladığı bu kayıtlar silinemiyor ve en azından şu an için silinmesi konusunda bir yaptırım uygulanamıyor. Şirket bu kayıtların dışarıdan erişime kapalı olduğunu iddia etse de, kullanıcılar gizliliklerinin ihlal edildiğini düşünüyorlar. Amazon'un açıklamalarına göre bu kayıtlar makine öğrenimi amacıyla kullanılıyor.


    Bu durum gizlilik konusunda Amazon'un ilk falsosu değil. Bir grup tüketici sağlığı savunucusu, Amazon Echo'nun çocuk sürümünde, ebeveynlerin tüm bilgileri silememesini gündeme taşımıştı. Ebeveyler, çocuklarının cihazdaki kayıtlarını şirketi bizzat arayarak sildirebiliyorlardı. Ancak Amazon bu durumun  Çocukların Çevrimiçi Gizlilik Koruması Yasası'yla uyumlu olduğunu iddia etmişti. Yeni gelişme ise kullanıcıların Amazon'a bakışını biraz daha olumsuza çevirmiş durumda.

      







  • sildiğini düşünenlere acıyorum...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.