Şimdi Ara

Güvenlik Kamera Sistemleri ve Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
3
Favori
5.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Geçenlerde iş yerimize hırsız girdi ve bizde CCTV Kamera Sistemi ve Hırsız Alarm Sistemi ihtiyacımızı Makrotek Güvenlik firmasından karşı... Şaka şaka öyle bir şey yok

    Bu konu üzerinden ihtiyacınız olan Güvenlik Sistemleri hakkında konuşalım,

    Makrotek olarak en doğru ve uygun sistemi tercih edebilmeniz için yardımda bulunacağız. Aklınıza takılan merak ettiğiniz tüm soruları bize sorabilirsiniz, yaptırmak istediğiniz sistem hakkında bize danışabilirsiniz.

    -CCTV KAMERA SİSTEMLERİ

    Kamera Sistemleri günümüzde AHD (Analog HD) ve IP Network (AĞ) Kameraları olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki sistemde benzer bileşenlerden meydana gelmektedir. Bunlar;

    Kamera, Kayıt Cihazı (DVR/NVR), Harddisk, Kablo (CCTV Coaxiel/CAT6). AHD Sistemler için Adaptör, BNC ve Power Jak'ta gereklidir. IP Network kameralar enerjisini POE özelliği olan kayıt cihazından alır, kayıt cihazı POE'li değilse POE özellikli switch kullanılabilir. Ancak kayıt cihazı ve switch POE'li değilse regüleli kamera adaptörü de kullanılabilir.

    Peki Hangi Sistemi Tercih Etmeliyim?

    AHD Kamera Sistemleri IP Kamera Sistemlerine göre daha ekonomiktir. Mevcutta kullanmakta olduğunuz eski Analog kameralarınız varsa altyapısını değiştirmeden (kablolamayı) DVR ve kameralarınızı değiştirerek AHD teknolojisine geçebilirsiniz. Eğer ki IP Kamerayı tercih edecekseniz altyapınız CAT6 kablo ile değiştirileceğinden bu size hem kablo, hemde işçilik açısından ek maliyet getireceği gibi, AHD ve IP Kameralar arasında fiyat olarak da ciddi farklar vardır. Örneğin XXX markasının AHD Kamerası 35 USD ise aynı markanın muadil özellikteki IP Kamerası 90 USD civarıdır.

    Ortak Noktalar;

    Her iki sistemde de görüntüler kayıt cihazı vasıtasıyla bir sabit diske kayıt olur.
    Bu kayıtları ve anlık canlı görüntüyü cep telefonu, tablet ve bilgisayar uygulamaları üzerinden her an izleyebilirsiniz.
    Ortamdaki görüntü ile birlikte seslerin de kayıt altına alınmasını da sağlayabilirsiniz.

    Farklar;

    AHD Kameralar genelde küçük işletmelerin ve ev kullanıcılarının tercih ettiği teknolojidir. Bunun sebebi kurulum maliyetinin ekonomik olması ve aynı çözünürlük değerinde iki teknoloji arasında gözle görülür büyük farkların olmaması. Ancak AVM, Rezidans, Hastane, Okul, İş hanları vs gibi büyük ve çok katlı yerlerde IP Kameraların kullanılması uzun vadede kendini amorti etmektedir. AHD sistemlerde kayıt cihazları (DVR) maksimum 32 adet kamera desteklerken, IP Network sistemlerde yüzlerce kamerayı tek NVR ile kullanabilirsiniz.

    1080P - 1080N Ne Demek Oluyor?

    2 MP bir kamera aldığınızda kayıt cihazınızın da bu çözünürlükte kayıt yapıyor olması gerekir. Yani 1080P anlık görüntü, 1080P kayıt çözünürlüğü olmalıdır. 1080N olarak tabir edilen kayıt cihazları 2 MP kamerayı mobil uygulama ve monitör üzerinde anlık canlı görüntüyü 1080P olarak gösterir ancak geçmişe dönük izlerken 1080N (960x1080) olarak gösterir. 1080N kayıt cihazları, 1080P olanlara göre daha ucuz olması ve 2 MP kameraları destekliyor olmasından dolayı satıcılar tarafından çok tercih edilmektedir.

    Dahua SMARTPSS yazılımı üzerinden alınmış 1080P ve 1080N kayıt cihazlarına ait görüntüyü inceleyebilirsiniz.

    Güvenlik Kamera Sistemleri ve Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler Güvenlik Kamera Sistemleri ve Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    1080N kayıt cihazı görüldüğü gibi görüntüyü sağdan ve soldan kırpıyor. İsterseniz orijinal boyutu ekrana sığdırabilirsiniz, ancak bu sefer de görüntünün kalitesi daha kötü oluyor.

    5 MP Kamera Olayının Perde Arkası...

    Son zamanlarda çokça yayılan ve özellikle e-ticaret siteleri üzerinden paket sistem olarak satılan kameralarda 5 MP yazılmakta. Aslında bu kameralar gerçekten 5 MP değil, lensinin üzerinde 5 MP yazmaktadır. Kayıt cihazları ise yazılımla bazı kelime oyunları ile 5 MP gibi görünmekte. Oysa kayıt cihazından yedek alınıp bilgisayarda gerçek ham görüntüler incelendiğinde videoların 1080N yani 960x1080 olduğu görülmektedir.

    Gerçekten 5 MP olan kameralar elbette var ancak fiyatları haliyle oldukça yüksek. Yukarıda 1080P-1080N farkında belirttiğimiz gibi gerçek 5 MP çözünürlükte bir kamera aldığınızda, kayıt cihazınız 5 MP çözünürlükte kayıt yapıyor olmalıdır.


    -HIRSIZ ALARM SİSTEMLERİ

    Hırsız Alarm Sistemleri genel itibariyle aşağıdaki parçalardan meydana gelir.
    Ana Panel: Sistemin ana merkezidir.
    Keypad (Tuş Takımı) : Alarmı aktif/deaktif etmek için kullanılan tuştakımıdır.
    PIR Dedektör (Hareket Sensörü) : Alarm devrede iken PIR'ın görüş mesafesinde her hangi bir hareket olması halinde Alarm Sisteminiz çalışır.
    Manyetik Kontak : Alarm devrede iken manyetik kontak takılı olan kapı veya pencere izinsiz açılırsa Alarm Sisteminiz çalışır.
    Akü : Elektrik kesintilerine karşı sistemin çalışmasını sağlar. Akünün en fazla iki yılda bir değiştirilmesi tavsiye edilir.
    Siren : Alarm Sistemi çalıştığında sesli ışıklı uyarı veren cihazdır.
    Trafo : 220V elektriği Alarm Sisteminin çalışması gereken voltaja düşürür.
    Kablosuz Alıcı Modül : Bazı markalarda ana panelde dahili olarak kablosuz dedektörler desteklenmez. Kablosuz dedektör ekleyebilmek için kablosuz alıcı modül kullanılır.
    TCP / IP / LAN Modülü : Ana paneli internete bağlamak için gerekli olan modüldür. Bazı panellerde dahili olarak bulunurken bazılarında opsiyoneldir.
    Sim Kart / GSM Modülü : Haberleşme için kullanılır. En güvenilir haberleşme türü Sim Kart kullanmaktır. Elektrik ya da internet kesintisi olsa bile sistem Sim Kart üzerinden her zaman haberleşme yapılmasına imkan verir.
    Duman, Gaz, Isı, Darbe, Su basma, Titreşim vs gibi çeşitli dedektörler de vardır.

    Alarm sistemlerinin tamamı aynı mantıkla çalışır, bir çoğunun parçaları markaları farklı olsa bile bir biri ile uyumlu ürünleri vardır. Alarm sistemlerinin fiyatları kullanılacak yerde ki PIR ve manyetik kontak sayısına göre değişkenlik gösterir. Buradaki bir diğer kıstas dedektörler kablolu mu, yoksa kablosuz mu olacak? Kablosuz alarm sistemleri, kablolulara göre daha pahalıdır. Örneğin iyi bir markanın kablolu bir PIR dedektörü 20 USD iken, aynı markada kablosuz PIR dedektör 60 USD civarıdır. Kablosuz dedektörler pil ile çalıştığından ortalama 2 yıl gibi bir sürede pilleri de bitecektir.

    Alarm sistemlerinin haber verebilmesi için kurulduğu yerde mutlaka sabit telefon hattı olmalıdır. Eskiden beri süre gelen ve sektörce bilinen tüm markalar sabit telefon hattıyla çalışır. Sabit telefon hattı olmayan yerlerde Ana Panele GSM Modülü takılır bu opsiyonel bir üründür ve markaya göre fiyatı değişkenlik gösterir. Bu modüle SİM Kart takılır ve haberleşme sim kart üzerinden gerçekleşir, ancak sim kart için her ay fatura ödemeniz gerekecektir. Günümüzde internet tabanlı çalışan akıllı hırsız alarm sistemleri de yaygınlaşmaktadır. İnternet tabanlı çalışan hırsız alarm sistemleri sayesinde sistemler akıllı hale geldiği için cep telefonunuzdan mobil uygulama sayesinde alarm sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

    Dilerseniz Alarm Kontrol Merkezi hizmeti alarak sinyallerinizin bir kontrol merkezi tarafından izlenmesini ve olası bir alarm sonrası gerekli aksiyonların alınmasını sağlayabilirsiniz. Alarm kontrol merkezi hizmeti firmalara göre değişkenlik göstermekle birlikte aylık 30 - 150 TL aralığında değişmektedir.


    -YANGIN ALGILAMA ve İHBAR SİSTEMLERİ

    Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri, yangının henüz daha ilk safhasında ciddi hasarlar meydana gelmeden çeşitli dedektörler sayesinde durumun algılanıp, kullanıcıları olaydan haberdar etmeye yarayan sistemlerin genel adıdır. Bir tesis içerisinde kullanılması gereken tüm zayıf akım sistemlerinin belki de en önemlisi yangın algılama ve ihbar sistemleridir.


    Yangın algılama ve ihbar sistemleri temel olarak şu bileşenlerden oluşur;


    Ortamdaki yangın durumunu henüz başlangıç aşamasında iken algılayabilecek dedektörler (optik duman dedektörü, ısı dedektörü, kombine dedektör, gaz dedektörü, ışın tipi dedektör vb.),
    Yangın durumunun gözle görülmesi durumunda insanların el ile ihbar sistemini aktif etmesine imkân veren yangın butonları,
    Alarm durumunda sesli ve görsel bir şekilde insanların uyarılmasını sağlayan siren ve flaşörler,
    Yangın durumunda farklı bir sistem ile etkileşime geçmek ve bu sistemleri çalıştırmak ya da durdurmak için kullanılan I/O (giriş / çıkış) modülleri,
    Tüm bu sistemi kontrol eden ve yöneten ana kontrol panelleri.

    Yangın algılama sistemleri, çalışma şekli ve fonksiyonelliği açısından Adresli Yangın Algılama İhbar Sistemleri ve Konvansiyonel Yangın Algılama İhbar Sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

    Adresli Yangın İhbar Sistemleri; özellikle orta ve büyük tipte işletme veya yapılar için, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek için kullanılır. Bu tip büyük boyutlardaki yapılarda, yangının hangi dedektör veya detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde belirlemek ve buna uygun aksiyon almak hayati önem taşır. Adresli yangın alarm sistemlerinin en temel özelliği; sistemde kullanılan tüm bileşenlerin her birinin özel bir adrese sahip olması ve ana kontrol paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır. Bu sayede sistemde tüm dedektörlerin anlık durumu ile ilgili bilgi alınabilir. Fonksiyonellik açısından da adresli yangın alarm sistemleri, konvansiyonel ürünlere göre çok daha esnektir ve farklı senaryolar ile sistem tasarlamaya imkân verir. Ancak maliyet olarak Konvansiyonel sistemlere göre daha pahalıdır.


    Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemleri; adresli sistemler kadar esnek bir projelendirme imkanına sahip olmasalar da hem uygun maliyetleri hem de kolay kurulum ve kullanımları sayesinde özellikle daha ufak yapılarda tercih edilmektedir. Sistem dedektör bazında değil bölge (zone) bazında uyarı verir.


    -PDKS PERSONEL DEVAM KONTROL SİSTEMİ
    PDKS kelime anlamı olarak Personel Devam Kontrol Sistemi'dir. Personelin işe giriş çıkış zamanlarının kayıt altına alınması ve bu kayıtlara dayanılarak personelin devam durumu, fazla mesai, vardiya zamanları, şirket içindeki belirli alanlara erişim izinleri, maaş hesaplanması gibi raporların program üzerinden hesaplanmasıdır

    PDKS Sistemi iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar:
    1- Personelin giriş çıkış bilgilerinin alınacağı veri giriş terminalleri.
    2- PDKS - Personel Devam Kontrol Yazılımı.

    1- PDKS Cihazları:
    Personelin İşe giriş çıkış zamanlarının kayıt altına alınması ve bu verilerin yazılıma aktarılmasını sağlayan cihazlardır. Cihazlarımız Parmak İzi Okuyucular, Yüz Tanıma Cihazları ve Personel Kart Okuma cihazlarıdır.Firmanın ihtiyaçlarına özel olarak bu cihaz opsiyonlarından en doğru olanın seçilmesi gerekmektedir. Cihazlar veri giriş yolu olması sebebiyle yüksek hassasiyete sahiptir.

    2 - PDKS Programı:
    Personel işe giriş yada çıkışında personel kartını yada parmak izini PDKS cihazlarına okuttukları tarih ve zaman cihaz tarafından kayıt altına alınır. Personelin Sicil ID'si ile birlikte okutma zamanı cihazlardan PDKS programına aktarılır. PDKS programı gelen bu zaman etiketleri sayesinde personele ait geç gelme, fazla mesai, vardiya değişimleri, izin zamanları, puantaj, devamsızlık durumu gibi verileri işleyerek aylık maaş hakedişini yada elamanların performansını raporlayan bir yazılımdır. Burada önemli olan cihazlardan gelen verilerin olabildiğince doğru olmasıdır, gelen verinin doğru olması sonucunda yazılım üzerinde firmaya özel olarak istenilen şekilde yazılımsal değişiklikler, kurallar ve rapolar hazırlanabilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makrotek -- 7 Kasım 2020; 11:45:35 >







  • İyi günler. 8 kameralı bir sistem lazım. N11 deki fiyatlar ile yerel firmalardan aldığım fiyatlar arasında aşırı fark var. 16 lı kayıt cihazı 8 kamera (3 dış 5 iç) kaliteli bir sistem öneriniz var mı? Burada montaj yapacak arkadaş var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenahiz

    İyi günler. 8 kameralı bir sistem lazım. N11 deki fiyatlar ile yerel firmalardan aldığım fiyatlar arasında aşırı fark var. 16 lı kayıt cihazı 8 kamera (3 dış 5 iç) kaliteli bir sistem öneriniz var mı? Burada montaj yapacak arkadaş var.
    Merhaba bey efendi,

    Öncelikle N11/GG gibi online alışveriş sitelerinde ürün satışı gerçekleştiren firmaların, satış sonrası 2 yıl ücretsiz ürün, servis ve montaj hatalarına karşı işçilik garantisi vermedikleri ve işlek bir yerde dükkan kirası, eleman giderleri, montaj ekibi masrafları, araç yakıt giderleri vs gibi gider kalemleri daha düşük olduğundan, hatta ellerinde stoklu ürün bulundurmayıp satışın gerçekleşmesi halinde bu ürünleri direkt olarak distribütör bayii aracılığıyla son kullanıcıya ulaştırmasından dolayı Güvenlik Firmaları ile internet satışı arasında fark oluşmaktadır.

    İnternetten ürünü alıp montajını kendiniz yapmanız veya birine yaptırdığınız takdirde ürünlerinizin yasal garantisi vardır ancak arıza durumunda bu arızayı siz tespit edip, üretici veya distribütör firmaya ulaştırıp, ürün tamir edildikten sonra alıp yerine montajını yapmanız gerekmektedir. Güvenlik firmasından ürün ve montaj dahil olarak ihtiyacınızı giderdiğiniz takdirde sadece ürün değil aynı zamanda bir hizmette satın almaktasınız bunu unutmayın.

    Ayırca bir diğer husus (burası çokomelli) internette satılan paket sistemlerin hemen hemen hepsi çer çöp ürün olarak tabir edilen Çin'den getirilip üzerine etiket basılarak 2-3-5 MP yazılan ürünlerdir. Oysa bu ürünlerin gerçek çözünürlüğü 1 MP veya 1.3 MP değere sahiptir. Yanlarında verilen kayıt cihazları 1080N olmakla birlikte, bu kayıt cihazlarının kayıt çözünürlüğü 960x1080'dir yani FullHD 1920x1080 çözünürlüğün yarısına eşdeğerdir.

    Kamera sistemi alırken dikkat etmeniz gereken unsurlar kameranız kaç MP ise kayıt cihazınız da bu çözünürlükte kayıt yapıyor olmalıdır.
    1080N kayıt cihazları 2 MP 1080P görüntüyü anlık olarak canlı da izletir ancak kaydı 1080N yani 960x1080 olarak yapar.

    Aldığınız harddiskin güvenlik sistemleri için üretilmiş serilerden olmasına dikkat ediniz.

    Harddisk'in Refurbished (Yenilenmiş tamir görmüş) olmadığından emin olun.

    CCTV Kablonun 0.50 MM bakır olmasında yarar vardır. Ucuz ürünlerde 0.22 MM alaşım kablo verilir.

    Yanında verilen adaptör kamera başına 2 amper akım verebilmelidir.




  • Hocam, okulumuz için 18 kameralı kaliteli bir sistem kurmak istiyoruz. Bütçemiz 10 tl civarı. Önerebileceğiniz bir marka var mı? Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ado102

    Hocam, okulumuz için 18 kameralı kaliteli bir sistem kurmak istiyoruz. Bütçemiz 10 tl civarı. Önerebileceğiniz bir marka var mı? Teşekkürler
    Merhaba sevgili hocam,

    Profilinizde konumunuz Balıkesir olarak görünmekte, eğer orada görev yapmakta iseniz seve seve yardımcı olmak isterim çünkü bende Balıkesir'liyim

    Hemşehriciliği bırakacak olursak nerede olursanız olun elbette ki yardımcı oluruz. Ancak markadan ziyade öncelikle ihtiyaç nedir ve ne istenmektedir bunu bilmemiz gerekiyor, daha sonra bütçeye göre marka seçimini yaparız. Sektörce bilinen ve kullanan iyi markalar Dahua, Hikvision, HiLook, UNV, Tiandy, Wisenet vs. Öncelikle okulunuzda mevcutta kamera var mı? Yoksa keşif yapıldı mı acaba?

    Mesai saatleri içerisinde bizi arayıp detaylı bir bilgi alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makrotek

    Merhaba sevgili hocam,

    Profilinizde konumunuz Balıkesir olarak görünmekte, eğer orada görev yapmakta iseniz seve seve yardımcı olmak isterim çünkü bende Balıkesir'liyim

    Hemşehriciliği bırakacak olursak nerede olursanız olun elbette ki yardımcı oluruz. Ancak markadan ziyade öncelikle ihtiyaç nedir ve ne istenmektedir bunu bilmemiz gerekiyor, daha sonra bütçeye göre marka seçimini yaparız. Sektörce bilinen ve kullanan iyi markalar Dahua, Hikvision, HiLook, UNV, Tiandy, Wisenet vs. Öncelikle okulunuzda mevcutta kamera var mı? Yoksa keşif yapıldı mı acaba?

    Mesai saatleri içerisinde bizi arayıp detaylı bir bilgi alabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Okul Balıkesir'de. Hafif düzey zihinsel engelli okulu. Gün içerisinde whatsapptan yazacağım size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar bizim fabrikaya 8 kameralı bir güvenlik sistemi kuruluyken HDD değişikliği ve kameranın kaydetmemesi gibi durumlardan dolayı sistemi söküp taktım fakat şuan telefonla veya bilgisayardan nasıl kameralara bağlanacağımı bilmiyorum direk tv ekranına bağlantı yapıp ordan görüntülere ulaşabiliyorum ama.
    kullandığım cihaz redline rl 200 h diye birşey. ben şimdi tüm kurulumu yaptıkdan sonra nasıl bir yol izlemem lazım acaba ?
    cihaza internet gidip gitmediğini nasıl anlarım
    cihaza port tanımlama yapmam lazımmış galiba onu nasıl yaparım ve başka neler yapmam lazım yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. sistemin ağ bölümüne ulaşınca çıkan ekranı fotoğrafladım başkalarının görmesinin sakıncası olacak bilgiler varmı bilmiyorum ama görüntüyü paylaşırsam daha sağlıklı bir yol gösterebilirsiniz diye düşünüyorum saygılarımla :)

    Güvenlik Kamera Sistemleri ve Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun15 -- 23 Mayıs 2019; 0:40:16 >




  • kuzgun15 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Kayıt cihazınızdan daha önce hiç kullanmadık bu sebeple arayüzü nasıldır bilemiyoruz. Redline bildiğimiz kadarıyla uydu markasıydı ancak fotoğraftan anlaşıldığı gibi kayıt cihazlarını Beylerbeyi firmasından temin etmiş. Beylerbeyi Güvenlik ile irtibata geçip destek alabilirsiniz yazılımları muhtemelen aynıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellenmiştir. Her türlü soru ve görüşünüzü belirtebilirsiniz. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. İyi forumlar herkese...

  • Selam, iş yerimizde kullandığımız neutron marka 6 adet ahd kamera 4-5 gündür geceleri siyah gösteriyor bir anlam veremedik. Ne olmuş olabilir? Servis aradık gelip bakmak için 150 TL istediler +arızaya göre çıkacak ücret. Bize çok pahalı geldi ne olduğunu bilmeden 150 TL vermek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aşksızprens_17

    Selam, iş yerimizde kullandığımız neutron marka 6 adet ahd kamera 4-5 gündür geceleri siyah gösteriyor bir anlam veremedik. Ne olmuş olabilir? Servis aradık gelip bakmak için 150 TL istediler +arızaya göre çıkacak ücret. Bize çok pahalı geldi ne olduğunu bilmeden 150 TL vermek.

    Merhaba Halil bey, öncelikle arızanız kameralardan veya kayıt cihazından kaynaklı değil gibi duruyor. Muhtemelen kameraları besleyen adaptörünüz sıkıntılı. 6 kamera için 12A adaptör gerekli ancak 10A da yeterli olur. Kaç amper adaptör kullanılmış bakıp dönüş sağlayabilir misiniz?


    Diğer konu 150 TL servis ücreti bizim sektör için normal sayılır. Servis ücretleri firma ve adrese göre 100-200 TL arasında değişmektedir. Bu sebeple sistem alırken 2 yıl boyunca ücretsiz servis ve işçilik garantisi olan firmaları tercih etmekte fayda var.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makrotek

    Merhaba Halil bey, öncelikle arızanız kameralardan veya kayıt cihazından kaynaklı değil gibi duruyor. Muhtemelen kameraları besleyen adaptörünüz sıkıntılı. 6 kamera için 12A adaptör gerekli ancak 10A da yeterli olur. Kaç amper adaptör kullanılmış bakıp dönüş sağlayabilir misiniz?


    Diğer konu 150 TL servis ücreti bizim sektör için normal sayılır. Servis ücretleri firma ve adrese göre 100-200 TL arasında değişmektedir. Bu sebeple sistem alırken 2 yıl boyunca ücretsiz servis ve işçilik garantisi olan firmaları tercih etmekte fayda var.



    Alıntıları Göster

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Adaptöre baktım 12V 5A yazıyor dediğiniz değerin altında kalıyor ancak şimdiye kadar sıkıntısı yoktu çalışıyordu? Sistemi yaptıralı 6 ay kadar oldu...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aşksızprens_17

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Adaptöre baktım 12V 5A yazıyor dediğiniz değerin altında kalıyor ancak şimdiye kadar sıkıntısı yoktu çalışıyordu? Sistemi yaptıralı 6 ay kadar oldu...



    Alıntıları Göster

    Adaptör akım yetersizliği sebebiyle zorlanmış. Eğer ileride daha fazla kamera eklenme ihtimali varsa 15A, yoksa 10A bir adaptör yeterli olur. Kendiniz alıp değiştirebilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makrotek

    Adaptör akım yetersizliği sebebiyle zorlanmış. Eğer ileride daha fazla kamera eklenme ihtimali varsa 15A, yoksa 10A bir adaptör yeterli olur. Kendiniz alıp değiştirebilirsiniz.



    Alıntıları Göster

    Hocam allah razı olsun sizden. 12V 16,6A bir adaptör alıp taktık kameralar düzeldi. Sistemi satın aldığımız kişi ile görüştük ücretsiz servis hizmetlerinin olmadığını zaten ürünleri çok uyguna aldığımızı vs söyledi. Tekrardan çok teşekkürler iyi çalışmalar...


    Selametle.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aşksızprens_17

    Hocam allah razı olsun sizden. 12V 16,6A bir adaptör alıp taktık kameralar düzeldi. Sistemi satın aldığımız kişi ile görüştük ücretsiz servis hizmetlerinin olmadığını zaten ürünleri çok uyguna aldığımızı vs söyledi. Tekrardan çok teşekkürler iyi çalışmalar...


    Selametle.



    Alıntıları Göster

    Rica ederim ne demek, iyi günler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar 12v 5a adaptorum ve 2 adet kameram var. Dome olan apartman icinde. Apartmanda isik yandigi zaman ve hareket oldugu zaman kamera gece modundan gunduze bazen geciyor bazen gecmiyor sebebi ne olabilir?

    Ledler yanip sonuyor yani gorevini yapiyor. Kamera icerisinden ledler sonunce ve yaninca ses geliyor acma kapama yapiyor yani.

    Kablolari kontrol ettim.
    Ayarlari eski haline getirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt

    Merhaba, adaptörünüz yeterli ancak kameranızın bakış açısı yanlış olabilir ya da ır cut sensörü arızalı olabilir. Bu sensörü elinizle kapatıp kontrol edin gündüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makrotek

    Merhaba, adaptörünüz yeterli ancak kameranızın bakış açısı yanlış olabilir ya da ır cut sensörü arızalı olabilir. Bu sensörü elinizle kapatıp kontrol edin gündüz.

    Elle kapatiyorum gece moduna geciyor elimi cekiyorum gunduz moduna geciyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

    Elle kapatiyorum gece moduna geciyor elimi cekiyorum gunduz moduna geciyor.

    Alıntıları Göster

    Işık yandığında kararsız kalıyor kamera, ışık yetersiz zayıf geliyor olabilir. Gündüz aydınlıkta sorun yoksa, ortam kararınca gece moduna geçiyorsa sorun yok.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.