Şimdi Ara

Türk oyun sektöründe başarı hikayesi | VLMedia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'nin katkıları ile hazırladığımız yeni video serimizde Türkiye'nin 1 Milyar doları aşan yazılım ihracatında önemli bir yere sahip olan Türk Oyun Geliştiricilerini ekranlara getiriyor, başarı hikayelerini dinliyoruz.
     
    Bu videomuzda gelirinin %95'ini Türkiye dışındaki kullanıcılardan elde eden VLMedia, şirketin gelişim hikayesini ve oyunlarını anlatıyor.



  • Ekonomi bilmeyen adamlar yorum yapınca böyle oluyor. Dünyanın en büyük oyun şirketleri Tencent, Blizzard, Activision, Ubisoft, EA, Epic Games harıl harıl mobil oyun yapıyor, mobil dünyaya yatırım yapıyor. Bu kendini bilmez de ülkemizde milyarlarca dolar potansiyel ihracat yapacak firmaları mobil oyun yapıyor diye eleştiriyor. Bu gün de utandık.
    İlk videoya girişte mesut çevik diyorki insanlar türkiyede oyun geliştirilmiyor sanıyor .BendeŞaşırdım sandım ki pc de yada oyun konsolunda oyun geliştiriyorlar . hemen ardından Telefon mobil oyun sektöründe olduklarını duyunca hemen videoyu kapattım . Kısaca türkiyede oyun hala geliştirilmiyor . Siz mobili oyundan sayıyorsanız ona bişey diyemem . Oyun dedinmi benim aklıma playstation Xbox pc geliyor telefon gelmiyor.
  • İlk videoya girişte mesut çevik diyorki insanlar türkiyede oyun geliştirilmiyor sanıyor .BendeŞaşırdım sandım ki pc de yada oyun konsolunda oyun geliştiriyorlar . hemen ardından Telefon mobil oyun sektöründe olduklarını duyunca hemen videoyu kapattım . Kısaca türkiyede oyun hala geliştirilmiyor . Siz mobili oyundan sayıyorsanız ona bişey diyemem . Oyun dedinmi benim aklıma playstation Xbox pc geliyor telefon gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 6 Mayıs 2019; 17:31:25 >
  • sayfa yüklendiğinde şu videonun hemen oynamaya başlamasını devre dışı bırakamıyor muyuz?
  • Senin üç kuruşluk aklına hangi oyun türünün geldiğinin ne önemi var? Adamlar hakkıyla parasını kazanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Oyun mobile kayıyor. para kazanıyorsan bebelere oyun yapmanın nesi kötü. 1 Milyarı doları aşan yazılım ihracatında sadece mobil oyun olduğunu sanmıyorum. video serisinde PC oyunlarını muhtemelen göreceğiz her şeyi küçümseyen tipleri görmeye alışığız.

  • Adam ekmegini kazaniyor, degil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_devil33

    İlk videoya girişte mesut çevik diyorki insanlar türkiyede oyun geliştirilmiyor sanıyor .BendeŞaşırdım sandım ki pc de yada oyun konsolunda oyun geliştiriyorlar . hemen ardından Telefon mobil oyun sektöründe olduklarını duyunca hemen videoyu kapattım . Kısaca türkiyede oyun hala geliştirilmiyor . Siz mobili oyundan sayıyorsanız ona bişey diyemem . Oyun dedinmi benim aklıma playstation Xbox pc geliyor telefon gelmiyor.
    hayatımda bu kadar cahilce bi yorum görmedim.
  • Linkleri göremiyoruz ;)
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    haklısın ama sonuç olarak parayı kıracak oyunu geliştirmişler milli sermayeye katkı olduğu sürece sorun yok bence Candy Crush adlı oyunda pek güzel değil ancak herkese hitap ettiğinden iyi para götürdüler bf5 bile o kadar para götürememiştir çünkü herkese hitap etmiyor
  • Mobil oyunlardan iyi para kazanılıyor. Ben de mobil oyunculuğu sevmiyorum ama bu yönde gelişim olması bile güzel bir şeydir.

  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Ekonomi bilmeyen adamlar yorum yapınca böyle oluyor. Dünyanın en büyük oyun şirketleri Tencent, Blizzard, Activision, Ubisoft, EA, Epic Games harıl harıl mobil oyun yapıyor, mobil dünyaya yatırım yapıyor. Bu kendini bilmez de ülkemizde milyarlarca dolar potansiyel ihracat yapacak firmaları mobil oyun yapıyor diye eleştiriyor. Bu gün de utandık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur79 -- 6 Mayıs 2019; 18:30:3 >
  • Bu büyük bir başarıdır aynı şekilde peek games var ama benim için önemli olan teknoloji olarak crytek dozajında "Türkiye" menşeili, Türkçe içerik çıkaran, Türkiyede de ucuza satan oyun yapım firmalarının olması. Kaliteli içerek üreten Çizgi film firmalarımız var, Filmlere kaliteli cgi üretebilen insanlar var, reklam dizi film sektörü iyi oyun sektörü de sadece mobille sınırlı kalmadan bu dozajda iyi olabilir.
  • En azından mining yapıp ülkeye döviz getirmiyormuş. Öyle yapıp cari açığı kapatanlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güldürmeyin adamı maaşsız çalışan 6 kişi birbirlerine kenetlenmişler birşeyler yapmaya çalışıyorlar, 1milyar$ olsa olsa sektörün tamamıdır yani sony felanda var işinde, sen 1milyar$ cirolu şirket iş yapıyor olsa idin tüm tr bilirdi bakınız trendyol yazılım gurubu vs, 1milyar$ ciro yapan şirketti yönetiyor olsaydın bu siteyi kaale alıpda muhatap bile olmazdın kendi sektöründe kendi kendine rakip yaratmamak için, kısacası söylenmeyen çok söz var, google ve apple amca ile iyi geçinin sizin uygulamızı şutlayıp hesabınızı kapatınca haliniz nice olur, kendi rantınızı yaratamadığınız sürece, tr nin pek şansı yok malesef.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    6 kişiden bahsederken 6 ortaklı bir şirketten bahsediyor. Şirketinde iş üstünde 50'ye yakın çalışan (programcı) olduğunu belirtiyor.

  • Forumda oyun gelistiren arkadasin kullanici adi ne? Konu nerede? Link verirseniz sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.